Az SVB végül is komoly veszélynek volt kitéve... mint azt most már mindannyian tudjuk.
Valamiféle képet alkotsz itt? Négy SVB-vezetőt azonosítottam, hármat a kockázatkezelésben, egyet pedig a bank sokszínűséggel, egyenlőséggel és befogadással foglalkozó irodájában. Mind a négyen nők, két fehér és két nem fehér. Egyikük szexuálisan excentrikus, kettő férfiházas, és Ms. Izurieta orientációja nem ismert, legalábbis számomra nem.
Rendben: A nők természetesen lehetnek kompetensek a kockázatkezelésben - ismertem egy párat. És persze: Négy nem egy lenyűgöző mintanagyság. Mégis, van valami célzás - egy árnyéknyi célzás - arra, hogy a sokszínűség, a méltányosság és a befogadás kiszorítja a kompetenciát?
A munkáltatóm abban a tizenöt évben, amikor a Credit és Kockázatkezelésnél kódoltam, a Credit Suisse lett. Azért mondom, hogy "lett", mert amikor 1985-ben csatlakoztam a céghez, még First Boston Corporation volt. 1988-ban társultak a Credit Suisse-szel, és Credit Suisse First Boston lett belőlük, majd miután eljöttem, csak Credit Suisse.
Azért mondom ezt el, mert ez a kulcs ahhoz a témához, hogy a DEI átveszi a kompetencia helyét a befektetési banki felvételeknél. Itt a poszterfiú: Pips Bunce.
Már a "poszterfiú" kifejezéssel is mikroagresszív voltam. Pips Bunce a Credit Suisse-nál a Global Markets Technology Core Engineering Strategic Programs vezetője, és ő nemi szempontból nemtelen.
Ez nyilvánvalóan azt jelenti, hogy vagy férfi, vagy nő, attól függően, hogyan érzi magát, amikor reggel felébred. Van, amikor férfi, és öltönyben és nyakkendőben is férfinak öltözik, máskor pedig nő, ruhában és egy meglehetősen csinos szőke parókában.
Ez már gondot okozott neki néhány identitás-puristával. Szerintük a "nemi identitás" nem ezt jelenti, hanem, hogy egyiküket idézzem, "a mély fantáziáidat éled ki, és egy puccos címmel legitimálod őket társadalmilag".
A teológia pontos pontjáról itt nem tudok dönteni. Ezektől az identitárius dolgoktól elkerekedik a szemem. A bankszektor mindenesetre komolyan veszi Bunce úr nemi fluiditását: a Bank of London őt - őt, vagy mit tudom én - jelölte "az év inspiráló példaképének".