A pénz világa

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Shed

Well-Known Member
2016. október 7.
828
4 211
93
Ez engem is idegesít, hogy sírnak, de hordják ki a pénzt.

Ezért kellene a Tiszára 3db tó (Debrecen fölött, Szolnok, Hódmezővásárhely), hogy ez a pénz itthon maradjon. Balatont (M7-es) is tehermentesítené.
Van már egy Tisza tó. 25 éve fasza hely volt. Sajnos az abádszalóki önkormányzat meg fogyatékosokból állt évtizedeken keresztül, és hagyták leromlani, vagy még ártottak is. Jelenleg el van cigányosodva, meg az egykori önmaga árnyéka. Tehát most nem a tóról beszélek, hanem a turisztikai oldaláról, mert a tó és a környéke gyönyörű.

Nekem nem fájna ha lenne még másik 3 Tisza tó, hajrá. De azért kiváncsi lennék, hogy mennyibe kerülne 1-1 falu vagy község teljes kitelepítése, lebontása, államosítása az elöntött földeknek. A Tisza tavat 7 év alatt alakították ki, és utána még vagy másfél évtized volt, mire rendbejött a környéke, és benépesítette az élővilág.
 

Árpicsek

Well-Known Member
2016. október 7.
2 762
11 972
113
Szerintem meg ez a bosszantó.
Az egész ország rinyal hogy milyen drága minden, minden meg milyen kevés a pénz, közben meg nyáron mindenki Horvátországban hesszel, télen meg a Tátraban siel. De nagyon csorok vagyunk istenem...
Szerintem meg túlságosan is jó világ van.
A magyar állami büdzsé 10%-at baxxuk el nyaralasra külföldön.
A tenger az tenger.
Ha árban hasonló, akkor a Balaton vesztett. A síelésről meg annyit, hogy nincs rendes tél régóta. Sógoromék azért mentek Erdélybe, hogy a srácaik lássanak rendes havas tájat.
Évekkel ezelőtt nézegettem szállásokat az Őrségben és teljesen felbasztam magam rajta, hogy ennyiért Amalfiban vagy Nápolyban is van szálláslehetőség, igaz, oda el kell utazni, de azért mégsem egy füves dombság...
 

Molon Labe

Well-Known Member
2020. július 26.
2 055
10 905
113
Akkor is kimennenek.
Amikor az utolsó gyári melosnak is megadatik hogy ő is elmonddhassa magáról hogy nem maradt le a társaitól nyaralás ügyben akkor nincs mit tenni. Évek óta ciki a Balaton, és a belföldi nyaralás, ez van.
Szerintem nem a ciki nem ciki itt a probléma, hanem az árak.
Valóban nem eléggé versenyképes árügyileg a Balaton, valószínűleg a sok német turista felveri az árakat, de az minket őslakosokat nem vigasztal, maximum a vendéglátósokat.
Ez abból a szempontból probléma, hogy mondjuk egy olasz nyaralás meg ahhoz képest nem drága, repjegyek is igen kedvezőek oda. Nyaraltam már Toszkánában és teljesen elfogadhatóak voltak az árak.
 

alali77

Well-Known Member
2011. szeptember 19.
4 053
10 149
113
Vasfüggöny kéne, megtiltani a külföldi nyaralást! Meg magyar tűzfal, hogy külföldről a felbujtogatás ne mehessen a jó magyar polgárokat félrevezetni!

Lehetne Erzsébet utalványban adni a fizetést, meg SZÉP kártyán, hogy csak itthon lehessen elkölteni! Úgy nem kéne se árban, se szolgáltatásban versenyezni a külföldi célokkal!

Vannak még ötleteim, remélem olvassák a minisztériumban!
nekik is van ötletük, a szálláshely-minősítő bizottság és a többi adminisztráció, amivel a szobakiadókat ki is nyírják idén. Akinek nem nagyobb szállodája van, teljes állású személyzettel, az nagyrészt le fogja húzni idén a rolót, mert az nem fog működni, hogy egy kiadott éjszakárt fél napot körmöl. Viszlát, szobakiadás, hello NER szállodaláncok!
Idén három szálláson voltam eddig, ebből egy már elkezdte a felszámolását a kiadásnak (három házat visznek Óbányán, ebből egy a saját, munka mellett, lehúzzák a rolót, Őriszentpéteren gondolkodik rajta akinél voltunk, valószínüleg inkább kimegy Ausztriába dolgozni. A Balatonfelvidéken a néni meg azt mondta hogy szarik rá, ezután megy feketén, ő már nem érti mit kell csinálni. Éljen a bürokrácia csökkentés.
 

ZRÍNYI 20!026

Well-Known Member
2017. szeptember 20.
2 073
4 037
113
Vasfüggöny kéne, megtiltani a külföldi nyaralást! Meg magyar tűzfal, hogy külföldről a felbujtogatás ne mehessen a jó magyar polgárokat félrevezetni!

Lehetne Erzsébet utalványban adni a fizetést, meg SZÉP kártyán, hogy csak itthon lehessen elkölteni! Úgy nem kéne se árban, se szolgáltatásban versenyezni a külföldi célokkal!

Vannak még ötleteim, remélem olvassák a minisztériumban!
Ne adj tippeket, szerintem simán megtennék! És sokan még tapsolnának is hozzá a "kedves vezetőnek".
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
4 873
27 448
113
Lehet, hogy ciki is, de iszonyat drága is. Mi rendszeresen nyaralunk külföldön, de néha a Balatonon is. Nem olcsóbb, mint külföld, max az utazás része.
Előrebocsátom, nem vagyok Balaton-párti. Sose voltam. Nekünk túl közel volt ahhoz, hogy akkor vágyálom legyen, és amikor voltam több napot, akkor se volt akkora élmény. De.
Ha van túlárazott, túlértékelt és ahhoz képest tökátlagos minőségű hely, akkor az a horvát tengerpart. Persze, nem túl drága a kaja, csak éppen az még a kifőzde minőséget se éri el. Ne legyünk álszentek, ne hasonlítsuk össze a 4 csillagos Balaton parti szállást a horvát apartmannal, az éttermet azzal, hogy még a szalámit is viszem hűtőtáskában.
Ami meg tényleg kiemelt turisztikai célpont és olyan minőség, az meg nem balatoni árakon van. Pl Bled, Salzkammergut, Gdansk.
 

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
28 286
120 144
113
Baromságot írsz, nem tudom milyen okból. Ha már azt állítod, hogy Horvátország olcsóbb mint a Balaton, azt alá is kéne támasztani számokkal.
Horvátban utószezonban (ez mondjuk eléggé befolyásoló tényező az árban így belegondolva) olcsóbban tudtam apartmant bérelni mint a Balatonnál.
4 csillagos hotel bledi tónál (ez mondjuk szlovénia ) félpanzióval 87 000 siófokon 132 000 hasonló szolgáltatással azonos napokra keresve a szállást.
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
4 873
27 448
113
Horvátban utószezonban (ez mondjuk eléggé befolyásoló tényező az árban így belegondolva) olcsóbban tudtam apartmant bérelni mint a Balatonnál.
4 csillagos hotel bledi tónál (ez mondjuk szlovénia ) félpanzióval 87 000 siófokon 132 000 hasonló szolgáltatással azonos napokra keresve a szállást.
Nekem ez elég hihetetlen, mert többre emlékeztem. Megkerestem, és ahol megszálltunk, 3 éjszaka 2 főre 420eur volt. És ez nem is Bledben van, hanem Zasip (egy faluval arrébb, gyalog lefelé 20 perc, felfelé ká meredek, szóval több) és nem 4 csillagos hotel, hanem vendégház (oké, jó volt, és nagyon szép is). Volt reggeli, wifi, légkondi (mondjuk nem volt rá szükség), de medence, jakuzzi, szauna ilyesmik nem.
 

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
28 286
120 144
113
Nekem ez elég hihetetlen, mert többre emlékeztem. Megkerestem, és ahol megszálltunk, 3 éjszaka 2 főre 420eur volt. És ez nem is Bledben van, hanem Zasip (egy faluval arrébb, gyalog lefelé 20 perc, felfelé ká meredek, szóval több) és nem 4 csillagos hotel, hanem vendégház (oké, jó volt, és nagyon szép is). Volt reggeli, wifi, légkondi (mondjuk nem volt rá szükség), de medence, jakuzzi, szauna ilyesmik nem.
2022 őszén sikerült kihozni halottak napja előtti héten. Gondolom valami akciós csomag. De szerintem az utószezon a nyitja.
https://www.lovechotel.com/hotel/about-the-hotel
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 845
65 548
113
Vasfüggöny kéne, megtiltani a külföldi nyaralást! Meg magyar tűzfal, hogy külföldről a felbujtogatás ne mehessen a jó magyar polgárokat félrevezetni!

Lehetne Erzsébet utalványban adni a fizetést, meg SZÉP kártyán, hogy csak itthon lehessen elkölteni! Úgy nem kéne se árban, se szolgáltatásban versenyezni a külföldi célokkal!

Vannak még ötleteim, remélem olvassák a minisztériumban!
Fu a Szépet elő se hozzuk. Az volt a baj hogy csak a Coopnal lehetett vásárolni a patas miatt. Most mindenhol, de így se jó valahogy, kevés-e, macerás-e, fene se tudja, adnak oda inkább kp-ban nem? Minek ez, majd a patas úgyis megszunteti a 40 éves korai munkaviszonyos nyugdíjjal.
De azért kurva durva hogy ebben a nyomor országban a nemzeti évi osszbevetel 10 %-át ki hordjuk nyaralasra (ami luxus dolog ugye, nem letszukseglet) egy másik országba ajcsiba. De bezzeg Ausztria, vazze, meg Szlovákia stb... Hát Jah, ha a boszme kihordja az évi 10%-at...
Mennyi pénzt hordtunk ki hutoladara a sogorokhoz?
De hát itt xar minden...
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
3 940
21 612
113
Baromságot írsz, nem tudom milyen okból. Ha már azt állítod, hogy Horvátország olcsóbb mint a Balaton, azt alá is kéne támasztani számokkal.
Támadztanám én: Horvátország, Vir sziget. Egy teljes ház 3 különálló apartmannal 8 személynek zárt parkoló, grillező, 3 terasz és privát strand az utcának. A cuccokat reggel lepakoljuk és bármikor megyünk vissza ott vannak, a SUP-okat lerakjuk érkezéskor és haza induláskor szedjük össze… Az időpont augusztus második hete, 6 éjszaka 7 nap. Ez mindenestől 1200€ azaz 162€/fő. Tovább írom, 23€ és 22 Cent/ éjszaka. Mutass ilyet a Balatonon főszezonban kérlek.

Ps. Tavaly is így voltunk és elnézést kértek, mert idén emeltek 10%-ot. Azaz 2023-ban még 1100 sem volt ugyanez.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 845
65 548
113
Itt ez a nyomorék Fertő tó. Tőlem a Balaton 80-100km. Ez 35km, többször voltunk anno a gyerekekkel az 1 szem magyar oldali strandon. Jobb mint a balcsi nekünk egyértelműen, mert én pont lexarom az egészet, de közel is volt, a gyerekekre se kellett aggódni, tomegnyomor se volt soha, stb. Aztán azt a lekoszlott romhalmazt ledozeroltak, tényleg az volt egyébként, talán a 60-as évek színvonala. Mondom ok, csinálnak újat 1 év alatt. Ok.
Ki is néztem Hetykon a stranddal szemben 10 km-el odébb egy butikot 3,2 millióért mondom megveszem, kiadom bérbe, lesz turizmus a térségben menni fog ez.
Aztán keresztbe vágtak a libsik meg a grunek, azóta sincs semmi. Visszaléptem. Mostanra már kitermelte volna az árát 3 év alatt kb, ha normálisan megy minden.
De bezzeg Ausztriában 5-6 olyan strand épül meg van hogy bexarsz, meg van ám viziszinpad is, full beton partszakasszal, bezzeg Ausztria!
Itt meg jajj levagtak a nádast, meg semmi se legyen, de Ausztria bezzeg...
Hát miért nem nyafognak hogy ott se legyen semmi?
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
4 873
27 448
113
Támadztanám én: Horvátország, Vir sziget. Egy teljes ház 3 különálló apartmannal 8 személynek zárt parkoló, grillező, 3 terasz és privát strand az utcának. A cuccokat reggel lepakoljuk és bármikor megyünk vissza ott vannak, a SUP-okat lerakjuk érkezéskor és haza induláskor szedjük össze… Az időpont augusztus második hete, 6 éjszaka 7 nap. Ez mindenestől 1200€ azaz 162€/fő. Tovább írom, 23€ és 22 Cent/ éjszaka. Mutass ilyet a Balatonon főszezonban kérlek.

Ps. Tavaly is így voltunk és elnézést kértek, mert idén emeltek 10%-ot. Azaz 2023-ban még 1100 sem volt ugyanez.
Na, ez is érdekes. Bezzeg horvátban bezzeg minden apartmanhoz privát strand bezzeg! Ugyanitt: A Balatont kisajátították, már nem a Zembereké!!!4!négy!!
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 845
65 548
113
Lehet, hogy ciki is, de iszonyat drága is. Mi rendszeresen nyaralunk külföldön, de néha a Balatonon is. Nem olcsóbb, mint külföld, max az utazás része.
Én értem hogy drága, néhol irreálisan drága, meg lehuzos és stb.
De éves szinten 10% megy ki.
Akkor ha ez jó így, akkor nem kell sírni hogy itt tartunk.
Egyébként nem csak Balaton van, lehet nyaraló venni akár és azt kiadni, vagy bárhol bármit. Mondjuk én oda megyek ahova mondják, pont lexarom, nem érdekel. Egy hetig a hegyen a pincébe bezarva mindennel többre tartanék.
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
28 286
120 144
113
Én értem hogy drága, néhol irreálisan drága, meg lehuzos és stb.
De éves szinten 10% megy ki.
Akkor ha ez jó így, akkor nem kell sírni hogy itt tartunk.
Egyébként nem csak Balaton van, lehet nyaraló venni akár és azt kiadni, vagy bárhol bármit. Mondjuk én oda megyek ahova mondják, pont lexarom, nem érdekel. Egy hetig a hegyen a pincébe bezarva mindennel többre tartanék.
Ez mondjuk ízlések és pofonok kérdése. Én pl 3-4 évente megyek külföldre a többiben itthon szoktam menni leginkább.