<a title="Profile" href="http://htka.hu/forum/biztonsagpolitika/trianon/page-7/" rel="nofollow">kaktusz</a>
Kösz, hogy kiraktad ezt a videót. Csak megerősített engem azon személyes tapasztalatokon nyugvó véleményemben, hogy ma a diploma megszerzéséhez nem ész kell hanem nyelvvizsga. Nem az a fontos, hogy valaki a saját nyelvén tudós legyen, hanem az, hogy több nyelven hülye. Mert sajnos ma az egyetemen ezt a helyzetet erőltetik, pedig vannak nagyon tehetséges, értelmes fiatalok is, nem mindenki ilyen hülye. Ezeknek disznó szart kéne lapátolniuk falun, nem a köz pénzén lopni a napot.
De a mostani "reform" is azt célozza, hogy minél több nyelvvizsgád legyen. De jó! Csak ettől még hülye leszel a szakmádhoz, de legalább több nyelven is közölni tudod majd XD Nagyon mérges vagyok emiatt az oktatási rendszerünkre.
Vannak szakmák amihez feltétlenül szükséges a nyelvismeret, sőt van ahol 2 nyelvet kell tudnod, ebből egyet felsőfokon .(Nemzetközi kapcsolatokon mondjuk) De egy szerencsétlen matektanárnál a nyelvismeret nem releváns elvárás. Egyszerűen baromság tőle elvárni.
Ettől még hasznos dolog a nyelvismeret, és nem vagyok ellene, de amit ma művelnek az egy vicc. Ráadásul vannak emberek akik nagyon nehezen tanulnak meg nyelveket, és ezért nem is kapnak diplomát, miközben elvégezték az egyetemet! Ez meg külön szégyen, mert:
1. Azért tudta elvégezni az adott szakot, mert 0 nyelvismeret kell hozzá, ergo nem releváns tényező a nyelvvizsga, így baromság megkövetelni is!
2. Ha elvileg az adott szak elvégzéséhez nyelvvizsga szintű nyelvtudás kell, akkor, hogy a p*cs*ba tudta elvégezni a szakot? Ez meg az oktatás színvonalát minősíti....
Szóval ezeken is érdemes lenne elgondolkodni.
Ráadásul az anyanyelv ismerete szerintem a legfontosabb! Miért? Mert azon gondolkodsz...Minél tágabb a szókincsed, annál "szabadabb" a gondolat világod! Ez a helyzet. Az idegennyelv ismeret az csak egy "bónusz" legtöbbször.
Abba meg bele sem megyek, hogy a mai nyelvvizsga rendszer mekkora lehúzás. Legutóbb szerb anyanyelvű ismerősömet buktatták meg kétszer a rigó utcában középfokú nyelvvizsgán XD (Otthon szerbül beszélnek egymással...)