A trianoni békeszerződés biztonságpolitikai hatásai

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Status
Not open for further replies.

doca

Member
2010. szeptember 14.
557
1
16
Akkor még borzasztóbb a valós helyzet. Cigány vonal tartó minden örsön van a mai napig, ezt viszont biztosan tudom, volt is emiatt problémám nem is olyan régen, mert ugye tanúvédelem ma Magyarországon egyenlő a 0-val és külön kérned kell a rendőrségen, ha tanú vagy, hogy titkos tanú szeretnél lenni (eszement gyakorlat), mert csak ez biztosítja, hogy bizalmasan kezeljék a kiléted. Gyakorlatban ez sem védi meg a tanút, mert a tartónak általában örsönként min. 1-2 rendőr "pajtija", akik benne vannak a település és környékének uzsoráztatásának, prostitúciójának, drogkereskedelmének üzletében. Ezek nem minden esetben roma származású rendőrök, viszont nekik adják le a drótot. A mai magyar bűnüldözés egyenlő a 0-val.
 

doca

Member
2010. szeptember 14.
557
1
16
Ja és nem ajánlják fel az egyszeri naiv polgárnak, hogy titkos tanú szeretne e lenni, de amúgy is mindegy.
 

ruckoj

Member
2013. február 11.
74
0
6
doca said
Akkor még borzasztóbb a valós helyzet. Cigány vonal tartó minden örsön van a mai napig, ezt viszont biztosan tudom, volt is emiatt problémám nem is olyan régen, mert ugye tanúvédelem ma Magyarországon egyenlő a 0-val és külön kérned kell a rendőrségen, ha tanú vagy, hogy titkos tanú szeretnél lenni (eszement gyakorlat), mert csak ez biztosítja, hogy bizalmasan kezeljék a kiléted. Gyakorlatban ez sem védi meg a tanút, mert a tartónak általában örsönként min. 1-2 rendőr "pajtija", akik benne vannak a település és környékének uzsoráztatásának, prostitúciójának, drogkereskedelmének üzletében. Ezek nem minden esetben roma származású rendőrök, viszont nekik adják le a drótot. A mai magyar bűnüldözés egyenlő a 0-val.
Uhh, nah először is, ilyen, hogy titkos tanú nincs. Védett tanú van, azt valóban a tanúnak kell kérvényeznie, hogy így kezeljék, de ez is le van szabályozva,(be.) hogy mely bűncselekmények esetén kérheti ezt. Cigányvonal tartó most már nincs,  ezt nem tudom honnan szetted, de biztosítalak róla, hogy ilyen most már nincs és azért nincs mert a jogszabályok nem teszik lehetővé ennyire egyszerű. A kommented további részébe nem mennék bele, ha ilyen személyekről tudsz azt jelentsd az NVSZ-nek,(emailben, telefonon) kötelesek kivizsgálni és ki is vizsgálják.
 

doca

Member
2010. szeptember 14.
557
1
16
A sztori folytatása, hogy nem lett bajom szerencsére, mert vannak odafent nekem is barátaim(emellett még komolyabb védelmi kör aki ilyenben gondolkodik ;-) ), de felmerült a lehetősége abban a körben a retorziók lehetőségére. Gondolom vannak roma olvasók is itt és nem roma ellenességből írom ezeket, csupán vannak folyamatok és csoportok akik kerülik a törvényt. Gondolok itt településenkénti paramilitáris csoportokra(százas nagyságrendekben) komoly nagy tűzerejű lőfegyverekkel felszerelve. Egyrészt ez törvénytelen, másrészt nemzetbiztonsági kockázat, harmadrészt előrevetíti egy közép-európai Ruanda képét. Jó lenne ezt őszintén kibeszélni, mert ez egy katonai fórum és szerintem ez égetőbb jelenkori kérdéskör, mint pl. egy esetleges román támadás.
 

doca

Member
2010. szeptember 14.
557
1
16
ruckoj:

http://kuruc.info/r/35/106546/

Itt van egy hangi bizonyíték első körben. Elég durva, mert ugye bizonyíték !

 

Másodsorban:

Nem akarom felborítani a status quo-t, ráadásul hősi halott se akarok lenni Gotham City oltárán :) Az egy dolog, hogy bevédenek bizonyos csoportok, de ha neki megyek offenzívan egy országos gyakorlatnak egyedül az nem túl okos lépés.
 

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 121
53 697
113
<a title="Profile" href="http://htka.hu/forum/biztonsagpolitika/trianon/page-7/" rel="nofollow">kaktusz</a>

 

Kösz, hogy kiraktad ezt a videót. Csak megerősített engem azon személyes tapasztalatokon nyugvó véleményemben, hogy ma a diploma megszerzéséhez nem ész kell hanem nyelvvizsga. Nem az a fontos, hogy valaki a saját nyelvén tudós legyen, hanem az, hogy több nyelven hülye. Mert sajnos ma az egyetemen ezt a helyzetet erőltetik, pedig vannak nagyon tehetséges, értelmes fiatalok is, nem mindenki ilyen hülye. Ezeknek disznó szart kéne lapátolniuk falun, nem a köz pénzén lopni a napot.
De a mostani "reform" is azt célozza, hogy minél több nyelvvizsgád legyen. De jó! Csak ettől még hülye leszel a szakmádhoz, de legalább több nyelven is közölni tudod majd XD Nagyon mérges vagyok emiatt az oktatási rendszerünkre.
Vannak szakmák amihez feltétlenül szükséges a nyelvismeret, sőt van ahol 2 nyelvet kell tudnod, ebből egyet felsőfokon .(Nemzetközi kapcsolatokon mondjuk) De egy szerencsétlen matektanárnál a nyelvismeret nem releváns elvárás. Egyszerűen baromság tőle elvárni.

Ettől még hasznos dolog a nyelvismeret, és nem vagyok ellene, de amit ma művelnek az egy vicc. Ráadásul vannak emberek akik nagyon nehezen tanulnak meg nyelveket, és ezért nem is kapnak diplomát, miközben elvégezték az egyetemet! Ez meg külön szégyen, mert:

1. Azért tudta elvégezni az adott szakot, mert 0 nyelvismeret kell hozzá, ergo nem releváns tényező a nyelvvizsga, így baromság megkövetelni is!

2. Ha elvileg az adott szak elvégzéséhez nyelvvizsga szintű nyelvtudás kell, akkor, hogy a p*cs*ba tudta elvégezni a szakot? Ez meg az oktatás színvonalát minősíti....

Szóval ezeken is érdemes lenne elgondolkodni. 
Ráadásul az anyanyelv ismerete szerintem a legfontosabb! Miért? Mert azon gondolkodsz...Minél tágabb a szókincsed, annál "szabadabb" a gondolat világod! Ez a helyzet. Az idegennyelv ismeret az csak egy "bónusz" legtöbbször.

Abba meg bele sem megyek, hogy a mai nyelvvizsga rendszer mekkora lehúzás. Legutóbb szerb anyanyelvű ismerősömet buktatták meg kétszer a rigó utcában középfokú nyelvvizsgán XD (Otthon szerbül beszélnek egymással...)
 

GrGLy

Banhammer
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2011. június 6.
2 438
611
113
Még egyszer szeretném megkérni a társaságot, hogy hagyja abba az off-topikot.
 

Littlejohn

Well-Known Member
2010. április 20.
3 478
14 750
113
Kedves Doca.....

Érdeklődéssel olvasom soraidat. Nem mondom azt, hogy "ez lehetetlen".... sem azt, hogy "na, már megint Kuruc.info".

Én is olvasom néha, sőt a Barikádot is.

De..... a média itt is, ott is, így is, úgy is MANIPULÁL.

Nem vádolok senkit, de ilyen hangfelvételt, kb. egy óra alatt tudok Neked produkálni, ráadásul Te beszélnél rajta és azt ecsetelnéd, hogyan nyerted meg a Fradi-stadion építésére kiírt pályázatot.

Biztosan az illetékesek is olvassák az említett fórumokat, és ugye Te sem gondolod, hogy az egész rendvédelem gazemberekből áll?

Miért lennél egyedül? A nyilvánosság többet ér, mint egy hadosztály.
 

ruckoj

Member
2013. február 11.
74
0
6
doca said
ruckoj:

http://kuruc.info/r/35/106546/

Itt van egy hangi bizonyíték első körben. Elég durva, mert ugye bizonyíték !

 

Másodsorban:
aNem akarom felborítani a status quo-t, ráadásul hősi halott se akarok lenni Gotham City oltárán :) Az egy dolog, hogy bevédenek bizonyos csoportok, de ha neki megyek offenzívan egy országos gyakorlatnak egyedül az nem túl okos lépés.
Először is, a cikkben lévő kapcsolattartók nem ugyan azok amik a szocializmusban voltak. Ott a cigányvonal tartó a területén tartózkodó cigány származású elkövetőket követte figyelemmel, illetőleg a rájuk jellemző bcs-ben az eljáró nyomozóknak adhatott tippeket az elkövető kilétét illetően, illetőleg neki voltak informátorai a cigányság körében.

A videón szereplő egyén, hogy miket hazudozik össze, az sokat nem jelent, ennél azért konkrétabb bizonyítékok kellenének, ez semmi, attól függetlenül lehet igy van, de én nem adok erre nagy esélyt.
 

Littlejohn

Well-Known Member
2010. április 20.
3 478
14 750
113
Kedves GrGLy.................

Jókat nevetek a figyelmeztetéseiden. A fórumszabályzat értelmében ezt a topicot már rég le kellett volna zárni, vagy Herr Mackensennel egyetértve átnevezni.

Javaslom új névnek: "Mindennapi kenyerünk"
 

doca

Member
2010. szeptember 14.
557
1
16
Na akkor részletezem.

Szimpla bicaj lopásban voltam egyedüli tanú és én értesítettem a rendőröket egy hajnali órában. Ez általam ismert rendőrökön(téglák) keresztül visszajutott a derék,dolgos polgártársaink fülébe és elgondoltak egy alapos, számukra mindennapos érdekérvényesítő módszert. Szerencsére vannak barátaim a rendőrségen(komoly beosztásban, tisztességes emberek), akik tudnak a rendszer működéséről és ráhatottak a folyamatokra fékező irányba, egyébként színes polgártársaink szerencséjére, csak ők azt nem tudják, hogy van még egy védelmi vonalam, ami kissé drasztikusabb tud lenni. Ennyire bagatell volt az eset.

Persze egy hangfelvétel nem bizonyító erejű, de akik tudjuk, hogy ez így működik, azok tudják, hogy ez bizony valós, de bíróságon nem mész vele semmire egyébként.
 
M

molnibalage

Guest
Pontosan azért mondtam az elején, hogy zárható. Nem volt nehéz megjósolni, hogy mi lesz a topikból. Mondjuk ehhez nem kellett prófétának lenni...
 

GrGLy

Banhammer
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2011. június 6.
2 438
611
113
@Littlejohn

Már nem azért, de ez a topik abban a formában, amire és amilyen feltételekkel eredetileg ki lett találva, tökéletesen megfelel a Fórumszabályzatnak. Az már egy másik dolog, hogy Ti nem arra használjátok, amire való...

@molnibalage

Mint a "zárható-szekta" egyik alapító tagjától érdeklődve tapasztalom Tőled, hogy Te vagy a topik egyik legaktívabb - és ezzel együtt egyik legtopikrombolóbb - tagja...
 
M

molnibalage

Guest
Az aktivitásom tényleg szokatlanul magas volt, de hogy mitől lennék romboló azt nemigazán látom...
 

independence

Active Member
2012. december 28.
385
62
28
Azok akik kételkednek abban hogy ,mennyi cigánya van az Országnak , leírok egy-két adatott a környékünkről:

-Tarnabod kb 95%

-Tarnazsadány kb 85%

- A többi környező kis falu és kisebb város átlagban is magáénak tudhat úgy 30-40 %-ot a jóféléből...
sf-yell.gif


 

Gyerekek , ez "csak" Heves Megye , Borsodról már ne is beszéljünk...

 

Személyes tapasztalatom szerint ezek nem tudnak , nem akarnak és nem is fognak normális társadalmi életet élni . Távol állnak az embernek nevezhető lénytől ...

Ezt látnotok kell , ha még nem láttátok ! Azt nem kívánom hogy éljetek is körülöttük , mert az senkinek se kívánom.

 

Csak egy példa még a múltból:

Körzeti orvostól kérdezi egy ismerős , hogy hány várandós kismama van mai nap xy(1800fős) kis községünkben ?

Orvos: 63...

Kérdező: Ebből mennyi magyar ?(nem cigány)

Orvos: úgy 3-4....(mi lesz itt 20 év múlva ha ezek már 14 évesen szülnek, és nem állnak meg 4-5 gyerekig???)

 

No comment
sf-cool.gif
 

Littlejohn

Well-Known Member
2010. április 20.
3 478
14 750
113
Na, Molni.... ezt megkaptuk...... :) :)

Engem egyedül a "Ti" kitétel zavar :) :) Hozzászólásaim nagy része a témával foglalkozott, ami nem, az pedig tompítani igyekezett az aktuális "elferdülést".....

:) :) De vettem az adást :) :)
 
Status
Not open for further replies.