En meg mar tucatszor leirtam, hogy ez NEM a nagy gepek helyett van, hanem levaltani a kisebb, kioregedo taktikai (Hercules, Transall) gepeket es modern, uj vagy megnovelt kepessegeket is hoz egyuttal.
a kisebb taktikai gépek amikről beszélsz 15-20 MAX 25 tonnát visznek , nem 30-35-öt mint az A400 szerintem
Fogalmam sincs, ez hogyan lenne osszehasonlitasi alap... 60 ev? Nincs alternativa evtizedekig? Amerikaiak maguk megrendeltek tobbet, mint amennyibol visszajott az ara? 30 evig total primitiv elektronika volt a piacon mindenhol? Soroljam tovabb, miert nem logikus meg felemlegetni is?
onnan összehasonlítási alap hogy te írtad hogy a cégtulajdonos országok 170-et rendeltek , gondoltam hozok egy másik példát egy másik cégtulajdonos rendeléséről másik gép esetén
MIlyen piac esett ki es miert? Mi az, hogy "elott? Ezt nem ertem.
Amugy az europai piacrol annyit, hogy lasd a malaj A400-as vasarlasokat, masreszt eleg komoly piac az onmagaban is, lasd az elod Transallbol a ket tulajon (nemtek es frnaciak) kivul mindossze ket legiero vett, megis igen jol elrepkedtek veluk 50 evet.
kiesett pl az amerikai piac , biztos lehetsz benne hogy nem fognak ilyen gépet rendelni , kiesett az orosz piac (nem is lehet oda ilyet eladni) , japánnak megint csak van ilyen kategóriára típusa , kínának úgy szintén , braziloknak /dél-amerikának szintén ott a KC , ha megnézed európai országokat leszámítva FŐKÉNT mindenhol van ilyen kategóriára gép , vagy mert befolyási zóna vagy mert van saját
A Hercules az ostobabb valasztasok egyike szerintem: annyiba kerul, mint az A400M, de meg 20 tonnat sem visz el, ha jol emlekszem csak dedikalt formaban tud tanker funkciot (az Atlas meg kontenerbol is tudja) es egy 60 eves airframe, amit ugy nyujtottak meg a Super Herculeshez, es amire mar semmilyen fejlesztes nem fog erkezni.
na ....
1.)nem kerül annyiba mint az A400M
2.)nem is kell nagyobb terhet cipelni itthon , ha századnál nagyobb egységet akarnánk bárhova elvinni/ledobni már szarban vagyunk ... (de csak mondom hogy a Herky is elvisz pl egy M113-ast
3.)tud konténerből is tankerkedni
4.)oké hogy régi de legalább már kipróbált/bizonyított típus , nincsenek gyermekbetegségei
5.)kérdezem én , hova a tökömbe akarunk mi vinni 30 tonnákat?? befér 1 puma ha leveszik a kiegészítőket meg a modulárisokat , oké , ez 1 akkor egy zászlóaljhoz kéne 44 hogy értelme legyen vagy mi??
"Amúgy meg az A400M is alkalmatlan, mert nem tudja elvinni sem a Leo 2-est, sem a PzH-2000-est (ugye ilyeneket veszünk), szóval az is kilőve... Remélem, hogy újraindítják a C-17-esek gyártását és azokból tudunk venni, mivel nekünk csakis az lehet az egyetlen szóba jöhető típus, mivel az el tudja vinni a tankjainkat és az önjáró lövegeinket is.
"
ezt nem tudom ki írta de ahogy látom kezd elszabadulni a buli , az előbb még A400M-ről volt szó mint "egyetlen szóba jöhető típus" most már meg C17-nél tartunk? gyerekek a drog rossz .... mondtam már
Nem baj hogy tudjuk használni a C17-eket dehogy itthonra sajátot a meglévő pápaiak mellé hülyeség , pont ezért gondolom hogy jó az a 3 ami van de melléjük kéne még egy olyan gép ami elvisz 20-22 tonnát , a nagyobb szállításokra meg ott vannak pápán a nagy gépek