Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
A vélemény főleg attól függ, hogy x gépből és y pénzből hány gép repülőképes, és hogyan viszonyul ez az előre tervezetthez?!! Mert még ha tényleg sokat is repülnek, de ez a tervezetthez képest 3x pénzbe kerül, akkor max azoknak a pilótáknak lehet pozitív a véleménye akik kapnak üzemképes gépet maguk alá.Szerintem ez a válság marha jól jött az "Erbász"-nak! Pörög a repóra, gyűlik a pozitív vélemény!
De a híradókban az emberek nem látnak mást, mint hogy a gépek pörögnek, viszik hozzák az "életmentő" cuccokat és folyamat repkednek erre, arra! Ezekután, már könnyebb lesz letolni Hans, meg Pierre, meg Carlos torkán, hogy naugye!! Kell az a gép, még ha szar is, még ha belerokkan a gazdaság akkor is! Én pl személy szerint nem vagyok a gép ellen, láttam többször repnapokon, szépen repül, jó hangja van! Engem meggyőzött!A vélemény főleg attól függ, hogy x gépből és y pénzből hány gép repülőképes, és hogyan viszonyul ez az előre tervezetthez?!! Mert még ha tényleg sokat is repülnek, de ez a tervezetthez képest 3x pénzbe kerül, akkor max azoknak a pilótáknak lehet pozitív a véleménye akik kapnak üzemképes gépet maguk alá.
Vagy valaki mosolyog azon, hogy a "stratégiai" szállítógép ugyanazon távolságot, mint a C-17 2,5-szer több idő alatt tudta le...Szerintem ez a válság marha jól jött az "Erbász"-nak! Pörög a repóra, gyűlik a pozitív vélemény!
Hát nem tudom, de én amikor az angol gép melletti bácsival beszélgettem(szerintem egy load master volt) ő azt mondta, hogy tökéletes a C-17 és a Herky közé! Az, hogy úgy reklámozzák és használják "stratégiai" az nem a gép hibája!Vagy valaki mosolyog azon, hogy a "stratégiai" szállítógép ugyanazon távolságot, mint a C-17 2,5-szer több idő alatt tudta le...
Ez jól hangzik, kár, hogy több ország azért vette az új Herkiket, csak hogy legyen mivel szállítani a röpképtelen Atlasok helyett...!Hát nem tudom, de én amikor az angol gép melletti bácsival beszélgettem(szerintem egy load master volt) ő azt mondta, hogy tökéletes a C-17 és a Herky közé! Az, hogy úgy reklámozzák és használják "stratégiai" az nem a gép hibája!
De most az a fura, higy azok az országok is az Atlast reptetik, akik Herkyt vettek volna mert "szar" az Atlas. Szerinted egy C-130J mennyi idő alatt, hány leszállásal repül Kínából Francia, Spanyol, Németországba??Ez jól hangzik, kár, hogy több ország azért vette az új Herkiket, csak hogy legyen mivel szállítani a röpképtelen Atlasok helyett...!
A Herkiket nem stratégiai, hanem taktikai feladatokra vették. Nem csoda, hogy több NATO ország C-17-essel hozott egészségügyi felszerelést...De most az a fura, higy azok az országok is az Atlast reptetik, akik Herkyt vettek volna mert "szar" az Atlas. Szerinted egy C-130J mennyi idő alatt, hány leszállásal repül Kínából Francia, Spanyol, Németországba??
Tévedés ne essék, örök kedvenc a Herky marad! Sosem lesz jobb katonai szállító!
Ez jól hangzik, kár, hogy több ország azért vette az új Herkiket, csak hogy legyen mivel szállítani a röpképtelen Atlasok helyett...!
Háát ööö a franciák a németekkel közös C-130-asokat kimondottan SOF célokra vették. Elsősorban a SOF helikoptereit légitankolni, mivel időre nem lett meg a certifikációja az A400M-nek. Ezen felül a SOF ragaszkodott a kisebb méretű taktikai szállítóhoz is.Ez jól hangzik, kár, hogy több ország azért vette az új Herkiket, csak hogy legyen mivel szállítani a röpképtelen Atlasok helyett...!
...meg WIZZ géppel, mint MI! Mi is azért használtuk ezeket, mert az A320 stratégiai légiszállító.... AHAHAHAA Herkiket nem stratégiai, hanem taktikai feladatokra vették. Nem csoda, hogy több NATO ország C-17-essel hozott egészségügyi felszerelést...
Emlékeim szerint a franciák visszavágták az A400 beszerzést MAJD rendeltek C-130J-t...
Háát ööö a franciák a németekkel közös C-130-asokat kimondottan SOF célokra vették. Elsősorban a SOF helikoptereit légitankolni, mivel időre nem lett meg a certifikációja az A400M-nek. Ezen felül a SOF ragaszkodott a kisebb méretű taktikai szállítóhoz is.
...meg WIZZ géppel, mint MI! Mi is azért használtuk ezeket, mert az A320 stratégiai légiszállító.... AHAHAHA
Helyett, mert az Atlast is taktikai feladatokra vették. - Idióta marketingszövegből nem lesz valós stratégiai képesség...!Akkor most az Atlas helyett vagy sem??
Azt a Váradi zsebét tömő politikusokkal beszéld meg. - Például 1 LOT-tól bérelhető Dreamliner 3x annyi cuccot tudott volna hozni, fele költséggel, /mert nincs szüksége 2-3 technikai megállóra/......meg WIZZ géppel, mint MI! Mi is azért használtuk ezeket, mert az A320 stratégiai légiszállító.... AHAHAHA
Emlékeim szerint a franciák visszavágták az A400 beszerzést MAJD rendeltek C-130J-t...
A Herkiket nem stratégiai, hanem taktikai feladatokra vették. Nem csoda, hogy több NATO ország C-17-essel hozott egészségügyi felszerelést...
Ez jól hangzik, kár, hogy több ország azért vette az új Herkiket, csak hogy legyen mivel szállítani a röpképtelen Atlasok helyett...!
Szerintem az mindent elárul, hogy több Atlast rendszeresítő országnak Herkit kellett vennie! - No comment...!!!Kar, hogy ez igy sosem volt igaz - a szalllitasok kesese miatt vettek parat, korlatozottan specifikus feladatokra. Mondjuk kezdem megszokni, hogy minimum a felet felreerted a nem magyarul megjeleno hireknek...
Azok, amelyek Pápán állomásoztatnak "közös C-17-es flottát". - Javaslom, hogy a lájkolóddal együtt látogass el a HUN C-17 topicba...Pontosan melyek is? Csak mert a britek, spanyolok, torokok, franciak es nemetek az Atlasszal reptetnek be minden cuccot ket honapja.