Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Izé,mit kell nézni?
Szerintem simán csak a CiC.Jobbra fent az a légvédelmi irányítóközpont?
"Lenin mauzóleumának lelinóleumozása"Szerintem simán csak a CiC.
De azt azért csókoltatom, aki képes volt linóleumozni
Különösen semmit, érdekes, ritka képek a Kuznya belsejéből.Izé,mit kell nézni?
Hínnye, ilyen durván összevannak zsúfolva a repgépek?
Nem lett volna mit reptetni róluk. Ha a Jak-141-et befejezik, és rendszeresen modernizálják, akkor igazad lenne. De azok nélük csak kegyetlenül túlméretezett és túlfegyverzett helikopter-hordozók lettek volna. Kuznyecovnál is feleslegesebb pénznyelők (Kína is ezért csinált belőlük múzeumot, miután áttanulmányozta őket).Bár nem ide tartozik szorosan, de én például évtizedek óta nem értem, hogy az egykori Kijev hajóosztályt miért szüntették meg? Szerintem megelőzték a korukat, de nem vették észre.
Ezerszer hatékonyabbnak gondolnám orosz haditengerészeti viszonylatban a 4 Kijev hajóosztályt pár (egy tucat) harci géppel és helivel + rakétás naszádokkal kiegészítve, mint egy Kuznyecovot.
Ehelyett azokat a hajókat dobták ki, amiben volt fantázia és helyette a Kuznyecovval szerencsétlenkednek.
Persze, első körben a Jak-141-re kellett volna forrást biztosítani, egyébként azt sem tartottam elvetélt ötletnek, de miután kidobták ezeket a hajókat, így a Jak-141-re sem volt már szükségük. Szerintem ez hiba volt.Nem lett volna mit reptetni róluk. Ha a Jak-141-et befejezik, és rendszeresen modernizálják, akkor igazad lenne. De azok nélük csak kegyetlenül túlméretezett és túlfegyverzett helikopter-hordozók lettek volna. Kuznyecovnál is feleslegesebb pénznyelők (Kína is ezért csinált belőlük múzeumot, miután áttanulmányozta őket).
Persze, lett volna értelme és létjogosultsága. Pénzügyileg kivitelezhetetlen volt.Persze, első körben a Jak-141-re kellett volna forrást biztosítani, egyébként azt sem tartottam elvetélt ötletnek, de miután kidobták ezeket a hajókat, így a Jak-141-re sem volt már szükségük. Szerintem ez hiba volt.
Egyébként India a jó példa, a Fulcrumok további fejlesztésével akár jó kis mini rephordozó flotillákat tudtak volna csinálni, amelyek az orosz szárazföldhöz közeli tengereken pont megfeleltek volna az orosz haditengerészet céljainak. Én el tudtam volna képzeni azt, hogy mindegyik flottánál marad egy ilyen hajó Jak vagy Mig gépekkel + rakétás korvettek/fregattok kísérőnek melléjük. Egész kis pofás és potens mini hordozócsoportok lehettek volna ezek, többszörös hatékonysággal, mint 1 db Kuznya a SZU-33-as gépekkel.
De mindegy, ezek a hajók már szó szerint elmentek.
Persze, első körben a Jak-141-re kellett volna forrást biztosítani, egyébként azt sem tartottam elvetélt ötletnek, de miután kidobták ezeket a hajókat, így a Jak-141-re sem volt már szükségük. Szerintem ez hiba volt.
Egyébként India a jó példa, a Fulcrumok további fejlesztésével akár jó kis mini rephordozó flotillákat tudtak volna csinálni, amelyek az orosz szárazföldhöz közeli tengereken pont megfeleltek volna az orosz haditengerészet céljainak. Én el tudtam volna képzeni azt, hogy mindegyik flottánál marad egy ilyen hajó Jak vagy Mig gépekkel + rakétás korvettek/fregattok kísérőnek melléjük. Egész kis pofás és potens mini hordozócsoportok lehettek volna ezek, többszörös hatékonysággal, mint 1 db Kuznya a SZU-33-as gépekkel.
Persze, első körben a Jak-141-re kellett volna forrást biztosítani, egyébként azt sem tartottam elvetélt ötletnek, de miután kidobták ezeket a hajókat, így a Jak-141-re sem volt már szükségük. Szerintem ez hiba volt.
Egész egyszerűen csak nem tudtak valamilyen torz gondolkozás miatt egy sima hordozót rendszeresíteni. Valaki a flottánál nemes egyszerűséggel nem bírta elviselni, a sima hordozó gondolatát, emiatt születtek ezek a koncepcionálisan használhatatlan szörnyszülöttek.Eleve más feladatuk volt ezeknek a hajóknak, mint a nyugati támadó hordozóknak. A Kijev osztály tengeralattjáró-elhárító helikoptereket és hajó elleni rakétákat hordozott. A Jak-38 egy szériában gyártott kísérleti gép volt. Lokátor nélkül csak könnyű vadászbombázóként volt használható, vagy nappali jóidős vadászgépnek, BVR képesség nélkül. A 141-es lett volna a légvédelmi vadász, ami a hajókötelék légvédelmét biztosította volna. A Kuznya fedélzetén a Szu-27K és MiG-29K szintén légvédelmi feladatot látott volna el kizárólag, mivel a síugrósáncról nem tudtak volna felszállni pár R-27 és R-73-nál nehezebb fegyverzettel. Legalábbis a Szu-33 (Szu-27K) nem. A Kuznya is nehéz hajó elleni rakétákat hordozott, mint "repülőfedélzetes nehézcirkáló".
.Nem lett volna mit reptetni róluk. Ha a Jak-141-et befejezik, és rendszeresen modernizálják, akkor igazad lenne. De azok nélük csak kegyetlenül túlméretezett és túlfegyverzett helikopter-hordozók lettek volna. Kuznyecovnál is feleslegesebb pénznyelők (Kína is ezért csinált belőlük múzeumot, miután áttanulmányozta őket).
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..