A ciklusidő indítási távolság függő. A Tor-nak töredék akkora, mint az Sz-300-nak. Szépen le is írtam, hogy mi mekkora távolságokon történik. Abból a Harpoon 240 m/s sebességével ki lehet számolni időtartamokat is. 100 km-re persze hogy sok ideig tart ellőni, de itt néhány km-ről, vagy legfeljebb 11 km-ről van szó. Ghostrider is leírta hogy működik a dolog. Holtidő alatt nem tudom mit értesz, de szólok, hogy a tengerészeti Tor-nak a legnagyobb reakcióideje 8 másodperc. Körülményektől függően lehet 3,5 másodperc is. A feltételezett helyzetben az újabb rakéta pályát már követi a felderítő radar. Csak a tűzvezetőnek kell megfognia. Én viszont óvatosságból minden minden találat után 8 másodpercnyi Harpoon közeledést adtam hozzá a képlethez.
Amúgy mivel tökéletesen életszerűtlen, hogy az összes Hornet csak Harpoon-t cipeljen és abból is a lehető legtöbbet, nem lennék meglepve, ha egy amcsi hordozón összesen nem lenne kéznél 100 db. Csak a Kuznya kapacitása 170 cél lelövése, úgy hogy minden célra 2 rakéta megy és gépágyúk csak 3-at szednek le kifogyás előtt. Ebbe az utántöltés nincs beleszámolva, pedig egy Kastanhoz nem 8 rakéta van, hanem 24, vagy 32. És ez csak a Kuznya volt. A Nagy Péter hasonló számúval bánik el és legalább az Sz-300-asokkal be tud segíteni Kuznyának szükség esetén. Ha közel megy, vagy beáll a Harpoonok útjába, akkor Tor-al is. A többi hajó szintén cipel némi elhárító fegyverzetet. Ha már az amcsi hordozónál a repülőkről indított Harpoonokkal számolsz, akkor ugye engedtessék meg, hogy a Kuznya repülőgépei se a fedélzeten malmozva várják végig a támadást, hanem beszálljanak a lövöldözésbe. Azután meg jönnek a szárazföldi bázisú gépek. Elég értékesek ezek a hajók ahhoz, hogy megpróbálják megvédeni őket. Arról nem is beszélve, hogy egy Hornet lelövése -4 db Harpoon.
Az a vicces, hogy amikor az amcsi hajó oroszok általi rakétás túlterheléséről van szó, akkor még az ötletet is eretneknek tartod. Ez a két hajó meg több célcsatornával és több rakétával rendelkezik, mint bármelyik amcsi hajó, de ezeket az orosz rakétáknál 2,5-3,5-szer lassabb Harpoonokkal túlterhelhetőnek gondolod.
Meg a nagy Harpoon lövészetet kissé egyoldalúan képzeled el. Ez egy társasjáték. Ha az amcsik Harpoon szalvóval kínálják meg az oroszokat, akkor az első az lesz, hogy cserébe mennek a Granitok. Ennek a lehetősége pedig némileg meggondolásra készteti a bátor amerikai tengerészeket. Tudod: nuki fejes Harpoon nincs. Viszont a Garinotok közt garantáltan lesz pár 500 kt-s szeretetcsomag.