Admiral Kuznyecov / Kuznetsov / Project 11435 (Szovjetunió)

Mivel? Az orosz tanker kapacitás véges Il-78 oldalról a hordozóról kb. 3 Szu-33-nak kellene felszállni, hogy értelmes mennyiségű kerót adjon át, de maga a folyamat alatt is fogyna a keró az oroszok meg nem annyira rutinosak ezen a téren.

Szóval a válasz az, hogy "nem". A Szu-33 rendszeresítése anno azért volt, mert még gyorsan le akarták zavarni, de harcászati szempontból hatalmas ostobaság volt.
De elméletileg ezek szerint végrehajtható, akár be is gyakorolható jelen körülmények szerint. Szíria nem az a hely ahol nagyon megzavarnák őket míg köldökzsinóron vannak. Szíriából felszállva vagy akár Libanonból,Ciprusról elég kerozint adhatna át a közelben levő gépeknek. Akár több tanker is. Bár ezt csak én mint laikus gondolom, az oroszoknak megvan rá az eljárásuk hogy mit lehet vagy nem lehet.

Hát akkor most megtudtuk a lényeget: a Kuznyecov esetében a harcérték mint olyan nem értelmezhető fogalom.

Go to India -->
23TH-VIKRANT_2216997f.jpg
A Szuhojokal valóban nincs nagy harcértéke a hajónak.

Azért az már árulkodó volt, hogy soha egyetlen olyan felvételt vagy fotót se lehetett látni a Szu-33-asok negyedszázados történelmében, amikor földi célok elleni fegyverzettel szálltak fel hajóról. Az ilyesmit csak szárazföldről felszállva hordozták.
Furcsálnám, ha pont egy háborúban kezdenék el gyakorolni.

• Tetszik
Reactions: Python
Ez most full komoly?

persze hogy az. full megpakolva ezek a gepek nem birnanak felszalni a kuznjarol.

a mig 29 ami lezuhant valameik nap meg kulon tema. nagy reklam a ruszkuknak amikor egy egeszen uj gep lezuhan tehnikai okok miatt.

ahogy latom, minel jobban igyekeznek bemutatkozni, annal rosszaban men nekik.

ez az egesz szir bevetes is el lett huzva, eloszor csak egy ket honaprol volt szo, es utana mar jon a dicsoseges gyozelem,
valahogy egy ev utan sem latom azt..

persze hogy az. full megpakolva ezek a gepek nem birnanak felszalni a kuznjarol.

a mig 29 ami lezuhant valameik nap meg kulon tema. nagy reklam a ruszkuknak amikor egy egeszen uj gep lezuhan tehnikai okok miatt.

ahogy latom, minel jobban igyekeznek bemutatkozni, annal rosszaban men nekik.

ez az egesz szir bevetes is el lett huzva, eloszor csak egy ket honaprol volt szo, es utana mar jon a dicsoseges gyozelem,
valahogy egy ev utan sem latom azt..

Azért azt nézd meg hogyan csinálják. 1-2 nap neki feszülnek, aztán hetekig semmi, megy a tökölés. Ugyan úgy elbasszák, mint az amcsik Vietnamban, Afgánban: ha rendesen neki mennének a buckalakóknak, akkor már régen vége lehetne.

Mikor megjelent a hír, hogy a Kuznetszov megy Szíriába, azt találtam mondani, hogy propagandacélokon kívül más értelme nem nagyon van, mivel azt a csekély bombázási kapacitást ami képvisel, a szárazföldi bázisokon lévő gépek is pótolni tudják. Kaptam akkor ezért, hogy nem tudhatom, amit ők tudnak stb.
Most per pill azért izgulok, hogy nehogy valakinek baja essék azon a hajón. Jelen állapotában nagyobb veszélyt jelent az üzemeltetőinek mint az ellenség.
Annak a hajónak egy szárazdockban lenne a helye, amint egy minden pici részletére kiterjedő nagyjavítást végeznek rajta.

Azért azt nézd meg hogyan csinálják. 1-2 nap neki feszülnek, aztán hetekig semmi, megy a tökölés. Ugyan úgy elbasszák, mint az amcsik Vietnamban, Afgánban: ha rendesen neki mennének a buckalakóknak, akkor már régen vége lehetne.
Mondjuk szárazföldi csapatokkal nincsenek jelen. Talán vannak kiképzők, meg előretolt légtérirányítók de szárazföldi csapatokkal nem bonyolódtak be a konfliktusba.

• Tetszik
Reactions: aquarell
Már
Mikor megjelent a hír, hogy a Kuznetszov megy Szíriába, azt találtam mondani, hogy propagandacélokon kívül más értelme nem nagyon van, mivel azt a csekély bombázási kapacitást ami képvisel, a szárazföldi bázisokon lévő gépek is pótolni tudják. Kaptam akkor ezért, hogy nem tudhatom, amit ők tudnak stb.
Most per pill azért izgulok, hogy nehogy valakinek baja essék azon a hajón. Jelen állapotában nagyobb veszélyt jelent az üzemeltetőinek mint az ellenség.
Annak a hajónak egy szárazdockban lenne a helye, amint egy minden pici részletére kiterjedő nagyjavítást végeznek rajta.
Már bocs de ez az egyik legnagyobb ostobaság ami itt elhangzott.

• Tetszik
Reactions: bartinieffektus
A Szuholynak valóban nincs harcértéke de a MIG full terheléssel üzemelhet róla.

A rep gép. kapacitást egyszerűbben is megoldották volna.

A flotta össz. tűzerő és egyéb kapacitása, beleértve a szárazföldön már meglévőt is, meg a megnövelt lefedett területre lényeges -szerintem. :)

Van nyilvános statisztika arról, hogy az USA - netán francia - repülőgéphordozók esetén mennyi felszállásra jut egy gépvesztéssel járó esemény?