1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Aegis BMD

Diskurzus a(z) 'Ballisztikus rakéta-elhárító rendszerek' témában - Jeno által indítva @ 2013. január 6..

 1. gacsat

  gacsat Well-Known Member

  http://en.wikipedia.org/wiki/Samson_Option
   
 2. gacsat

  gacsat Well-Known Member

  Itt van magyarul is, ha valaki nem értené:
  "Ez az ún. Sámson-opció, amelyhez az izraeli háborús stratégáknak a bibliai Sámson alakja nyújtott inspirációt, aki a filiszteusok egyik templomát magára rogyasztva több ezer filiszteust vitt magával a halálba. „Több száz nukleáris robbanófejjel rendelkezünk és rakétáink minden irányban elindulhatnak… Az európai városok többsége légierőnk célpontját képezi… Katonai erőnk nem a harmincadik, inkább a második vagy a harmadik legerősebb a világon. (...) Képesek vagyunk magunkkal vinni a pusztulásba a világot. És biztosíthatom önöket, hogy meg is tennénk, mielőtt Izrael eltűnik”, figyelmeztetett Martin Van Creveld izraeli katonai szakértő, a jeruzsálemi Héber Egyetem tanára (The Christian News, 2003. február 17.). Nemrég Ron Rosenbaum amerikai zsidó szerző (és Hitler-kutató) a harmadik nukleáris világháborúhoz vezető utat boncolgató könyvében ugyancsak megerősíti, hogy „a második holokauszt következményeként” - egyébként a németek által éppen holokauszt-kárpótlásul szállított - atom-tengeralattjáróival Izrael nemcsak a támadóin fog bosszút állni, hanem „lerombolja a világ pilléreit is (megtámadva például Moszkvát és más európai fővárosokat), valamint az iszlám szent helyeit”, hiszen „az arányosság elvetése a Sámson-opció lényege” (How the End Begins: The Road to a Nuclear World War III, Simon & Schuster, 2011). Röviden, ez a forgatókönyv az apokalipszishez vezet. Aki szelet vet, vihart arat, és végül Izrael is eltűnik majd a térképről - csak éppen nem Irán „rosszvoltából”, hanem a saját őrültsége áldozataként. Mindezt egyedül Izrael ura és szolgálója, az USA akadályozhatja meg. Talán..."
   
 3. boki

  boki Well-Known Member

  Na látod. Épp erre akartam kilyukadni, hazudnak állandoan. Egyértelmuen az oroszok ellen irányul.
  Oroszok, se a kínaiak nem fenyegetik Európát, mutass egy orosz nyilatkozatot, hogy Ezrópát akarják megtámadni, vagy elgoglalni.
   
 4. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Amíg nálunk él európa legnagyobb izraelita csoportja addig minket nem fog senki leatomozni az fix.:D
   
 5. Mackensen

  Mackensen Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  Ha az oroszok elindítják a rakétáikat ez a szárazföldi AEGIS nem fogja meállítani. Legoptimistább forgatókönyv szerint talán önmagát képes lenne megvédeni. Ennek viszont nincs sok értelme.
   
 6. blogen

  blogen Well-Known Member

  Tényszerű, hogy Izrael állam nukleáris fegyverei jelentik a legnagyobb fenyegetést a nyugati országokra, ez eddig se volt kétséges. Ugyanakkor a romániai létesítmények Irántól is védelmezik a NATO-t. Egy felületes ábrán láthatod ezt. Ez csak a romániai üteg feltételezett képessége, lesz lengyel üteg is. +ott vannak a hajók réskitöltőnek, egy a Földközi tengeren például és hogy miért, az erről az ábráról is leolvasható (igen, a zsidók miatt, csak nekik van esélyük Délnyugat-Európát támadni).

  http://img843.imageshack.us/img843/5554/81af.jpg
   
 7. gacsat

  gacsat Well-Known Member

  Hát ez az! Adig!
   
 8. gacsat

  gacsat Well-Known Member

  Egy pajzs nem irányul senki ellen.
   
 9. Fade

  Fade Well-Known Member

  "Fade

  "o ha láttad volna mennyien nyomták anno itt ezt az orosz prt...."

  Na de most már nem nyomják annyian, nem? :) De én nem is a HTKA-ról beszéltem, mert ide azért intelligens emberkék járnak véleménycserére és pont ez itt a lényeg, hogy ha esetleg valaki bedob egy ilyet, akkor el lehet mondani érvekkel, hogy miért nem úgy van. Hanem más oldalakról, ahol megjelenik egy hír mondjuk az ABM telepítésekről és a sok agyatlan egymást túllicitálva tolja a tömény hülyeséget."

  :DDD Történelem ismétli önmagát. Kár, hogy nincsenek meg az előzmények. :DDD
   
 10. boki

  boki Well-Known Member

  Fade
  Látom nem érted. Senki nem mondta, hogy a romániai rendszer elfogja az orosz ICBM-ket. A globális rakétaelhárítorendszer fejlesztése és kiépítése még folyamatban van , amelynek hosszútávu célja az orosz és kínai (Ázsiában)ICBM elfogása. 2018-ra elkészul a lengyelországi rendszer is , amely olyan rakétákkal fog rendelkezni, amely képes lesz elfogni az orosz rakétákat, utána kovetkezik Norvégia. Ugyanúgy Japánban is kiépítésre kerul, Alaszkában már megvan. Ez a nagy sakktábla része, de majd idovel megérted.....
   
 11. nekerdez

  nekerdez Well-Known Member

  Egy pajzs nem irányul senki ellen.

  </blockquote>

  Ez blama. Pajzs lényege,hogy a másik errentető erejét valamilyen szinten csökkentse. Ezzel az erő egyensúlyt felborítva.
  Ma Pajzs holna ennek fedezete alatt kardot is vihetnek oda.
   
 12. gacsat

  gacsat Well-Known Member

  Nincs 100%os védelem. Az orosz és az amerikai atomütőerő is úgy van méretezve, hogy 2% os hatékonysággal is pokolra juttassa a gaz ellent. Tehát az egész méreg drága cucc csak nagyobb terrorakciók ellen lehetne hatásos.
   
 13. fip7

  fip7 Well-Known Member

  "http://en.wikipedia.org/wiki/Samson_Option"

  Nekünk se ártana egy saját Sz-300/Patriot rendszer. Ez is egy nyomós ok rá.
  Bár nem tudom, hogy milyen lőtávval rendelkeznek az Izraeli rakéták. Én régebben olyan térképet láttam ahol csak Bukarestig tudtak ellőni. Lehet azóta "továbbfejlődtek"...
   
 14. Fade

  Fade Well-Known Member

  gacsat: Már nagyon sokszor ki lett tárgyalva, mégis mindig ugyanott vagyunk.

  1db Satan elvisz 10db nuki fejet meg 40decoyt. Abból van kb 100db. Az 1000db nuki fej. Meg 4000db decoy. Akkor ahoz kellene 5000db ellenrakéta. Meg 100% találati arány. upsz...

  <b>és ez csak a satan</b> Földön van még Topol, Yars(váltja Satant). És akkor elérkezünk a boomerekhez. Layner sanszosan elvisz 8nuki fejet és 20+ decoyt. Bulavaról fogalmunk sincs ugye titok de 4db fejre tippelnek + ~10db decoyra... Mennyi is lesz belőle rendszeresítve? ~200? Újabb 3000db cél...

  És akkor még nem beszéltünk arról, hogy Topol, Bulavat sok helyről lehet indítani egy SM3 meg korlátozott hatótávval bír.

  Na kövnek már nem írom le hanem copyzom. Azt ha nem fogka fel a díszes társaság csak nyomja agyhalottan az Orosz prt majd újfent... :p
   
 15. panoz

  panoz Well-Known Member

  Orosz atom vérfagyasztó árnyékában élünk. Legalább Románia felől védve leszünk.
  Ez akkor is jól jöhet ha a magyar oroszbarát kormány behívja őket rendteremtésre, mint ahogy az ukrán függetlenedést tiporják sárba a csizmáikkal.
   
 16. nekerdez

  nekerdez Well-Known Member

  Fade részben igazad lehet. De mond már meg, hogy azon teroristáknak akiknek ilyen hatótávú rakétái vannak mért pl mi kis hazánkat. Mikor a szent harc szempontjából súlytalanok vagyunk. Iran esetében Közel-Keleten is van elég sok zsíros célpont.

  Panoz te megint teljesen más kategória vagy.
  elmúlt 24 évbe nem hogy felzárkóztunk de mégjobban lemaradtunk. 1890 nagy föld éhség óta nem volt ekkor nagy az emigrációs hajlam. Egy olyan országba ahhol az emberek zöme még mindig alig beszél idegen nyelvet.
  Európai rendteremtő erők hamarabb vonulnak be ide mint az oroszok. Eu 2006 október 23-án szó nélkül türte a véres tömeg oszlatásokat. Ukrajnába meg ilyet nem látsz. Nem mutanak kilőtt szemű embereket. Vadászpuskás rendőröket akik fej magasságba vadásznak.
  Akkor mi a propaganda az hogy román külpölitika agresszív és ezen rendszerek orosz biztoság politika szempontjából magas kockázati tényezők. Ezt az oroszok nem türik tétlenűl.
   
 17. boki

  boki Well-Known Member

  Fade
  Mégegyszer. :) Jelenleg nem jelent semmilyen veszélyt az orosz rakétákra. És a kozeljovoben se tudja megállítani az osszes orosz rakétát, párat persze elfoghat....Senki nem tudja mi lesz 8-10 és tobb év múlva, milyen irányba fog haladni a rakétavédelmi rendszer fejlesztése, stb.... Erre utaltam és a hangsúly a ki ellen lezs kiépítve volt.
  Ha már felhoztad az orosz rakétákat. A Satanbol jelenleg csak kb. 55 darab van mindegyik 10 nukleáris robbanofejjel, de ezeket fokozatosan kivonják 2018-ig. Helyettuk jelenleg , tavaly decembertol a már kiurult silokba a Jarsz silo változatát rakják, csak 3 nrf-jel. A Satan helyett a jelenleg fejlesztés alatt álló Sarmat fog jonni 2018 után. A Topol, Topol-M (egy robbanofejes)helyett a Jarszok jonnek. Tehát 2018-ig jelentosen lecsokken az orosz atomtoltetek száma. Jelenleg az orosz stratégia fegyveres eroknél 28 % az uj rakéta és 72% az oreg. Fokozatosan cserélik a régieket újakra és a korlátozott 1550 -es számot csak 2020 után érik el, ill jutnak arra számra.

  panoz
  a valoságtol ismét messze vagy. :)
   
 18. gacsat

  gacsat Well-Known Member

  A modern rakétalelövő rendszerek lényege épp a csali célok kiszűrése lenne. Ez meg szoftver kérdése. Azokat meg folyamatosan fejlesztik.
  Viszont az elképzelhető legjobb lelövési arány, és nulla csali mellett is átjut 50 atombomba. Ezt meg senki se vállalja be.
  A SzU SLBM rendszerét úgy méretezték, hogy azt feltételezték, hogy a 12 vízen levő tengeralattjáróból 1, vagy esetleg 2 tudja elindítani a rakétáit. Ez viszont legyalázza az egész USÁt. És akkor még az ICBMekkel, és a légierővel nem is számoltunk.
  Tehát bármilyen fasza elhárító rendszer is csak kósza rakétázgatás ellen lehet hatásos.
   
 19. gacsat

  gacsat Well-Known Member

  Boki! Most akkor a kifejlesztett Lájner rakétákat hova teszik? Tájfunok már nincsenek tervben sem.
   
 20. boki

  boki Well-Known Member

  A Lájner csak a Szinyeva modernizált változata, amíg mind a 8 Borej hadrendbe áll 2020-ig, addig rajta lesznek a Delta IV-seken.
   

Ezen oldal megosztása