1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Aegis BMD

Diskurzus a(z) 'Ballisztikus rakéta-elhárító rendszerek' témában - Jeno által indítva @ 2013. január 6..

 1. gacsat

  gacsat Well-Known Member

  Dehát nem is fegyverezték át őket. Legalább is én lemaradtam róla.
   
 2. boki

  boki Well-Known Member

  Fokozatosan cserélik, pl.nagyjavításokkor. A Jekatyerinburgba is azok kerulnek. Egyébként nem publikus.
   
 3. Fade

  Fade Well-Known Member

  nekerdez: Egyrészt nem tudok róla, hogy terroristák ilyen fegyverekkel rendelkeznének. Ha lehet a terrorista definicióját ne boncolgassuk.
  Másrészt sehol se állítottam, hogy elsődleges cél lennénk. De ha fenti megvalósul akár azzá is válhatunk sok különböző néha tán furcsa okból.
   
 4. Fade

  Fade Well-Known Member

  boki: Ezt akkor megbeszéltük. :)
   
 5. Panzerfaust

  Panzerfaust Well-Known Member

  Az oroszok stratégiai gondolkodásmódja mindig is ilyen volt, és ez rendszerfüggetlen, a határaik mentén mindig is preferálták az egyfajta "egészségügyi" övezet kialakítását, ahol "baráti", de legalábbis semleges országok meglétét. Nem szerették soha azt, ha valakik fegyverrel parádéznak közvetlenül az ország tőszomszédságában. Ez a mentalitás most is megvan, lásd a kaukázusi államok illetve nyugati irányban szintén. Persze vannak kivételes helyzetek, pl. a Balti államok, de kötve hiszem, hogy esetleg az ukránok csatlakozását ölbe tett kézzel néznék. Már Sztálin alatt is hasonló geopolitikai helyzetek kialakításán fáradoztak, minél inkább "eltolni" a vélt fenyegetést fizikailag, erről szólt a két bajszos kiegyezése is Lengyelországgal kapcsolatban. A jelen időkben ez összekapcsolódik a gazdasági expanzióval is, a politikai színvallás egyfajta pénzügyi elköteleződést is jelent. Oroszország nagyon jól tudja ezt és következetesen építi fel a nekik jól jövedelmező koncepciót.
   
 6. Mackensen

  Mackensen Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  <i> Már Sztálin alatt is hasonló geopolitikai helyzetek kialakításán fáradoztak, minél inkább "eltolni" a vélt fenyegetést fizikailag, erről szólt a két bajszos kiegyezése is Lengyelországgal kapcsolatban.</i>

  Most ebbe ne menjünk bele, de ha így lett volna, nem lett volna előnyösebb a szovjeteknek Lengyelország megmaradása?
   
 7. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Ez egy teljesen emberi és normális reakció. Valahol mi is az Eu-nato perifériája vagyunk,ugyanezen ötlettől vezérelve. A németek most fellélegezhetnek pl hogy lengyel o az első vonal. Ilyen értelemben nekünk olymindegy hogy jobbról vagy balról jön a pofon.
   
 8. Panzerfaust

  Panzerfaust Well-Known Member

  Nem, mert a Pilsudski vezette második lengyel köztársaság erősen antikommunista (és egyébként oroszellenes) szellemiségű volt. Ez nagyon csípte Dzsugasvili szemét, valamint az, hogy a lengyelek elég következetes és határozott lépéseket tettek az országuk érdekeinek képviselete érdekében (pl. határügyekben) és egyben a németektől is nagyon tartott.
   
 9. Mackensen

  Mackensen Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  Ez ok, de Lengyelország egy tamponállam volt. Még ha utált is téged, de az ellenségedet is utálta. Azzal, hogy felszámolta gyakorlatilag határos lett az ellenségével. Míg volt Lengyeló a németek nem támadhatták volna meg a szovjeteket meglepetésszerüen.
   
 10. Pocok75

  Pocok75 Well-Known Member

  Srácok! Nem akarok egyik oldalra sem állni, de nem furcsa kicsit az, higy azon megy a hiszti, hogy a sátánikapitalusta Usa védelmi rakétákat telepít, miközben a világbékét megteremtő, galamblelkű orosz kisbocs nyíltan kijelenti, hogy bármilyen inzultus esetén vígan leatomoz bárkit az olajágakkal teleaggatot, csak a békét védő, 23ezerszer felrobbantom a világot rakétáival?? Szvsz!! :) :)
   
 11. gacsat

  gacsat Well-Known Member

  Bennfentes tábornok okozhat óriási galibát, a la Vörös Október, mint ahogy ez kétszer meg is történt. Milyen fasza orosz filmet lehetne ebből csinálni!
   
 12. gacsat

  gacsat Well-Known Member

  Ez egy pajzs, ami mögé nem telepítenek kardot*. Az oroszoknak mind2 van. Akkor meg minek sírnak?

  * Hacsak nem a mi 50 AMRAAMunk a kard.
   
 13. Panzerfaust

  Panzerfaust Well-Known Member

  Persze, de ez így egyszerűbb volt a szovjetnek. A megnemtámadási egyezmény a németekkel fontosabb tárgyat képezett. Az a határ csak elméleti elválasztóként szerepelt, német támadás esetén is lengyel föld volt, amellett, hogy berendezkedtek a saját védelmi szempontok szerint és elkezdték a tisztogatást. Ha vissza is vonultak, az eredeti határ még mindig mögöttük volt. Joszif Visszarionovics tudta, (Adolf meg nem titkolta) hogy az összecsapás elkerülhetetlen és maximum időt tud nyerni ezzel a paktummal. A szovjet külügy és a vezér akkoriban kb. 3 perc alatt döntött el dolgokat, így Lengyelország megszállását is. Úgy ültek le a németekkel tárgyalni, hogy ez már eldöntött tény volt és furcsamód egyezett a német elképzelésekkel. Hogy miért arról még oldalakat lehetne írni.
   
 14. boki

  boki Well-Known Member

  Kicsit kijavítlak.:) Az orosz katonai doktrínában az áll, ha az ország fuggetlenségét és teruleti egységét veszély fenyegeti ill. támadás éri, és ha ahagyományos fegyverekkel nem tudják megállítani, akkor atombomba bevetése is szoba johet az agresszor ellen. Azt, hogy Zsirinovszkuj félék itt-ott nagyot mondanak a kozvélemény felé, nem kell komolyan venni. Tudtommal más ország dobott le atomot, akkor amikor a japánok rég megadták magukat....
  Más.
  Ha az oroszoknak nem lenne atomfegyveruk, már rég megtámadták volna oket, szétdarbolták volna az országot...stb. Az atomarzenál biztosítja számukra a a teruleti egységet, fuggetlenséget. Ha netán az amerikaiak csapást mérnének az orosz BR irányítokozpontokra, bázisokra életbe lép a " Perimetr" (Dead Hand) rendszer ami azonnal válaszcsapást generálna....

  Egy kép , hogy az amerikaiak hogyan ellenorzik Oo teruetét, ill. atomfegyvereit.
  [​IMG]
   
 15. gacsat

  gacsat Well-Known Member

  Nem látom a képet!
   
 16. boki

  boki Well-Known Member

  http://bastion-karpenko.narod.ru/EVROpro_2012_03.jpg
   
 17. gacsat

  gacsat Well-Known Member

  "Ha az oroszoknak nem lenne atomfegyveruk, már rég megtámadták volna oket, szétdarbolták volna az országot"
  Ez bizony így igaz. És nekünk is jobb, hogy nem így történt.
  Viszont az orosz atomerő ellen az sem érne sokat, ha kilóméterenként teleraknák ilyenekkel a határt.
   
 18. Pocok75

  Pocok75 Well-Known Member

  Ki támadta volna meg őket??
   
 19. joker

  joker Well-Known Member

  Kapásból az USA és/vagy Kína, attól függ ki lenne a gyorsabb. Annyi nyersanyag van alattuk, hogy az "aranybánya" kifejezés lekicsinylő rájuk nézve.
   
 20. boki

  boki Well-Known Member

  Emlékszel Madeleine Albright kijelentésére?
   

Ezen oldal megosztása