AMX-10 RC (Franciaország)

• Téma indítója Téma indítója rejsz felügyelő
  • Indítva Indítva
Régebben franciknál sűrűn lehetett talákozni katonai konvolyokkal (ma már nem,még göndörmariat is alig látni.Bár a multkor pont megelőztem egy Challyit angolban-vitték tréleren.Ami érdekesebb volt,hogy utána meg engem előzött meg egy kis kápolna.Azt is vitték,angol lorryban meg nincs sebességhatároló,és 60 a megengedett,mérfőldben).És az angollal szemközti vidék cseppet sem szenved esőhiányban.Láttam ilyen kis dögöket csapatni sáros,vizenyős mezőn,elég jó tempóval.

• Tetszik
Reactions: Ocses and Pogány
néztem a leírását ennek a "IFV"nek... könnyű felderítő csapattámogató szerepkörben használható csak( a mai világban a dronok miatt a könnyű felderítő rész kizárva) úszóképes,1981 ben rendszeresítették a 14.5mm-es pkvt-t teljes körüen bírja (brdm2,btr70) de a 30mm-es gépágyú(btr80-a) megesszi reggelire, természetesen nagyobb tűzereje van náluk de egy mbt-hez kevés .max gyalogsági támogató szerepkörben tudom elképzeli őket nagy mennyisegben bevetve..

néztem a leírását ennek a "IFV"nek... könnyű felderítő csapattámogató szerepkörben használható csak( a mai világban a dronok miatt a könnyű felderítő rész kizárva) úszóképes,1981 ben rendszeresítették a 14.5mm-es pkvt-t teljes körüen bírja (brdm2,btr70) de a 30mm-es gépágyú(btr80-a) megesszi reggelire, természetesen nagyobb tűzereje van náluk de egy mbt-hez kevés .max gyalogsági támogató szerepkörben tudom elképzeli őket nagy mennyisegben bevetve..
Mivel ez amúgy egy felderítő jármű (elsősorban nagy tűzerejű mozgékony harcfelderítő) nem IFV és nem is páncélvadász....

Demkó leszólta kicsit Pogány kedvenc gépét:

Mivel Mandiner, így nem tudjuk tényleg azt mondta-e Demkó, mindenesetre senki nem olyan buta, hogy azt gondolja, hogy majd a franciák odaadják a 10-est, hogy itt van harckocsi, és erre az ukránok megörülnek és egyből nekirongyolnak vele az orosz harckocsiknak. Most már pusztán a tapasztalataik alaján is tudják előre, hogy kb hol, milyen célra használható.

• Tetszik
  • Vicces
Reactions: hete and Pogány