1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Az MH17 légikatasztrófa

Diskurzus a(z) 'Egyéb katonai repüléssel, légi harcászattal kapcso' témában - ghostrider által indítva @ 2015. július 17..

Thread Status:
Not open for further replies.
 1. wolfram

  wolfram Well-Known Member


  Már egy évvel ezelőtt leírtam a véleményem, ami azóta sem változott. Továbbra is úgy vélem, hogy <b>amennyiben tényleg BUK-kal lőtték le a gépet</b>, akkor a legvalószínűbb az, hogy a szakik voltak, azzal a bizonyos egy szem zsákmányolt BUK TELAR-ral. Hogy miért? Mert ebben az esetben áll fenn leginkább a tévedés lehetősége. Ugye állítólag az a BUK közel sem volt kifogástalan állapotban. Simán lehet, hogy a "transzponderjel-érzékelője" nem is működött, de még, ha működött is, az sem egyértelmű, hogy egyáltalán a BUK TELAR érzékelője képes-e nyugati polgári gépek transzponderjelét azonosítani (ennek megpróbáltam utánanézni és volt olyan, állítólag BUK egységnél szolgált arc, aki azt mondta, hogy nem képes). A TELAR radarja nem háromdimenziós, tehát csak céltávolságot és irányszöget ad, magasságot nem. A szakik, vagyis az az egység, akiknél a BUK volt, nem valószínű, hogy up-to-date légirányítási infókkal rendelkeztek volna gyakorlatilag a frontvonalon és nyilván kisebb gondjuk is nagyobb lehetett annál, mintsem netet vadásszanak és a flightradart bambulják. Hogy optikailag tudták volna-e azonosítani, ezt az időjárási körülmények lehetővé tették-e, nem tudjuk. Talán meg sem próbálták, mert nem voltak eléggé képzettek, túlzottan stresszeltek és eszükbe sem jutott, stb.
  Ha ez történt, az magyarázat lehet arra is, hogy az ukránok miért akarták annyira elfoglalni a területet, ahol lezuhant a gép, hiszen, ha cáfolhatatlan bizonyíték kerül a kezükbe, hogy a szakik voltak, akkor az komoly ütőkártya a nemzetközi közvélemény maguk mellé állításához.
  Az nem valószínű, hogy egy esetlegesen átdobott orosz egység lett volna orosz BUK-kal, mert ők nyilván kaptak volna adatokat az orosz katonai radaroktól, az orosz légiirányítástól, stb. és a képzettségük is magasabb szintű lehetett annál, semmint, hogy ilyen hibát vétsenek, tehát erre a lehetőségre szerintem nagyon kicsi az esély.
  A második legvalószínűbb lehetőség a BUK verzió esetén az, hogy az ukránok szándékosan lőtték le, kifejezetten azért, hogy rákenjék a szakikra. Viszont ez nagyon kétélű dolog, mert ha kiderül, hogy mégis ők voltak, akkor a külföldi támogatottságuknak vége.
  Aztán persze az ukránok is lelőhették véletlenül, de erre sem túl nagy az esély. Kivéve, ha valami gyakorlatot elbalfaszkodtak, mert ezt viszont simán kinézem belőlük.

  A többi verzió, háááát... A Szu-25-ös nekem nagyon erőltetettnek tűnik, minimális eséllyel. Az ominózus, állandóan előjövő rakétát indító Szu-27-es műholdképet meg könyörgöm hagyjuk már (hallod, ulippo?)! Még a gép típusa sem stimmel, ugyanis az egy 767-es, nem pedig 777-es. És már tavaly, a netre kikerülése után pár nappal kiderült, hogy hamisítvány!
   
 2. ulippo

  ulippo Well-Known Member

  No igen, mert az első pár órában az oroszoknál még az volt a sztori, hogy "leszedtünk egy újabb Ancsát, a dicsőség a mienk!", és csak utána jöttek a betegebbnél betegebb dezinfók. :)
   
 3. cinikus

  cinikus Well-Known Member

  Ez az a sztori, amikor Sztrelkov bejelentette a hírt, aztán törölte, de szerinted a Google <b>CASH</b> (ROTFL: az cache, te nagyon okos) megőrizte? Ehhez képest ezt soha nem sikerült belinkelned, csak és kizárólag print screeneket. :DDDDDD
  Ne keseredj el, én hiszek neked, tuti így volt. :DDDDD
   
 4. ulippo

  ulippo Well-Known Member

  wolfram

  Szerintem logikus amit írtál, a mi véleményünk ebben a kérdésben szinte megegyezik, majdnem mindenben egyet értek azzal amit írtál, úgyhogy hasonlóan látjuk ezt a dolgot, és ezt nem azért mondtam hogy kompromitáljalak :D

  Nekem inkább egy technikai kérdésem lenne, szóval ha TELAR radarja nem mutat magasságot csak távolságot és irányt, akkor mi alapján vagyis milyen szögben lövi fel a rakétát? Mert gondolom még ha meg is van az irány és a távolság a találat szempontjából akkor sem mindegy, hogy a cél 1km vagy 10km magasan van. Vagy van a rakétának saját érzékelője és magát vezeti a célra miután a kilövőegység eleresztette? Mivel állítólag nem messze a gép orrától robbant a rakéta csak tudta hova illetve milyen magasra kell mennie, netán optikai érzékelő vagy radar van a rakétában?
   
 5. ulippo

  ulippo Well-Known Member

  Sztrelkov győzelmi jelentését a belinkelt videójával együtt nem csupán egy rakás oroszbarát oldal reposztolta, de még az orosz TV-k is csináltak belőle hírt, amit aztán ők is visszavontak.

  Na erre varrj gombot okostojás. Ha ez egy sohasem létezett vkontakt poszt volt amiről csak utólag készítettek hamis printscreeneket, akkor hogyan reposztolták többen is ezt a sohasem létezett posztot és hogyan kerülhetett a TV-be az ott belinkelt videó?

  Hm?
   
 6. wolfram

  wolfram Well-Known Member

  Jaaaa, a lényeg, a felelősség! Ha nem szándékosan lőtték le a polgári utasszállítót (és, ha a szakik, vagy az esetleges orosz egység indította a rakétát, akkor ők egészen biztosan nem szándékosan egy polgári gépre tették!), akkor a felelősség egyértelműen azoké, akik harci zónába engedtek egy polgári gépet. Vagyis az ukrán légiirányításé (különösen, mivel az ukránok tisztában voltak azzal, hogy a szakik szereztek egy BUK TELAR-t) és a Malaysia Airlines-é. Pont.
  Ahogy egy lehallgatott állítólagos szaki beszélgetésben is elhangzott: "Mi a f.sznak kell itt repkedni? Nem tudják, hogy itt háború van?"
  Félaktív radarirányítású a BUK rakétája, ez úgy működik, hogy egy földi tűzvezető radar (ez esetben a TELAR radarja) "megvilágítja" a célt, a rakéta orrában meg van egy vevőegység, ami a céltárgyról visszaverődött hullámokat érzékeli és ez alapján vezeti rá magát a célra. De én nem vagyok a téma szakértője, ghostrider, vagy Kuruc71 sokkal jobban ért ezekhez.
   
 7. cinikus

  cinikus Well-Known Member

  <blockquote rel="ulippo">Sztrelkov győzelmi jelentését a belinkelt videójával együtt nem csupán egy rakás oroszbarát oldal reposztolta, de még az orosz TV-k is csináltak belőle hírt, amit aztán ők is visszavontak.

  Na erre varrj gombot okostojás. Ha ez egy sohasem létezett vkontakt poszt volt amiről csak utólag készítettek hamis printscreeneket, akkor hogyan reposztolták többen is ezt a sohasem létezett posztot és hogyan kerülhetett a TV-be az ott belinkelt videó?/blockquote>Akkor most Twitter vagy VKontakte poszt volt? :DDD
  <b>Ha hazudsz, akkor következetesen csináld és ragaszkodj hozzá foggal-körömmel, ne variáld, különben lebuksz.</b> Már megint. :)))

  Amúgy hogyan vonnak vissza egy Twitter (VKontakte) posztot a Goggle cache-ből? Ezt meséld már el, aztán rátérhetünk a videókra meg a TV-re. :DDDD Megőrizte a Google cache, te írtad. Akkor virítsd. De rögvest: nem kell most, ráér azonnal. :)))
   
 8. cinikus

  cinikus Well-Known Member

  Nincs meg? Ejj-ejj... :DDDD
   
 9. ulippo

  ulippo Well-Known Member

  No lásd kivel van dolgod, előkotortam neked a mentést Sztrelkov eredeti vkontakt posztjáról.
  http://web.archive.org/web/20140717152222/http://vk.com/strelkov_info

  "17.07.2014 17:50 Jelentés a milíciától
  Torez környékén lelőttünk egy AN-26 repülőt, a Progressz szénbánya közelében zuhant le
  Mi megmondtuk nekik - ne repüljetek a mi egünkön.
  Itt egy videó bizonyíték a legújabb madárfogásunkra.
  A madárka egy mezőre zuhant, lakóövezetet nem ért kár.
  Civilek nem sérültek.
  Van videó egy másik lelőtt repülőről is, talán egy Szu.
  (+ két belinkelt videó)"

  Ez a poszt számtalan oroszbarát oldalon került utánközlésre. A belinkelt videóból tévéhír készült. Mint utólag kiderül mindkét videó a Boeinget mutatta, a széthullott roncs több helyen is füstölt. Ők akkor még azt hitték, hogy ez két gép, egy AN-26 és egy Szu.

  Ez tökéletes összhangban van a napokban kiszivárgott felvétellel, amikor a milicisták a roncsok közt kutatnak. Ők is arról beszélnek, hogy hol van a Szu, keresik a másik gépet és keresik a katonai felszerelést az Antonovnak hitt roncsnál. Aztán leesik nekik, hogy ez egy civil gép volt.

  Minden összeáll. Csak a vakok nem látják, vagy akik nem akarják látni, vagy akik látják de szándékosan kitartanak a dezinfo mellett.
   
 10. ulippo

  ulippo Well-Known Member

  Az amerikai származású áldozatok hozzátartozói többek közt emiatt a poszt miatt perelték be polgári perben személyesen Igor Girkint 900 millió dolláros kártérítésre.

  Mert ez a poszt közvetlen bizonyíték Girkin részvételére az ügyben. És ő volt akkoriban a "védelmi miniszter" amiért minden DNR katonai műveletért felelősséget visel.
   
 11. ulippo

  ulippo Well-Known Member

  Na mi van cinikus, megkukultál? :)
  Mondj valami cinikusat!
  (segítek: a CIA feltörte Sztrelkov vkontakt fiókját :D)
   
 12. Eltorro

  Eltorro New Member

  Szerintem a Malaysian Airlines-ról sokat elmond, hogy a következő naptól kezdve, hogy elkerüljék Ukrajnát, Szíria fölött repkedtek...
   
 13. koppany

  koppany Well-Known Member

  ulippo
  Milyen fura az USA által lelőt Iráni gép áldozataiért senki nem harcol és senkit nem vontak fellelőssé.
   
 14. cinikus

  cinikus Well-Known Member

  Ezen mi tartott ennyi ideig?! Hány embert kellett felhívnod, hogy ezt összeszedd végre? :DDD

  Elemző ugyan a büdös életben nem lesz belőled (az Isten mentsen meg tőle mindenkit), de akkor most rátérhetünk a lényegre, vagyis arra, hogy honnan szedte ez a fickó az infóit, amit ebben a bejegyzésben leírt. Ezt magyarázd el, mert az, hogy a bejegyzés tartalmával mi történt a későbbiekben, vagy ki mit hitt ekkor, az baromi lényegtelen. Kíváncsian várom, hogy sikerül-e megcsillantanod az értelem szikráját... :)))
   
 15. maximillian

  maximillian New Member

  Tehát az ukránok szándékosan tereltek személyszállító repülőgépekete a harci terület fölé hogy annak "takarásában" harci gépek is berepüljenek? Jól értem?
   
 16. ulippo

  ulippo Well-Known Member

  Nem kellett senkit felhívnom, kis ésszel te is megkereshetted volna, csak beírtam a google-be, hogy "strelkov mh17 vkontakt post" és néhány találat átböngészése után találtam linket a lementett változathoz. De magad is bepötyögheted a kívánt címet és időpontot a web.archive.org-ba.

  Azt viszont ne tőlem kérdezd, hogy honnan szedte Sztrelkov az infót. Kérdezd Sztrelkovtól!

  (bár ő volt akkoriban a "védelmi miniszter" nem kell sok ész ahhoz a következtetéshez sem, hogy hozzá futottak be a katonai jelentések)
   
 17. cinikus

  cinikus Well-Known Member

  Üdvözlöm, aki súgott. :))
  Na. Akkor ez mit jelent?
   
 18. boki

  boki Well-Known Member

  Érdekes most milyen pontos a fordítás...Ilyen gyorsan megtanultál oroszul? :)
   
 19. ulippo

  ulippo Well-Known Member

  Üdvözlöm, aki súgott. :))
  Na. Akkor ez mit jelent?</blockquote>

  Azt jelenti, hogy Igor Girkin közvetlen bizonyítékok szerint megalapozottan gyanúsítható a Malaysia Airlines MH17 utasszállítójának lelövésében való részvételével.
   
 20. ulippo

  ulippo Well-Known Member

  Érdekes most milyen pontos a fordítás...Ilyen gyorsan megtanultál oroszul? :)</blockquote>

  Ahol a linket találtam ott volt angol fordítás.
   
Thread Status:
Not open for further replies.

Ezen oldal megosztása