1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Beszélgető

Diskurzus a(z) 'Kantin' témában - Tcat által indítva @ 2013. január 16..

Thread Status:
Not open for further replies.
 1. hunter85

  hunter85 Well-Known Member

  Repüléssel inkább az a probléma hogy 10 000 méter magasan nyomja ki magából a rosszat. Esélye sincs semminek megkötni.

  Akkor mi a megoldás?
   
 2. Kurfürst

  Kurfürst Well-Known Member

  Ekranoplán :D

  Viccet félretéve, szerintem egyelőre nincsen. Hacsak valami szuperhatékony hajtóművel ki nem jön valaki a közeljövőben. Esetleg a kraftot üzemanyagcellákból nyerő, elektromos hajtású motorok? Ott nincs szennyezés, magas a hatásfok, üzemanyag alapanyag is van bőven, és első blikkre a tömeg / teljesítmény mutató sem lesz rossz (térfogat viszont kell a tároláshoz). Repülésnél ha más probléma nem is lenne, a teljesítmény / tömeg arány alapvető fontosságú, abban pedig az akksis megoldás egyszerűen nem versenyképes.
   
  blitzkrieg and hunter85 like this.
 3. hunter85

  hunter85 Well-Known Member

  Ekranoplán :D

  Viccet félretéve, szerintem egyelőre nincsen. Hacsak valami szuperhatékony hajtóművel ki nem jön valaki a közeljövőben. Esetleg a kraftot üzemanyagcellákból nyerő, elektromos hajtású motorok? Ott nincs szennyezés, magas a hatásfok, üzemanyag alapanyag is van bőven, és első blikkre a tömeg / teljesítmény mutató sem lesz rossz (térfogat viszont kell a tároláshoz). Repülésnél ha más probléma nem is lenne, a teljesítmény / tömeg arány alapvető fontosságú, abban pedig az akksis megoldás egyszerűen nem versenyképes.  Az a baj, hogy mindenhol ez az elektromos mizéria megy, mindenhol az van hogy már közel az igazi áttörés itt a nyakunkon, de semmi teljesen mint Adolf és a csodafegyver. Én nem vagyok műszakis de amiket elolvasok (kell egy kis vérnyomás) azoktól hátast dobok, a köpönyegen nagyon durván nyomják pl.
   
  fip7 and molnibalage like this.
 4. Kurfürst

  Kurfürst Well-Known Member

  Lehet nem is kell elektromos. Kicsit utánaolvastam közben, és úgy látszik nem csak nekem jutott eszembe, a Boeing és mások is kísérleteztek vele, a Tupoljev épített egy hidrogénüzemű kísérleti Tu 155-öst is még 1989-ben. Nem új az ötlet.

  Azóta van több érdekes kísérleti projekt, elektromosságot sem kell erőltetni, hiszen nyugodtan égetheted direktben is a hidrogént egy turbofanban, Mach 5+ utazósebesség mellett, 20 000 km-es hatótávval. És még jól is néz ki.

  https://en.wikipedia.org/wiki/Reaction_Engines_A2

  Gondolom itt a fejlesztési pénz, meglévő kapacitások, hiányzó infrastruktúra a fő nehézség. Plusz sem az iparági szereplőknek, sem az olajiparnak nem különösebben érdeke egy radikálisan új repülőgép. De én pl. tudnék értékelni egy Brüsszel Sydney 5 óra alatti utat.
   
  blitzkrieg likes this.
 5. Ooorky

  Ooorky Well-Known Member

  Voltak fekete afrikai birodalmak attól, hogy te nem tudsz róluk még léteztek, nyomaikat, épületeiket is meg lehet találni ha kinyitod a szemed (és nem rombolták le a gyarmatosító fehérek, hogy eltüntessék az afrikai civilizáció minden nyomát).

  Bronzkori összeomlás után pl. a Kush királyság lerohanta Felső-Egyiptomot, ezzel elhozva a Ptolemaioszokig tartó fekete fáraók korát (amit tengerentúlon fekete "értelmiségiek" szándékosan félreértelmezve úgy kezelnek, mintha egész Egyiptom az arab megszállásig néger lett volna). Később mikor Egyiptom Római provinciává vált, a római diplomaták, kereskedők Aetiopia-nak nevezték ezt a királyságot (ezt a görögöktől vették át, akik már az Iliászban is így nevezték), amely egészen az 1936-os Olasz megszállásig egy kifejezetten élhető ország volt (mellesleg az utolsó afrikai állam amely ellenállt a hódításnak, mivel 1895-ben kegyetlenül elverték az olaszokat, más meg nem akarta megtámadni őket).
   
 6. honved

  honved Well-Known Member

 7. papajoe

  papajoe Well-Known Member


  Ne haragudj,de nagyon részrehajló vagy, kirekesztő,sőt,minden is!
  A fehér ember sem rosszabb,simán halálra kínzott bárkit,karóba húzott,lóval tépett szét,civilizációkat írtott ki,tüntetett el,pl vallási okokból,pl.
  Alig 100 éve még táltosokkal fűtöttek köztereken,a szeretet,Jézus,Isten,bármi/akármi nevében,csak follyon a vér.
  Nem rézdrótért,hanem 1 tál lencséért adnak el minket 4 évente,szóval kicsit kiegyensúlyozottabban tájékoztass legközelebb.
  :D
   
  molnibalage and migfun like this.
 8. gacsat

  gacsat Well-Known Member

  A XIII. században valami Mali uralkodó expedíciót küldött Amerikába. Távközlésben meg egészen a távíró feltalálásáig jobbak voltak mindenkinél.
   
 9. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

 10. beta

  beta Well-Known Member

 11. nyugger

  nyugger Well-Known Member

  Motor ám a kedves cikkíró jó édes nőági felmenője...
   
 12. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

 13. ozymandias

  ozymandias Well-Known Member

  Az afgán ellen semmi. A lány ellen eljárás indult súlyos testi sértés miatt, mivel a drága afgánnak eltört az orra.

  A kommentekbōl meg egy kapcsolódó hírbōl kiderült, hogy több nōt is taperolt, majd csattant a saller. Ezután ez alfahím gyorsan futott a rendōrökhöz. A rendōrök elindították az ügyet, a következō lépcsōfok a "bíróság".

  Kíváncsi leszek, hogy ennek mi lesz a vége. Ennyi erōvel holnaptól az összes önvédelmi oktatást azonnal be kellene szüntetni. Agyrém.
   
  arcas, tonyo, fishbed and 4 others like this.
 14. phaidros

  phaidros Well-Known Member

  Jó összehordtál hetet-havat. :)
  Pont annyira vallási okokból mint mai korunkban a demokrácia terjesztése céljából. A fő mozgatórugó mindig is a haszon (anyagi, hatalmi, stb.) volt, a többi sallang.

  "Alig 100 éve még táltosokkal fűtöttek köztereken,a szeretet,Jézus,Isten,bármi/akármi nevében,csak follyon a vér."
  Hol? Még az utolsó boszorkány égetés is Magyarországon 1762-ben történt. Hol van az 100 éve? Meg milyen táltosok? Nagyon jól elkülöníthető a vélt vagy valós hatalommal bírók között, hogy mire használják azt. A magyarországi boszorkányperek irataiból (ami elég jól összeszedett és publikált) is kiviláglik, hogy általában a vélt vagy valós tudást rosszra használó személyekkel foglalkoznak a perek és minden gond és fenyegetettség nélkül nevez meg olyanokat, akik a megint csak vélt vagy valós tudásukat jóra használták. Másrészt az is jellegzetes vonása a vádlott személyeknek, hogy a közösséggel össze nem férő embereket ismerünk meg belőle és nem szende szüzeket. Azaz a perek, és ennek következtében a kivégzések tulajdonképpen magyarázhatóak a közösség önvédelmével, ami igen fontos volt a mai korszakot megelőző évszázadok magyar társadalmára.
  Egyébként a büntetést mértékét nem szabad a -mai rabokat agyonpátyolgató- szemszögből nézni, hanem a maga korában kell azt értékelni, ahol pl. káromkodásért fej vagy nyelvvesztés is járhatott; persze drasztikus megoldása egy problémának, de mégis talán hatékonyabb mint a problémák individualista (lakoltassuk ki a bajt, és költöztessük el máshova, csak, hogy nekünk jobb legyen) tologatós szemléletnek.
   
  blitzkrieg, fip7 and hunter85 like this.
 15. hunter85

  hunter85 Well-Known Member

  "Alig 100 éve még táltosokkal fűtöttek köztereken,a szeretet,Jézus,Isten,bármi/akármi nevében,csak follyon a vér."

  Romániában 1902-ben még hivatalos kivégzési mód volt a karóbahúzás.
   
 16. Kurfürst

  Kurfürst Well-Known Member

  Magyar btk alapján (gondolom a svájci is hasonló lehet) a csönttörés az egyértelműen STS, a nő cselekménye tényállásszerű, tehát büntetőeljárás az sajnos minden további nélkül megindulhat, legfeljebb nem lesz büntethető a végén. Azzal védekezhet a nő, hogy jogos védelmi helyzetben volt, bár annak mértékét menthető felindulásból túllépte (taperolás leállításához általában nem kell eltörni a tapizó orrát).

  Hogy az afgán ellen miért nem indítottak valamit, az rejtély, bár magyar Btk alapján hirtelen nem is tudnám belőni, hogy micsoda lehetne, nem nagyon passzol bele, inkább egyszerű szabálysértés lenne.
   
 17. hunter85

  hunter85 Well-Known Member

  Amúgy ez az Afrikás dolog.. szerintem segélyezést leállítani, és nincs befogadás. Majd beáll a népesség egy normális szintre és kész. A legfőbb probléma szerintem az, hogy sok primitív barom (ebben bent vannak az őslakos köztörvényesek is) csak az erőből értene, de amig a védekezők lesznek meghurcolva, meg sérelemdíjak a sitteseknek, addig ez nekik igazából bárotítást ad, sajnos a Nyugati civilizációbol kiveszett az erő, és ezt látják is.
   
  blitzkrieg likes this.
 18. thomashewitt

  thomashewitt Active Member

  Dokikáim, ezt abba lehet fejezni-.)XD
   
 19. gacsat

  gacsat Well-Known Member

  1700ban említették utoljára a karóba húzást, de már nem hajtották végre. Így ez a kivégzési mód kb 100 évet élt.
   
 20. ozymandias

  ozymandias Well-Known Member

  Annyi a csavar, hogy a svájci nō az afgánt Bécsben verte pofán. Valószínűleg (legalábbis remélem) nem lesz tárgyalás vagy lesz és vége. Viszont az addig pénz, ideg és energia. Áldozat vagy, védekeztél. Lehet, hogy szerencséd volt, 10000 ütésbōl ez volt az az egy, ami betalált.

  Persze, el kell játszani a jogállamosdit, meg nem lenne jó, ha a választópolgárok önbíráskodásba mennének át. Viszont nálam ez egy sokkal korábban induló történet, amely azzal a kérdéssel indít:
  - kinek, minek köszönhetō, hogy ilyej deviáns elemek megjelentek a városainkban!? (a többes szám indokolt, Pesten is volt valami...)

  Valahol kifejezetten kétszínűnek tartom, hogy az EU-s csatlakozáskor mindenki be volt szarva, hogy a (majd) közös kultúrális, történelemi gyökerű, képzett kelet-európai munkavállalók majd jól tönkreteszik a nyugat-európai munkaerōpiacot - ezért STOP a munkavállalás.

  Erre 2015-ben meg szélesre tárja a Mutti az ajtót, majd beböfögi, hog "Willkommen". A Spiegel ekkortájt 850000 dolgos afgánról fantáziál, akiket majd a(z akkor) dübörgō német ipar pikk-pakk felszippant és majd jól megtámogatják az elmúlt 25 év faszságaival agyonvert demográfiai helyzetet és a nyugdíjrendszert...

  Mondjuk az is érdekes, ha egy macskát vinnék magammal, akkor 3 kilónyi papír, engedély, istennyila kell a határátlépéshez, miközben a macska nem fog sem nōket taperálni, sem kamiont elkötve a tömegbe hajtani.

  De ez a kérdés jócskán túlmutat ezen a salleren, de kiválóan szemlélteti a Nyugat kapzsiságát és kétszínűségét. Ha a Mutti azt a pénzt a 13 éves regnálása alatt az országára meg adócsökkentésre/bérlakás-programra költötte volna, akkor Németországnak fényes jövōje lenne, ahol a belsō fogyasztás is számottevō, nem csak az export.

  Itt akkor fog beindulni a parasztgyalázat, ha megint bedōl az ipar, de nem lesz ott Kína úgy, mint 2008-ban. USA bezár (közben bevásárol még a maradék európai top-cégekbōl, lásd Elliot-hedge found), Kína beeinstandolja az ottani európai gyárakat (ha megtenné, mit lehetne ellene tenni!? Semmit. Legalább 50%-ban az övé..), Dél-Amerika bukó, Afrikában lassan már minden vagy fejbajos vagy kínai, a britek kilépnek, Moszkvával fasírt van, makarónit meg remélhetōleg nemsokára eltakarítják, közben Kelet-Európát még mindig másodrangúnak tartják..

  Ebbōl nem fognak jól kijönni... (ahogy sok más ország sem :()
   
Thread Status:
Not open for further replies.

Ezen oldal megosztása