1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Beszélgető

Diskurzus a(z) 'Kantin' témában - Tcat által indítva @ 2013. január 16..

 1. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Ritkan emlekszem olyan esetre hogy becsengeteskor mar ott volt a tanar az osztalyajtoban. Csengettek, aztan jott 1-2 perc mulva. Neha kesobb. Meg volt mikor elobb elment. Szoval ez az oda vissza maszkalas kicsit meseszeru a valosaghoz kepest.
  Nekem volt olyan tanarom aki csak napkozis volt. Meg voltak olyanok akik csak a kollegiumban dolgoztak. Szoval az ilyenek mire keszulnek fel otthon? Vagy pl egy tesitanar? Dobalja elozo nap a medicinlabdakat az udvaron, vagy hogy? Az enektanar meg enekel?
   
  notaricon likes this.
 2. Ooorky

  Ooorky Well-Known Member

  Minden börtönben ott ül a helsinki bizottság megbízottja nehogy csorbuljanak szegény elítéltek jogai.
  Csak önkéntes, fizetett munkára hagyhatják el a börtönt és minden elítéltet legalább egy őrnek/rendőrnek kell kísérnie.

  Haverom történelem-ének szakos tanárnak tanult, utolsó évesként (2013 vagy 14) elkezdett dolgozni, a környéken csak egy isten háta mögötti iskolában volt egy db napközis tanár hely szabadon. Vállalta, mert saját elmondása szerint ő volt a csoportban az egyetlen aki tanítani akart, legtöbb csak diploma legyen oszt jól van. Novemberben már csapkodta az asztalt, decemberben pedig beadta a felmondását, mert nem kapott fizetést, a buszbérletet meg nem osztogatják ingyen. Végül márciusban kapta meg az egészet egyben.
  Így nehéz tanárokat találni.
   
  Robur, antigonosz and phaidros like this.
 3. phaidros

  phaidros Well-Known Member

  Szerintem vidéki szinten, legalábbis a mi vidékünket tekintve nem a legrosszabb, részemről, per pillanat elégedett vagyok a fizetés mértékével, meg már eljutottunk oda, hogy időben is jön. Ezen már nem szoktam rinyálni. Részemről nem a fizetés mértékével van a probléma.

  Én elfogadom, nem irigylem, ha valaki 7-ből 7 napot, a 24 órából 16-ot akar dolgozni, én nem akarok (nem részletezendő ok végett meg nem is tudok), nekem fontosabb, hogy ott legyek a családommal és ne minden áron a pénzt hajhásszam. Kinek mi a fontos, kinek mi az érték.
   
  zsolti likes this.
 4. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Nem vagyok alkotmányjogász, de tudomásom szerint ez simán lehetetlen, mert kényszermunkának számítana. Ezen felül a börtönökben sincs elég fegyőr, akkor terepen honnan lenne?

  Na és szerinted miért? Mert a 10 perces szünet ennyire szűk. Lehet, hogy neked meseszerű, de a 70 körüli fizikatanárnőm ezért életerős fiatalokat küldött le a naplóért az elsőre és nem ő vadászgatta, mert lift nem volt az épületben.
  Olyan cuki vagy, hogy a kivételekkel dobálózol.
   
 5. papajoe

  papajoe Well-Known Member

  [​IMG]


  Ez kínai kézírás? :D
  Érdekes,hogy ez mellé az arab számokat használják.
   
 6. ozymandias

  ozymandias Well-Known Member

  van pár kínai munkatársam, mostanában azzal húzom az agyukat, hogy a megbeszélésen rovásírással jegyzetelek. Majd kiesik a szeme, mert számukra elképzelhetetlen, hogy nyugati ember ne "betűkkel" írjon. A hab a tortán, hogy ugye itt jobbról írunk balra.
   
  fip7, anonim999, svajcibeka and 9 others like this.
 7. papajoe

  papajoe Well-Known Member


  Igen,azt a Kelták sem értik.:D
   
  ozymandias likes this.
 8. leplezo

  leplezo Well-Known Member

  Tévedsz most minden órára új vázlat kell, és változik a tanterv is folyamatosan. Arról, hogy 40 évvel ezelőtt milyen volt az nem számít, mert ma 2019 van nem 1980. És a jelenlegi helyzetről beszélünk.
   
  Robur likes this.
 9. Hegylakó

  Hegylakó Well-Known Member

  Szerintem azt jeleztem, hogy a pedagógus szakma társadalmi megítélése alacsony szinten van.
  És ehhez jeleztem azt is, hogy ha egy embercsoportot nem elvárásai szerint értékelnek, akkor ahhoz először
  önmagával kellene hogy problémázzon.

  Hogy van az, hogy tanítónénik miatt visszatartanak gyerekeket az óvodában, vagy éppen ha nem érett rá, akkor is beiskolázzák
  a gyereket? Úgy hogy ritka a jó tanár, tanító.
  Viszont ha megfordítjuk, akkor rengeteg a csapnivaló...

  Nekem is vannak pedagógus ismerőseim. Nagyon lehangoló véleménnyel vannak a kollektívákról.

  Három gyerekkel járunk iskolákba... A délelőttös 12-kor már nincs bent. A délutános pedig nem hajlandó tanulni a gyerekekkel.
  A nejem 3 nap előbb elhozza a fiamat, hogy tanuljon vele... Ja, ez egy "elit" hely.

  Gonosz általánosságot mondott, egy társadalmi megítélést. Sajnos sértő és degradáló ha valaki értékel és az önképünk összeomlik.
  Szerintem is alul-értékelt a pedagógus társadalom, viszont nehogy már a kormány, vagy a társadalom legyen a hibás.
  Mindenki tud mondani élete során zseniális tanárt, tanítót... Na de a többi akkor mit csinált? És zseniálisból, vagy igazi baromból tudunk többet mondani? :oops:
   
  notaricon, antigonosz and BiancoGasto like this.
 10. migfun

  migfun Well-Known Member

  Már nem. Ha január 1-15 között nem kérvényezi a szülő, és csakis a szülő teheti meg, akkor a 6. életévét szeptember 01. előtt abban az évben betöltő gyerek automatikusan iskolás lesz. Akkor is, ha az óvodapedagógus szerint nem iskolaérett; neki nincs beleszólása, pedig a nap nagy részében ő van a gyerekkel, 3 éven át. Most voltam tájékoztatón, 22 szülőből 2 látta iskolaérettnek a gyerekét, és a nevelők nagy részük indokaival teljesen egyetértett, de az elbírálást az Oktatási Hivatal végzi, kétség esetén vadidegen szakember "vizsgálja" meg a gyereket. Gratulálok.
   
  fishbed and Robur like this.
 11. zeal

  zeal Well-Known Member

  Teljesen jogos az új intézkedés. Végre meglépte a kormány. Az azért mégis csak nonszensz volt, hogy szinte mindenkit alkalmatlannak tartottak az iskolára. Általános iskola elsőről beszélünk, nem a 12-ről.
  A szülők szinte kivétel nélkül pici törékeny csöppségnek látják a saját gyermeküket. Szívesen járatnák még a "biztonságos oviba" őket, mert bele sem gondolnak, hogy az mennyi kárt okozhat a gyereknek ha túlkoros. Az óvónők is marasztaltak akit csak tudtak, mert így majdnem egyharmaddal több gyerek járt az oviba... Ezek az emberek nem objektívek és fölöslegesen tartották vissza a gyereket a sulitól. A "kiöregedett" ovisok amúgy is csak unatkoznak a megismételt óvodai évben.
   
  fip7, notaricon, antigonosz and 3 others like this.
 12. Robur

  Robur Well-Known Member

  Már bocsánat, de a hozzá nem értő, dilettáns, gyereket nem látott szakemberek, milyen jogon szólnak bele az iskolaérettségbe? Amúgy egyáltalán a szülőn kívül kinek mi köze hozzá, hogy mikor íratja iskolába a gyerekét?
   
 13. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Hm...
  Lehet megköpködni pro és kontra. Végül is 10 évet élt ott.
   
 14. emel

  emel Well-Known Member

  Hát lehet hogy tényleg én voltam a hülye?? Talán az tévesztett meg, hogy se a kifüggesztett munkaidő-beosztáson, se az Időbank-szabályzaton, se a Munka tvk.-ön nem a szakszervezet aláírása szerepelt?!! Szóval előfordulhat hogy mégis mások intézték nekünk a "jót"?!!
   
 15. zeal

  zeal Well-Known Member

  Profi és objektív szakik lesznek, és nem olyan óvónők akik abban érdekeltek, hogy visszatartsák a gyerekeket. Csak kivételes esetekben indokolt a halasztás, nem ilyen 90+ százalékban.
  A szülő nem szakember és nem kellenek túlkoros iskolások az ovisok közé. Ez nem magánügy.
   
  notaricon likes this.
 16. migfun

  migfun Well-Known Member

  Nem tudom. A nagyobbik fiamnál nem volt kérdés, hogy iskolaérett-e, látszott, hogy már oda való. A kisebbiknél nem merném biztosra venni, hogy be tud már most illeszkedni a jelenlegii - hangsúlyozom, a testvérének tökéletesen megfelelő - iskolarendszerbe. Más a habitusa, és nagyon mások még az igényei. Szerintem az iskola sem jár jól egy még nem oda való gyerekkel, hacsak az SNI-sek után járó dupla fejpénzt nem tekintjük annak. Nevelési szempontból biztosan nincs értelme a korai beiskolázásnak.
   
  fishbed and Robur like this.
 17. migfun

  migfun Well-Known Member

  A gyerkek tökéletesen másképp viselkednek egy vadidegen ember előtt, egy ilyen találkozásból nem lehet felmérni az alkalmasságot ebben a korban.
   
  fishbed, Kurfürst and Robur like this.
 18. Robur

  Robur Well-Known Member

  Profik, ja az. Akik először és utoljára látják a gyereket. :)))))

  De magánügy.
   
 19. zeal

  zeal Well-Known Member

  Indokolt lehet ritka esetben, de láttuk milyen eredményt hozott az amikor a szülők és az óvodapedagógusok döntöttek.
  Ez igaz, csak ez nem probléma egy ilyen vizsgálatnál. Legalább azt is látják hogyan viselkedik a gyermek új környezetben idegenekkel.

  Az orvos is vadidegen, mégis percek alatt diagnosztizál.
  Nem az.
   
  fip7 likes this.
 20. migfun

  migfun Well-Known Member

  Azért a háziorvosod csak az első alkalommal vadidegen, utána már ismer. Az idegen orvosnak meg ott az új rendszer, lekérheti a teljes kórtörténetedet.
   

Ezen oldal megosztása