Beszélgető

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

W

Wilson

Guest
Csak eppen nalunk ez egy buntett, a gorogoknel meg szo szerint buszkelkedni valo ereny volt... pont ezert nem kellene gorogoket meg plane allatokat iderangatni, mindketto irrelevans marhasag, ha belegondolsz. :cool:
Abból a szempontból jó példák, hogy bizonyítják, hogy sem a görögök sem a különböző állatfajok nem haltak ki a jelenségtől, a pedofília pedig sajnos nemcsak a homoszexuálisoknál hanem a heteroszexuálisoknál is egy létező és büntetendő,elítélendő probléma...

Kurfürst

Well-Known Member
2017. szeptember 14.
5 146
16 757
113
Belegondoltam,abba hogyha lehetősèg lenne idevarázsolni egy ókori görögöt mondjuk Nagy Sándor idejéből a mai magyar rögvalóságba biztosan igen csak elcsodálkozna, hogy micsoda hisztéria van nálunk a homoszexualitás körül, lévén, hogy az ő idejében ez egy teljesen elfogadott dolog volt, még sem haltak ki a görögök.....

Mondjuk Szókratészt. ;)

merleg

Well-Known Member
2021. március 12.
1 668
3 290
113
Abból a szempontból jó példák, hogy bizonyítják, hogy sem a görögök sem a különböző állatfajok nem haltak ki a jelenségtől, a pedofília pedig sajnos nemcsak a homoszexuálisoknál hanem a heteroszexuálisoknál is egy létező és büntetendő,elítélendő probléma...
A görögök nem haltak, mert ők a homoszexuális kapcsolat mellett azért asszonyt is tartottak. Továbbá szerintem itt senkinek sem a homoszexualitással mint jelenséggel van a problémája, hanem a jelenség túlhangsúlyozását, propagálást ítélik el.

K

kamm

Guest
De hogyan lenne ez egyaltalan relevans, plane erv barmi mellett?
Az allatokkal peldalozni meg egyenesen idiotizmus, nem is ertem, hogyan jon ide.
A kerdes moralis es tarsadalmi, nem biologiai.

Ezen az alapon en meg felhozom ellene, hogy de hat az allatoknak negy labuk van avagy nem felegyenesedve jarnak, azert - ugyanolyan irrelevans marhasag. :)

Kurfürst

Well-Known Member
2017. szeptember 14.
5 146
16 757
113
Lehet akar o is. :)
A kerdest a dolog moralis oldalarol kozelitjuk meg, nem biologiairol, masreszt a jog felol, ami ugye meg, per definitionem, az altalanos moralis standardokon alapul ill. azokat tartatja be (es vica versa.)

Szókratészre azért utaltam mert mérget itattak vele, ugyanis megb*szta a rá bízott kiskorú tanítványait, és ezt a ókori görögök sem komálták annyira (a köztudomásban úgy van szépítve, hogy Istenek tagadása meg ilyen marhaságok kellett mérget innia).

Szóval annyira nem volt nagy a tolerancia ott sem, még a kereszténység előtti laza erkölcsi felfogásban is voltak komoly tabuk, akkor is ha felnőtt férfiak között semmi kifogást nem találtak abban, ha homoszexuális kapcsolatot létesítenek (eleve a férfiak között sokkal erősebb lelki kapocs volt akkoriban, a nőket nem sokra tartották).

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
12 212
33 651
113
Ma megnéztem a tankönyvet. Konkrétan két oldal foglalkozik az abortusz, a homoszexualitás, a meddőség és egyébb kérdésekkel. A témák végén, és egy olyan különálló részben, ami nem szerves része a tanagyagnak, hanem kvázi olvasmány/érdekesség (csak más a címe, de nem emlékszem most rá, hogy pontosan mi).
A cikkben idézetthez képest sokkal bővebben és nem elutasító a téma iránt, inkább az árnyoldalait is megmutatva mutatja be, úgy, hogy nem feltétlen mond róla ítéletet és akár még a beszélgetésnek/vitának is hely jut.

De ami az érdekes, hogy 2016-ban írták a tankönyvet és 17-ben adták ki. Tehát eddig a lőtéri kutyát nem érdekelte 4 évig, hogy mit tanulnak a gyerekek? Rohadtul napra kész az index is. Ennyire foglalkozik a témával.

Ja, hogy mennyire legyen téma, vagy sem nyolcadikban. Volt rokonom, akinek 8.-ban kapartatta el a gyereket. De ismertem olyat, aki 8.-at azért nem fejezte be, mert szült. De középsuli elsőben voltak osztálytársak, akiknek huszonéves pasijaik voltak -biztos csak a pokémonról beszélgettek.

Kurfürst

Well-Known Member
2017. szeptember 14.
5 146
16 757
113
A tervezői díjak lenyomása meg sajnos a kommunista gmk-zás és a rendszerváltáskor munkájukat elvesztő tervezők éhbérét való munkájának következménye. Ennek lassan vége, (építő)mérnökből egyre nagyobb a hiány, néhány 60+-os még lenyomja az árakat, de ennek lassan vége, majd lehet megszokni.
A közbeszerzéseken induló cégek az utóbbi 3-4 évben nagyjából duplájára emelték az árakat, és ennek még nincsen vége.
Ma már nem lesz statikai terv a házadhoz 100 ezerért...

Bármennyit el lehet kérni bármiért, de minden csak annyit ér, amennyit ki is fizetnek érte. A mérnöki kamarai díjtáblázaton én mindenesetre jót derültem, tipikus bilibe lóg a kezünk miközben a piac kiröhög esetének tűnik. Fogtak valami német kamarai ajánlást és átváltották forintra vagy mi? Van bárki, aki ezt komolyan veszi, pl. a technikusi napidíj 66 000 forint? Meg gondolom a tisztes haszon levonása után meg is kapja mondjuk a bruttó 1 misit a középfokú végzettségű, lényegében betanított alkalmazott.

K

kamm

Guest
Bármennyit el lehet kérni bármiért, de minden csak annyit ér, amennyit ki is fizetnek érte. A mérnöki kamarai díjtáblázaton én mindenesetre jót derültem, tipikus bilibe lóg a kezünk miközben a piac kiröhög esetének tűnik. Fogtak valami német kamarai ajánlást és átváltották forintra vagy mi? Van bárki, aki ezt komolyan veszi, pl. a technikusi napidíj 66 000 forint? Meg gondolom a tisztes haszon levonása után meg is kapja mondjuk a bruttó 1 misit a középfokú végzettségű, lényegében betanított alkalmazott.
Azon nem kicsit kerekedett el a szemem nekem is, hogy $1000 a mernoki napidij szerintuk... WTF? :D
Hat en nem tudom, mi megy otthon, de nagyon keves project volt az eletemben, ahol annyit ki tudtam szamlazni naponta. Idekint, 20-25 ev gyakorlattal, erted...

W

Wilson

Guest
De hogyan lenne ez egyaltalan relevans, plane erv barmi mellett?
Az allatokkal peldalozni meg egyenesen idiotizmus, nem is ertem, hogyan jon ide.
A kerdes moralis es tarsadalmi, nem biologiai.

Ezen az alapon en meg felhozom ellene, hogy de hat az allatoknak negy labuk van avagy nem felegyenesedve jarnak, azert - ugyanolyan irrelevans marhasag. :)
Nem itt megint keverednek a dolgok te morális oldalról közelíted meg a dolgot idehozva a pedofíliát az én hozzászólásom lényege pedig két dologról szólt, az egyik az, hogy az emberi történelmet/kultúrát végig kíséri a homoszexualitás, (és ez a jövőben is így lesz) és voltak olyan európai kultúrák ahol egy adott korban ez sokkal jobban elfogadottabb illetve nyíltabb volt (a jelenlegi magyarországi helyzettel összehasonlítva) a másik része pedig a biológiai része a dolognak mivel egyrészt az állatvilágban egyáltalán nem szokatlan jelenség a homoszexualitás mégsem halnak ki emiatt a az állatfajok mint ahogy a jó öreg görögök sem tűntek el az ókorban..

W

Wilson

Guest
A görögök nem haltak, mert ők a homoszexuális kapcsolat mellett azért asszonyt is tartottak. Továbbá szerintem itt senkinek sem a homoszexualitással mint jelenséggel van a problémája, hanem a jelenség túlhangsúlyozását, propagálást ítélik el.
Nem azért nem válaszolok mert nem akarok vagy ne lenne ezzel kapcsolatos mondanivalóm, de mivel ha válaszolnék az tele lenne belpollal és én ugye belpollal kapcsolatban száraz szeptembert tartok:):).

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
12 212
33 651
113
Én majdnem technikus vagyok (-egy statika írásbeli :S), de mitől lenne betanított alkalmazott?

• Tetszik
Reactions: Miskolci Ogre