K
kamm
Guest
Nem en kevertem, hanem a gorogok, akiket peldanak hoztal.Ne keverjük a pedofíliát két felnőtt ember szexuális orientációjával...
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Nem en kevertem, hanem a gorogok, akiket peldanak hoztal.Ne keverjük a pedofíliát két felnőtt ember szexuális orientációjával...
Én nem az ókori görögöknél előforduló pedofíliát hoztam fel példának.Nem en kevertem, hanem a gorogok, akiket peldanak hoztal.
Nem, te oket hoztad fel mint moralis peldat.Én nem az ókori görögöknél előforduló pedofíliát hoztam fel példának.
Attól hogy mi a keresztény kultúrkörhöz tartozunk nálunk is sajnos előfordul a pedofília.....Nem, te oket hoztad fel mint moralis peldat.
Pontosan arra akartam ramutatni, hogy ez nem jo erv, mert az o moralitasuk a mienkhez kepest egy mocsok es ferto volt.
Csak eppen nalunk ez egy buntett, a gorogoknel meg szo szerint buszkelkedni valo ereny volt... pont ezert nem kellene gorogoket meg plane allatokat iderangatni, mindketto irrelevans marhasag, ha belegondolsz.Attól hogy mi a keresztény kultúrkörhöz tartozunk nálunk is sajnos előfordul a pedofília.....
Abból a szempontból jó példák, hogy bizonyítják, hogy sem a görögök sem a különböző állatfajok nem haltak ki a jelenségtől, a pedofília pedig sajnos nemcsak a homoszexuálisoknál hanem a heteroszexuálisoknál is egy létező és büntetendő,elítélendő probléma...Csak eppen nalunk ez egy buntett, a gorogoknel meg szo szerint buszkelkedni valo ereny volt... pont ezert nem kellene gorogoket meg plane allatokat iderangatni, mindketto irrelevans marhasag, ha belegondolsz.
Belegondoltam,abba hogyha lehetősèg lenne idevarázsolni egy ókori görögöt mondjuk Nagy Sándor idejéből a mai magyar rögvalóságba biztosan igen csak elcsodálkozna, hogy micsoda hisztéria van nálunk a homoszexualitás körül, lévén, hogy az ő idejében ez egy teljesen elfogadott dolog volt, még sem haltak ki a görögök.....
A görögök nem haltak, mert ők a homoszexuális kapcsolat mellett azért asszonyt is tartottak. Továbbá szerintem itt senkinek sem a homoszexualitással mint jelenséggel van a problémája, hanem a jelenség túlhangsúlyozását, propagálást ítélik el.Abból a szempontból jó példák, hogy bizonyítják, hogy sem a görögök sem a különböző állatfajok nem haltak ki a jelenségtől, a pedofília pedig sajnos nemcsak a homoszexuálisoknál hanem a heteroszexuálisoknál is egy létező és büntetendő,elítélendő probléma...
De hogyan lenne ez egyaltalan relevans, plane erv barmi mellett?Abból a szempontból jó példák, hogy bizonyítják, hogy sem a görögök sem a különböző állatfajok nem haltak ki a jelenségtől, a pedofília pedig sajnos nemcsak a homoszexuálisoknál hanem a heteroszexuálisoknál is egy létező és büntetendő,elítélendő probléma...
Lehet akar o is.Mondjuk Szókratészt.
Az a reptér olyan pocsék helyen van, hogy arra szavak alig vannak, elvágó hatása is hatalmas.
Lehet akar o is.
A kerdest a dolog moralis oldalarol kozelitjuk meg, nem biologiairol, masreszt a jog felol, ami ugye meg, per definitionem, az altalanos moralis standardokon alapul ill. azokat tartatja be (es vica versa.)
Számold ki ez mennyi benzin eregetését jelenti a nagy semmire. Illetve maguk a települések terjeszkedésének is útjában áll.Most csak azért, mert Halásztelekről Tökölre menet egy ötkilométeres kerülőt kell tenni?
Számold ki ez mennyi benzin eregetését jelenti a nagy semmire. Illetve maguk a települések terjeszkedésének is útjában áll.
A tervezői díjak lenyomása meg sajnos a kommunista gmk-zás és a rendszerváltáskor munkájukat elvesztő tervezők éhbérét való munkájának következménye. Ennek lassan vége, (építő)mérnökből egyre nagyobb a hiány, néhány 60+-os még lenyomja az árakat, de ennek lassan vége, majd lehet megszokni.
A közbeszerzéseken induló cégek az utóbbi 3-4 évben nagyjából duplájára emelték az árakat, és ennek még nincsen vége.
Ma már nem lesz statikai terv a házadhoz 100 ezerért...
Azon nem kicsit kerekedett el a szemem nekem is, hogy $1000 a mernoki napidij szerintuk... WTF?Bármennyit el lehet kérni bármiért, de minden csak annyit ér, amennyit ki is fizetnek érte. A mérnöki kamarai díjtáblázaton én mindenesetre jót derültem, tipikus bilibe lóg a kezünk miközben a piac kiröhög esetének tűnik. Fogtak valami német kamarai ajánlást és átváltották forintra vagy mi? Van bárki, aki ezt komolyan veszi, pl. a technikusi napidíj 66 000 forint? Meg gondolom a tisztes haszon levonása után meg is kapja mondjuk a bruttó 1 misit a középfokú végzettségű, lényegében betanított alkalmazott.
Nem itt megint keverednek a dolgok te morális oldalról közelíted meg a dolgot idehozva a pedofíliát az én hozzászólásom lényege pedig két dologról szólt, az egyik az, hogy az emberi történelmet/kultúrát végig kíséri a homoszexualitás, (és ez a jövőben is így lesz) és voltak olyan európai kultúrák ahol egy adott korban ez sokkal jobban elfogadottabb illetve nyíltabb volt (a jelenlegi magyarországi helyzettel összehasonlítva) a másik része pedig a biológiai része a dolognak mivel egyrészt az állatvilágban egyáltalán nem szokatlan jelenség a homoszexualitás mégsem halnak ki emiatt a az állatfajok mint ahogy a jó öreg görögök sem tűntek el az ókorban..De hogyan lenne ez egyaltalan relevans, plane erv barmi mellett?
Az allatokkal peldalozni meg egyenesen idiotizmus, nem is ertem, hogyan jon ide.
A kerdes moralis es tarsadalmi, nem biologiai.
Ezen az alapon en meg felhozom ellene, hogy de hat az allatoknak negy labuk van avagy nem felegyenesedve jarnak, azert - ugyanolyan irrelevans marhasag.
Nem azért nem válaszolok mert nem akarok vagy ne lenne ezzel kapcsolatos mondanivalóm, de mivel ha válaszolnék az tele lenne belpollal és én ugye belpollal kapcsolatban száraz szeptembert tartok.A görögök nem haltak, mert ők a homoszexuális kapcsolat mellett azért asszonyt is tartottak. Továbbá szerintem itt senkinek sem a homoszexualitással mint jelenséggel van a problémája, hanem a jelenség túlhangsúlyozását, propagálást ítélik el.
Én majdnem technikus vagyok (-egy statika írásbeli :S), de mitől lenne betanított alkalmazott?Bármennyit el lehet kérni bármiért, de minden csak annyit ér, amennyit ki is fizetnek érte. A mérnöki kamarai díjtáblázaton én mindenesetre jót derültem, tipikus bilibe lóg a kezünk miközben a piac kiröhög esetének tűnik. Fogtak valami német kamarai ajánlást és átváltották forintra vagy mi? Van bárki, aki ezt komolyan veszi, pl. a technikusi napidíj 66 000 forint? Meg gondolom a tisztes haszon levonása után meg is kapja mondjuk a bruttó 1 misit a középfokú végzettségű, lényegében betanított alkalmazott.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..