Beszélgető

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Tcat

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2009. április 27.
2 137
9 758
113
Mindenki lenyugodhat, ma már nem lesz facebook :D

Állítólag:
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

"Facebook employees can’t enter the headquarters because their badges don’t work, and those already inside can’t enter various rooms because access is linked through the IoT (Internet of Things) and so goes through the same DNS routes that no longer exist"

Eszerint a mostani DNS nem elérhetőségi móka miatt a facebook alkalmazottak azonosítókártyái nem működnek / nem működnek megfelelően, mert olyan szolgáltatásoktól függnek, amik most elérhetetlenek. Így állítólag nem tudnak bejutni egyes? épületekbe, helyiségekbe.

Ha valóban így van, akkor az átmenetileg eléggé cumi. Meg nyilván valamennyire lassítja is a kárelhárítást.

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
22 154
36 301
113
Mindenki lenyugodhat, ma már nem lesz facebook :D

Állítólag:

Eszerint a mostani DNS nem elérhetőségi móka miatt a facebook alkalmazottak azonosítókártyái nem működnek / nem működnek megfelelően, mert olyan szolgáltatásoktól függnek, amik most elérhetetlenek. Így állítólag nem tudnak bejutni egyes? épületekbe, helyiségekbe.

Ha valóban így van, akkor az átmenetileg eléggé cumi. Meg nyilván valamennyire lassítja is a kárelhárítást.
OFF Na pont az ilyenek miatt nem vagyok a teljes digitalizáció pártján a jövő haditechnikáját illetően. (kell hogyha kell az ember a hagyományós módszerekkel át tudja venni az irányítást...) A facebook inc is beledöglött vólna ha kulcslyukat rakott vólna a zárakba... ha nem is az összesbe... (jó így megspórólták a biztonsági személyzetet... tökre megérte.)

• Tetszik
Reactions: fip7 and Bubu bocs

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
12 398
34 221
113
Ne használd, nincs baj.
Én nem vettem észre, hogy leállt a fosbuk, mert nekem mindig áll, mert firewallból van kitiltva. Többit meg csak nem használom mert nincs és nem kell.
HTKA megy, többi nem számít :)
296ec2ca5b351eb88992871c8a9854d2.jpg

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 499
59 089
113
Foglalkozik valaki nagyobb teruleten mezogazdasággal?
Kb mennyi jó minoségu föld kell ahhoz, hogy évi 15 millió ft kijöjjön nettóban?
A legegyszerubb formálya érdekelne, nem fólia, meg idénymunkások,kényes dolgok, hanem a legkevesebb kézi munka, csak szánt, vet, arat , kassza.
3 férfi munkaeronek elég kell lennie.

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
12 398
34 221
113
Jajmar, tudod jol mire ertettem, joval ritkabban latsz nalunk falun feketeket meg arabokat, mint mondjuk Budapesten vagy a Balatonon.
Ez hülyeség. Pl. az egyik gyerekorvos arab (mint több másik orvos a környéken, sőt, van évtizedek óta néger orvos is a környéken), a gyógyszerész szír; hetente többször találkozok a dél-amerikai ismerőssel, a helyi suliba jár a kínai boltos gyereke és így tovább. Sőt, tudod nálunk a "migránsveszély" létező, majd mindennapos valóság; többet fogtak egy időben gyalogosan; a határ túloldalán is rendszeresen olvasom, hogy lekapcsoltak egy-egy transzportot. A Balatonon szerintem még nem is láttam arabot, vagy négert -igaz nem járok rendszeresen oda, de inkább szlávokat meg kínaiakat láttam.

K

kamm

Guest
Ez hülyeség. Pl. az egyik gyerekorvos arab (mint több másik orvos a környéken, sőt, van évtizedek óta néger orvos is a környéken), a gyógyszerész szír; hetente többször találkozok a dél-amerikai ismerőssel, a helyi suliba jár a kínai boltos gyereke és így tovább.
Hat, lehet, hogy feletek - empirikus alapon elfogadva - igy van, de lefogadom, statisztikakat megnezve ez siman egy elenyeszo kisebbseg meg mindig, mondjuk 4000-5000 fos es kisebb telepuleseket nezve.

Sőt, tudod nálunk a "migránsveszély" létező, majd mindennapos valóság; többet fogtak egy időben gyalogosan; a határ túloldalán is rendszeresen olvasom, hogy lekapcsoltak egy-egy transzportot.
Ennek mi koze ahhoz, amit irtam a masik temaban? Logikusan nem hatarfalvakrol avagy menekulttaboroknak helyt adokrol van szo... :rolleyes:

A Balatonon szerintem még nem is láttam arabot, vagy négert -igaz nem járok rendszeresen oda, de inkább szlávokat meg kínaiakat láttam.
Pest tele volt arabokkal mar a nyolcvanasokban is, nyaron a Balaton detto. Ez persze valtozhatott azota, de a mondandom lenyege az volt, hogy joval kisebb surusegben bukkannak fel Also-Baktanathason, mint mondjuk Siofokon avagy Pesten, netan Gyorben, Pecsett stb.

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
12 398
34 221
113
Foglalkozik valaki nagyobb teruleten mezogazdasággal?
Kb mennyi jó minoségu föld kell ahhoz, hogy évi 15 millió ft kijöjjön nettóban?
A legegyszerubb formálya érdekelne, nem fólia, meg idénymunkások,kényes dolgok, hanem a legkevesebb kézi munka, csak szánt, vet, arat , kassza.
3 férfi munkaeronek elég kell lennie.
Nem csinálom nagyba, hátha majd valaki ad rá konkrétabb választ, de addig ennyit tudok mondani:

Meg kell nézni, hogy sok évi átlagban mi az átlagtermés azon a vidéken, ahol be akarsz fektetni; meg egyáltalán mit lehet ott termelni. Aztán felszorzod az átvételi árakkal, amik most elég jók. Ezt pl. az agroinform.hu oldalán meg tudod nézegetni. Ott a termésátlagokat is tudod jobban követni, mert azt hiszem a KSH-nál csak megyeiek vannak, de legalább hosszabb ciklust tudsz nézni. Aztán meg kell nézni, hogy mit tudsz még értékesítenia területről és megéri-e. Szalmát visznek erőműbe, vagy kukoricaszárat gazdálkodónak. De ez többlet munka, töblet kiadás és a tápanyagot valamivel pótolnod kell (és ugye akkor jön a matek, hogy valóban megérte-e). És jönnek a támogatások. Jelenleg az alap földalapú olyan 70-ezer, de vannak külön plusz termeléshez kötött támogatások, pl. fehérjenövényre, szálas fehérjenövényre is. (Meg más kultúrákra is, de írtad, hogy a kertészet nem érdekel). Akkor van gázárolajár támogatás. Meg mások is, de az már inkább a termeléstől függ. Vannak pályázatok is, gépbeszerzésre, telephelyfejlesztésre ilyenekre, de erre nem lehet alapozni.

A mínuszokat meg azt hiszem nem kell részletezni, mert a gépeket ismered, hogy azoknak milyen költsége van. 2 traktor, pót, meg amik kellenek. Akár lehet már egy idősebb kombájn is. Vagy az egyik traktor rakodóval, vagy külön rakodó, gépszín (de van aki fóliából megoldja), vetőmag, műtrágya, vegyszerek stb.

Ilyen hasraütésre 100-150 ha közötti jobb föld már tisztességes megélhetést szokott adni, igaz ezeknek a gazdáknaka zöme 30 éve gazdálkodik és olcsón jutottak a föld nagy részéhez.

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
12 398
34 221
113
Hat, lehet, hogy feletek - empirikus alapon elfogadva - igy van, de lefogadom, statisztikakat megnezve ez siman egy elenyeszo kisebbseg meg mindig, mondjuk 4000-5000 fos es kisebb telepuleseket nezve.

Ennek mi koze ahhoz, amit irtam a masik temaban? Logikusan nem hatarfalvakrol avagy menekulttaboroknak helyt adokrol van szo... :rolleyes:

Pest tele volt arabokkal mar a nyolcvanasokban is, nyaron a Balaton detto. Ez persze valtozhatott azota, de a mondandom lenyege az volt, hogy joval kisebb surusegben bukkannak fel Also-Baktanathason, mint mondjuk Siofokon avagy Pesten, netan Gyorben, Pecsett stb.
Legyen, ahogy Neked jó. :)