Ez tök jó,
csak a kocsit nem használta senki.
(Ergo, már bocsánat, a rendszer szar, hogy egy álló autó miatt megy ez az egész...)
De azért ennek fényében igyekeztem.
És, ha éppen külföldön lettem volna? Vagy bármi?
(A hagyatékiról is alig pár nappal előtte jött a levél, na persze az sem a levelezési címemre, amit már fel sem tudok idézni hányszor adtam meg...)
Mondom, kurva vicces, ahogy a rendszer semmilyen módon nem veszi figyelembe azt, hogy az embereknek van életük...
Ők kitalálnak valami, az átlagpolgár meg oldja meg. Már elnézést, de ki van kiért...?
Akkor én számonkérhetem az államot, hogy mi mindent nem adott meg nekem?
- Amikor elzavart a háziorvos, amikor el kellet volna látnia?
- Amikor a barátnőmet nem volt hajlandó megvizsgálni sem a COVID időszak csácsún a 2. hullám alatt? Széttárták a kezüket és annyi volt? Anyád...
- Amikor nem vitte el elsőnek a fatert a mentő, amikor már COVID-os volt és a lépcsőn nem tudott felmenni, annyira nem kapott levegőt?
Stb.
Ja nem. Csak az állampolgárt lehet basztatani és pazarolni az idejét és rabolni a pénzét. Arra még jó.
És, ha egész egyszerűen nem tudod betartani, akkor mi van? IJ?
Főleg úgy, hogy
MAGA A KIBASZOTT SZERV AZ AKADÁLY...?
Hát gratulálok, fantasztikus rendszer...
- Annak, hogy egy érvényes műszaki nem lesz érvényes ha tulajt váltok? Ezek szerint, akkor minden tulaj váltásnál ugrik a műszaki? Ja, akkor nem. Akkor ennek hol kellett volna utána nézni? Sajnos az egész magyar szájbavert államigazgatás is úgy működik, hogy azt képzelik, hogy az állampolgár jogász.
- Annak, hogy olyat kértek, ami a SAJÁT honlapjukon sincs fent és az első találkozónál sem mondta a szerv? Amikor még az is pislogott, aki 20+ éve autószerelő és a faterja is az volt, de ő sem érti, hogy miért kell? Na, ennek hol kellett volna "utánajárni"?
- Azon meg semmilyen utánjárás nem segít, hogy a SAJÁT szájbavert ügyintézőjük elküld, mert szerinte (!) nem jó a végzés.
Hát csudás.
Akkor ezek szerint majd én is kijelenthetem, hogy
szerintem (!) mi a törvény és kész?
Ezek után nem csodálom, hogy az adófizetési morál olyan amilyen.
Mert tényleg, mit érez az ember, hogy mit kap érte cserébe?
Ezt a fost meg lófaszt a seggembe.
Meg berángatnak COVID közepén lakcímkártyát cserélni. Persze arra is vehettem ki szabit. Mert valami háttérben zajló process alapján cirka 40 évvel a lakótelep építése és fiszemfaszom számok alapján kihozták, hogy nem jó a lakcím.
Bár addig a postás és mindenki odatalált, de csak ezért közölték, hogy menni kell. Persze ott is a "
kedves hivatalos levél" közölte, hogy ha nem, akkor 14 nap utána rendőr elő is állíthat.
Ha rajtam múlna le lehetne dózerólni az egészet a picsába.
Mert az én perspektívámból az állam és az adóm befizetése kb. ezt hozz ki. Hogy a pokolba az egésszel.
Nem tudok olyan pillanatot felidézni, amikor tett volna értem bármi az állam vagy érezném azt, hogy az befizetett adómnak bármi haszna lenne.
És ne gyertek a rendőr, mentő stb. közszolgálatásókkal, mert elröhögöm magam.
Rendőrt lassan nem látok, a közlekedési morál az utakon nem létezik (meg amíg ugye nem kapnak el...) ,amíg baleset nem érne a magyar eü sem érint engem kicsit sem. Magánba kell mindent megoldanom, ha eredményt is akarok. De legalább vannak stadionok meg Lölö zsebébe... Ja, meg anyám kap nyugdíjat és ennyi.
Várom már a pillanatot, amikor majd megbírságolnak egy kómában fekvő gyalogost, mert nem jelent meg a gázoló sofőr tárgyalásán.
Az én szememben kb. ezen a szinten van most az egész magyar állam és a jog.
A Linkedin-en egy nő kitett egy posztot a "használható jogról". Azóta sem tudom, hogy sírni vagy röhögni kéne ezen.