A Halálcsillag-lámpa, ha jól emléxem?A dolgozók szerint ugyan ezért dőlt a be a Szarvasi is. Okos volt a vezetés. Majd nagyobb darabszámot fosatnunk a sorral. Aztán jött a selejt, az IKEA meg nem vette át. Ja és szinte csak oda gyártottak.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
A Halálcsillag-lámpa, ha jól emléxem?A dolgozók szerint ugyan ezért dőlt a be a Szarvasi is. Okos volt a vezetés. Majd nagyobb darabszámot fosatnunk a sorral. Aztán jött a selejt, az IKEA meg nem vette át. Ja és szinte csak oda gyártottak.
Nem akartak, gyártottak is. A bevételük nagy része lámpagyártásból volt. Aztán nagyon hozzákötötték magukat az IKEA-hoz, és főleg egy termékhez ("halálcsillag lámpa"). [Megint óriási vastaps a vezetésnek.] A kávéfőző szegmens a kisebb részt tette ki, amit aztán a bukás után kiszerveztek egy másik cégbe; és így tudtál venni.Lámpákat akartak gyártani az IKEA-nak, azok meg szarok lettek. A kv főzőkkel nem volt gond, egyébként tudtommal azokat ma is gyártják, legalábbis továbbra is kaphatók. 2 db-ot is vettünk mostanában.
Szerintem ez semmit nem ér, minden simereted elévül/elfelejtödik pár év alatt.Legalább megtanultad hova kell menni legközelebb![]()
oszinte valaszt akarsz?Magyar állammal viszonyom újabb csodás fejezete.
Jogkövető állampolgár leadózza, amit kell, de hát kell valami szutyok ÁFA bevallást csinálni. Hurrá.
A Google Adsense-hez közösségi adószámot kellett kérni, kifejezetten erre hívja fel a figyelmet mindenki. Hogy kell.
Fogod az ÁNYK-t és ezt vágja képedbe.
![]()
Ezt a négy választási lehetőséget adja ÁFA bevallásnak.
Minden egyes témát érintő anyag közli, hogy a Google-s adózáshoz közösségi adószám kell.
Ergo az első sor első fele igaz, hiszen okkal van közösségi adószámom, rendelkezem vele, de jogi személy meg nem vagyok.
Erre mi a válasza a rendszernek?
Ja, hogy hogy azt nem választhatom.
![]()
És innentől fogva az állampolgár mit csináljon...?
Ha valaki ezek után azt mondja, hogy akkor a 3-as kell meg természetes személy, akkor OK, de közösségi adószámom meg van.
Sakk-matt.
Na, mi legyen? De tényleg....
Kérdezzem meg a NAV-ot? Eddig sem válaszoltak semmire sem...
Komolyan mondom, mi az, ami ebben a sz*rfészekben működik?
Nevetni fogsz, kb. elgondolkoztam hogy hány ember futott messzire innen ezek miatt...oszinte valaszt akarsz?
ha ennyire idegesitenek, mivel eleg sok panaszt olvasok itt toled, elhuzol egy olyan orszagba ahol a burokracia kicsit rendezetebb.
ittvan en szerbiai vagyok, nem lenne a beteg anyam meg stb, mar reg elhuztam volna innan a budos picsaba, nem szerbiabol, hanem az egesz balkant es kornyeket elhagynam, pedig nektek ott meg menyorszag milyen kretenseg van itt.
Próbálj tényleg szerencsét külföldön, ha ennyire rosszul vagy az itthoni viszonyoktól. Lehet tényleg bejön. De előfordulhat majd pár hazai dolgot jobban megbecsülsz. Sztem kint is hőbörögni fogsz, mert ilyen az alap attitűdöd. Kint is ugyanaz a xar van sokszor mint itthon kis különbségekkel. Nekem a német NAV tavaly végzett a 2016os adóbevallásommal. Előtte össze - vissza számoltak több ezer euronyi tartozást. Pedig adótanácsadó cég készítette a bevallásom. Ha nem ők csinálják, leszedtek volna utólag egy csomó euroval...Magyar állammal viszonyom újabb csodás fejezete.
Jogkövető állampolgár leadózza, amit kell, de hát kell valami szutyok ÁFA bevallást csinálni. Hurrá.
A Google Adsense-hez közösségi adószámot kellett kérni, kifejezetten erre hívja fel a figyelmet mindenki. Hogy kell.
Fogod az ÁNYK-t és ezt vágja képedbe.
![]()
Ezt a négy választási lehetőséget adja ÁFA bevallásnak.
Minden egyes témát érintő anyag közli, hogy a Google-s adózáshoz közösségi adószám kell.
Ergo az első sor első fele igaz, hiszen okkal van közösségi adószámom, rendelkezem vele, de jogi személy meg nem vagyok.
Erre mi a válasza a rendszernek?
Ja, hogy hogy azt nem választhatom.
![]()
És innentől fogva az állampolgár mit csináljon...?
Ha valaki ezek után azt mondja, hogy akkor a 3-as kell meg természetes személy, akkor OK, de közösségi adószámom meg van.
Sakk-matt.
Na, mi legyen? De tényleg....
Kérdezzem meg a NAV-ot? Eddig sem válaszoltak semmire sem...
Komolyan mondom, mi az, ami ebben a sz*rfészekben működik?
Eddig a magyar állammal való viszonyom az éves adóbevallás volt és csá. Nincs se kocsim, se lakásom. De ezek után már rettegek attól mi vár rám, ha lakást kell vennem. Egy kocsi átírást nem tudtak ezek a faszok megcsinálni és a szerv két irodája egymásnak ellent mondott. Csudajó.Sztem kint is hőbörögni fogsz, mert ilyen az alap attitűdöd.
hat innen sem az emberek csak a haboruk miatt huztak el.Nevetni fogsz, kb. elgondolkoztam hogy hány ember futott messzire innen ezek miatt...
Jelenleg a magyar állam (szigorúan kisbetűvel) úgy működik, hogy az a tájékoztatás, hogy copy+pase a jogszabály és oldjad meg.
De mi lenne, ha állampolgárként lehetne egy olyan elvárásom, hogy az adóból és minden faszból, amit levonnak tőlem esetleg működjön is a rendszer?
Lehet, hogy felvilágosult XXI. századunkban ez megugorhatatlan kérés...
Egy kis szomorú magyar valóság, avagy miért kellene kivágni a komplett bírói testületet ha összejönne még egy kétharmad:
Kolléganő 5 éve házasodott össze férjével.
A férfinek az előző házasságában volt 3 nevelt gyereke, akiket a nevére vett, majd váláskor leadott.
Az előző feleség évek óta kint élt Svájcban, gyerekeket gyakorlatilag a férfi nevelte, szülinapokon, karácsonykor stb. látogatott haza.
Válás után 3 évvel a nő rádöbbent, hogy a férfi a fiát megerőszakolta.
Aztán hirtelen már rajta is kapta őket válásuk előtt 1 évvel, de attól függetlenül megint ott hagyta vele őket.
A férfi éjszakára bement dolgozni, aztán hajnalban rendőrök vitték el, mert a nő beengedte őket a lakásába ahol a számítógépén pedofil képeket találtak.
Amikről szakértő megállapította, hogy akkor kerültek aznap éjjel a gépre amikor már dolgozott...
Első fokon azonnal megvonták a gyerekek láthatását, szakértő megállapította, hogy a férfi szexuális ragadozó stb.
Megkezdte a börtönbüntetését, felleblezés stb.
Másodfokra 2 évet kellett várni.
Időközben volt feleség már módosított, hogy mégse látott semmit a gyerekein, sem testileg, sem lelkileg.
Független pszichológiai szakvélemény, nincsenek sem pedofil, sem homoszexuális hajlamai.
Tárgyalás 5 perc, nem hajlandóak foglalkozni a rendőrség által leadott módosított vallomással, sem a pszichológiai szakvéleménnyel, mert az "szóról szóra megegyezik az előzővel".
Olyan szinten nem tudták miről van szó, hogy mikor a kolléganő bemutatkozott azt hitték ő a volt feleség...
15 év, felleblezésnek helye nincs.
Meg ismét megvonták a gyerekek láthatási jogát, kivéve a legfiatalabb lányét, mert csak.
Egy ember élete tönkrement.
A privát szférában is ezerszer előfordul hogy xart adnak el, vissza kell vinni. Nem megfelelő a szolgáltatás meg kell reklamálni. Ez az élet. Vagy benyeled vagy intézkedsz.Eddig a magyar állammal való viszonyom az éves adóbevallás volt és csá. Nincs se kocsim, se lakásom. De ezek után már rettegek attól mi vár rám, ha lakást kell vennem. Egy kocsi átírást nem tudtak ezek a faszok megcsinálni és a szerv két irodája egymásnak ellent mondott. Csudajó.
A privát szférában meg érdkes módon fizetek és szolgálatnak. Ott én vagyok az ügyfél és a pénzemmel szavazok, ha nem tetszik.
ez sajnos igy van.Próbálj tényleg szerencsét külföldön, ha ennyire rosszul vagy az itthoni viszonyoktól. Lehet tényleg bejön. De előfordulhat majd pár hazai dolgot jobban megbecsülsz. Sztem kint is hőbörögni fogsz, mert ilyen az alap attitűdöd. Kint is ugyanaz a xar van sokszor mint itthon kis különbségekkel. Nekem a német NAV tavaly végzett a 2016os adóbevallásommal. Előtte össze - vissza számoltak több ezer euronyi tartozást. Pedig adótanácsadó cég készítette a bevallásom. Ha nem ők csinálják, leszedtek volna utólag egy csomó euroval...
És félre ne érts, nem azt mondom ez itthon faszán működik, nem!! Csak ezeket a meccseket le kell bokszolni, utánajárni stb... Sajnos, ez van!!
HA véletlen lakáshitelt kell intézned vegyél be előtte nyugtatót.... Én is azóta szedek vérnyomáscsökkentő.Eddig a magyar állammal való viszonyom az éves adóbevallás volt és csá. Nincs se kocsim, se lakásom. De ezek után már rettegek attól mi vár rám, ha lakást kell vennem. Egy kocsi átírást nem tudtak ezek a faszok megcsinálni és a szerv két irodája egymásnak ellent mondott. Csudajó.
A privát szférában meg érdkes módon fizetek és szolgálatnak. Ott én vagyok az ügyfél és a pénzemmel szavazok, ha nem tetszik.
Jelenleg ott tart a viszonyom az állammal, hogy én fizetek azért, amit ők basztak el.
He ez neked "hőbörgés", akkor lelked rajta...
De ha ki akarod próbálni és van kocsid, akkor holnapra állítsd le négy hónapra és fizess nekik 20k összeget és vegyél ki két szabadnapot, hogy majd visszakapd 4 hónap múlva. Akkor térjünk vissza erre a "hőbörgés" részre.
Hogyne kéne? Ki tud ma 0 hitel mellett lakást venni?HA véletlen lakáshitelt kell intézned vegyél be előtte nyugtatót.... Én is azóta szedek vérnyomáscsökkentő.![]()
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..