Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Budapesten van a Deutsche Schule a 12. kerületben és az Osztrák Gimnazium. Mindkettőn lehet érettségizni, amit elismernek a németek és az osztrákok is. Ha esetleg érdekes....Kéttannyelvű? Esetleg a német követség gimnáziuma?
És ha már, ez az egyik legjobb irodalom szóbeli felkészítő, amivel valaha találkoztam:
A többi részt innen már megtaláljátok. Ne ijedjetek meg Bayertől, tényleg jó, az egyik gyereke osztályának csinálta.
IB meg egy csomó gimiben van...Budapesten van a Deutsche Schule a 12. kerületben és az Osztrák Gimnazium. Mindkettőn lehet érettségizni, amit elismernek a németek és az osztrákok is. Ha esetleg érdekes....
Ha Oroszország terjeszti ki a befolyási övezetét, az önvédelem, ha a NATO, az agresszió? Az utóbbi szervezetbe lehet kérni a felvételt, nem a megjelenő csapatok hatására kell "önként" belépni.Ez kétségkívül kényelmes álláspont lenne a folyamatosan terjeszkedő nato számára, csak az a bökkenő, hogy hamis állítás.
Ez az orosz kiterjesztés mikor is történt meg az elmúlt 50 évben ha kérhetném. Mellé rakhatod a nato terjeszkedést is szintén az elmúlt 50 évben.Ha Oroszország terjeszti ki a befolyási övezetét, az önvédelem, ha a NATO, az agresszió? Az utóbbi szervezetbe lehet kérni a felvételt, nem a megjelenő csapatok hatására kell "önként" belépni.
Hát, hogy próbálták az utódállamokban érvényesíteni az akaratukat, az szerintem annak számít.Ez az orosz kiterjesztés mikor is történt meg az elmúlt 50 évben ha kérhetném. Mellé rakhatod a nato terjeszkedést is szintén az elmúlt 50 évben.
Ez az orosz kiterjesztés mikor is történt meg az elmúlt 50 évben ha kérhetném. Mellé rakhatod a nato terjeszkedést is szintén az elmúlt 50 évben.
Még jóval az ukri balhé előtt megmondtam ezt, talán pont itt a beszélgetőben írtam le a véleményem róla. Ment is tiltóra azután egyből mikor átláttam az ordas kamu álcáját.Nekem is pont az jutott az eszembe, hogy Ő Ulippó kedvesebb verziója, kell ez nekem?
Kell, mert ha tiltom nem lesz aki cáfolja, ellentmondjon az ilyen ordas szar kamuknak, szóval marad! Sajnos Ő jobban csinálja mint Ulippo, vagy lada, mert behízelgőbb, és próbálja fenntartani a kiegyensúlyozott ártatlan hírhozó szerepet.
Sziasztok! Gyakorlatilag, majdnem csak ezért regiztem (~6 éve olvasgatok itt.), hátha ti, válaszoltok is majd rá, mert eddig, ahol kitettük, csak trollkodásra futotta.
Van egy érdekessége megint a történelemnek! Újra megtörtént, hogy Romanov esküvő volt Oroszországban! _"After a century of waiting, Russians witness a royal wedding once more" https://www.wunc.org/2021-10-02/aft...ng-russians-witness-a-royal-wedding-once-more
""We always knew the Romanovs would return," added his wife, Olga. "We've waited and now it's finally happened.""
Ez azt jelentheti, hogy uralkodás terén, visszakerülhetett a cári időszak ideje alatti dinasztiához, a Grimaldihoz, Oroszország! Putyin, a Grimaldi Szent-Károly rendjének lovagja, és e társaság egyik tagja is, melyet a Grimaldik és a Savoyok vezetnek. Ez a dinasztia is szkíta, azon belül, gót vérvonal. Putyin is szkítának vallja magát, és a gyerekeit is megtaníttatta a rovásírásra. Trump is szkíta vérvonal, és szoros kapcsolat van a Grimaldi és a Geatani család között, ahova Trump tartozik, ki szintén szkíta vérvonal! Ők finanszírozták Trump kampányát.
Hogy mi lehet ebből, mi is van, egyáltalán, azt az ukrajnai események fogják, szerintem, megválaszolni. Putyinnak egyik terület sem kell, csak védzónát akar, ami úgy jöhet össze, ha különálló államokra szakítják szét Ukrajnát. Pölö, ahogy kivált már belőle a két szakadár terület, a donyecki és luhanszki köztársaság, melyek kötődése, természetesen, Oroszországhoz van. Hogy a szakítás után, ha lesz, különállók lesznek-e, avagy autonómia-szerű, azt majd a jövő fogja megválaszolni, de Ukrajna, nem maradhat egyben!
Mondjuk itt...Hol lehet ezt kitárgyalni? Mert itt, szemetelés lenne. Mellesleg, ha így véled, miért is nem kérdeztél arra vissza, hogy miért gondolom ezt, a helyett, hogy elküldesz keresgélni?
Volt azóta más is, aki alatt "bekocogtak" Oroszországba. Annak se lett jó vége. Csak valamiért ezt szégyenlik.Azért én emlékszem valami olyasmire, hogy az akkori világ legerősebb katonai hatalmával szövetkezve ti bekocogtatok Oroszországba, és nem lett nagyon vidám vége!
Napóleonnak hívták az akkori csodálatos szövetségeseteket.
Ez, nagyon alacsony a témának. Gyakorlatilag, ahogy Monguz írta, túlnő a Fórumon. Holott, növelné a színvonalat az adott téma, de nem tudja, a résztvevők miatt (Nem AKARNAK tanulni.). Akik, meg hozzátudnak v. tudnának szólni, az, max. 2-3 beírás lenne csak. Azaz, elveszne a süllyesztőben. Szociológiai állásfoglalás a generációról: Negatív kihatású, vertikális mobilizáció katasztrofális áldozata.Mondjuk itt...
Ez, nagyon alacsony a témának. Gyakorlatilag, ahogy Monguz írta, túlnő a Fórumon. Holott, növelné a színvonalat az adott téma, de nem tudja, a résztvevők miatt (Nem AKARNAK tanulni.). Akik, meg hozzátudnak v. tudnának szólni, az, max. 2-3 beírás lenne csak. Azaz, elveszne a süllyesztőben. Szociológiai állásfoglalás a generációról: Negatív kihatású, vertikális mobilizáció katasztrofális áldozata.
Szerintem itt mindenki művelt illetve jórészt udvarias, te mint új regisztráló minden ellenvéleményt oldalbahugyozol. Ez így picit erős kezdés....Csak, egy kis szösszenet.
Nyelvészet, tudat-lanok számára:
a.) állam szó jelentése: Egy ország, amelyet egy önrendelkező politikai szervezet (kormány) irányít.
Kis kiegészítés a fentebbihez.: Sajátjaként tekint rá, és, mint CÉG üzemelteti, működteti! Ezért nevezik állami vagyonnak, meg államosításnak, és nem közvagyonnak, meg közvagyonosításnak!
b.) önrendelkező szó jelentése: Saját ügyeinek, önálló kezelésének joga; törvény vagy szokás alapján biztosított lehetőség, képesség, hatalom, hogy egy személy vagy csoport a rá tartozó ügyeket, saját elhatározása szerint intézheti, a saját sorsáról, önmaga dönthet.
c.) kormány szó jelentése: irányító, s egyben irányított szervezet, melyet, egy saját érdekei szerinti (önrendelkező) szervezet "tekerget", hol jobbra, hol balra, hogy így, választási lehetőséget szimuláljon az ostoba tudatlan humán-szopósbirkaökör vegyületek számára.
Gyere te forgószél,@Kim Philby: Magadon röhögsz. (Szép dolog a röhögés. De tudod, jobb sírni a pszichológusnál, mint vihogni a pszichiátrián.) Okosabbnak tartod magad a lexikonban írtaknál. Nem csoda, hogy megértett mára a faj, az újbóli ritkítására! De, meglehet, hogy ez lesz az utolsó tánca.
Jaja, a folytonos személyeskedéseitekkel, pont erre mutattál rá Eszed nuku arra, hogy cáfolni tudj, és azért, mert meg sem érted a tartalmat, s ez váltotta ki belőled a reagálásodat. Mellesleg, ha már ennyire toltad az eszet, mit értettél azon, hogy minden ellenvéleményt, ami személyeskedés, amit te is sikeresen műveltél, oldalba hugyozok? csak nem azt értetted ez alatt, hogy visszavágok, az engem ért támadásra?Szerintem itt mindenki művelt illetve jórészt udvarias, te mint új regisztráló minden ellenvéleményt oldalbahugyozol. Ez így picit erős kezdés....
Tőled, nem vártam volna ezt a tartalmat! A tartalmaidat tekintve, többre tartottalak. Vagy, be-olvastam volna valamit?Gyere te forgószél,
Népszerűségre törsz?
Jó úton jársz.
Szerintem nem kellene túlgondolni a dolgot."Nem pont ti kaptatok EU büntetést a gendermentes övezetekért, amiket néhány város hozott létre?" - leirom, hogy az USA nem kenyszeriti rad a gendert, erre te probalod a szavaimat cafolni azzal, hogy leirsz egy konkret peldat, miszerint az EU meg igen. Ertem.
Ertem, hogy orosz troll vagy, ahogy a nevedben is van. Nincs ezzel semmi baj, mindenhol vannak orosz, nemet, ukran, akarmi trollok. Ez a dolguk.
A tobbieknek viszont: De az dobbenetes, hogy a Magyar allam ilyen szintu gyulolet-propagandat engedelyez ezen a honlapon Lengyelorszag ellen. Korabban ugy gondoltam, hogy nem igaz, tulzo, hogy a magyar kormany az oroszok babja lenne, azt gondoltam, hogy Magyarorszag csak a sajat (jol vagy rosszul felmert) erdeket nezi. De az alatt a rovid ido alatt amiota regisztraltam itt, siekerult meggyoznotok, hogy a magyar kormanynak komolyan celja a lengyel allam elleni gyuloletkeltes, hiszen ez a honlap semmilyen mas esetben nem mukodhetne. Azt nem tudom hogy miert, talan egyfajta nyomasgyakorlas az online haborus terben, vagy remel erte valamit az EU-tol vagy az oroszoktol, ha a jelenlegi generacioban felszamolja a lengyelbaratsag gondolatat, nem tudom. Talan sose fogom megerteni, csak sajnalom, hogy majdnem 1000 ev alatt pont az en generaciom eli meg azt, hogy ugy tunik egymas ellen fogunk harcolni a kovetkezo europai haboruban, ami ugy tunik kozel van mar. Csak tudnam mit igert a kormanyotoknak ezert az EU vagy az oroszok. Valoszinuleg sosem fogom megtudni.
Ertem, hogy az ezen a honlapon (ami tudtommal az egyetlen hadi temaju hiroldal Magyarorszagon, tehat kiemelt fontossagu a kiberterben) megjeleno Lengyelorszag elleni uszitas nem az atlagos magyar emberek velemenye, hanem csak a kormanyotok lepese, de valtoztatni rajta en biztos nem tudok, szoval nem is szanom ezentul erre a szabadidomet. Viszlat.
Én meg nem értem miért viselkednek így a lengyelek.Én értem az álláspontod az Ukrán-Orosz viszonyban. Elfogadom, hogy Te, ti így gondoljátok a revansot, meg az elégtételt, meg a basszunk ki a másikkal dolgot. Van benne ráció. Oké, csináljátok,