Hát itt apucid pöcörője jutott eszembe ! Menj busszal vagy vonattal ha így gondolod !És, igen, 110 az autópályán.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Hát itt apucid pöcörője jutott eszembe ! Menj busszal vagy vonattal ha így gondolod !És, igen, 110 az autópályán.
Csodálatos, hogy ezt így látatlanban meg tudod ítélni. Talán 1x mentem itthon 150-nél többel. Amíg az elfogadott, hogy 140-145el soha semmi nem büntet addig annyival fogok menni, ha arra van szükség. Nem attól vezet veszéleyesen valaki, hogy 130 helyett 140. Hanem attól, ha ész nélkül össze vissza sávot vált meg jobbról előz.Látjátok, nektek pont kell a minden sarokra mérés+átlagsebesség minden matricafigyelő kamerával.
Csak közben vétleneket is megölnek a hülyék.Anno az Autóklub csinált ilyen összehasonlításokat, hogy Osztapenko-Siófok között ment autó szépen szabályosan, nagypapásan, és ment egy mindenkit előzve, repesztve. Kb. 7-10 perccel ért oda hamarabb, több üzemanyagot, féket, gumit, használva, vészhelyzetet okozva...értelmetlenül.
Szoktam mondogatni az engem előzgetőknek: nyomjad csak, a mentő úgyis utolér....
Ezért nem is megyek tanárnak.Ugye tudod, hogy nem lehet kivágni a gyereket sem az óráról és szinte az iskolából se. Sok helyen még buktatni sem nagyon. A 'hogyan lehetne' és a 'hogyan lehet' között nem csak két betű eltérés van.
És ezt nem érti meg az emberek többsége. Ennyire segghülyék. De tonnás halálos fegyver van a seggük alatt.Nekem a haver mikor a cégtől BMW-t kapott akkor mondta hogy most BMW-s lesz.
Budafok-DunaPláza reggel be-délután haza
Megcsinálta a maxparaszt-mindenkit megelőz és nyomja neki módon is 10 napon át, majd nagypapásan megint, az átlag különbség pár perc lett.
Kurvára nem értek egyet. Az érv az volt, hogy fékezi az inflációt.Az államnak az a dolga, hogy a beszedett pénzt újra szétossza. Bármire költ, azt a közösből teszi, és mindig van aki jobban el tudná költeni azt a pénzt.
Szvsz. a 480-as üzemanyag jó döntés volt. Nem mondom, hogy nem lehet szükség korrekcióra, de eddig rendben van.
Erről beszélek folyamatosan, de hát egyeseknek nem esik le.Csak azt hagytam ki:
már valóban baromi olcsó lett a benzin, a szokottnál sokkal többet autózunk:
![]()
A benzinre rakott ársapka miatt úgy hajtjuk az autókat, mintha nem lenne az egekben az üzemanyagár a világban
És még csak most jön a nyári csúcsidőszak, éppen egy üzemanyaghiányos helyzetben.444.hu
https://www.datawrapper.de/_/QvQ5R/
Szerencsére nem te döntöd el. Ezt sem. Nézem, hallgatom a videókat. Nagyon értelmes ember vagy. Nem értem miért szólsz bele olyan dologba amihez nem értesz vagy csak fröcsögni tudsz.Igen, mert nevetséges 480 Ft van a nem autózók által is összedobva.
Lássuk csak:
Bp- Szeged kb. 150 km.
Bp-Keszthely kb. 200 km.
De az oda-vissza út az x2...
155 km/h 7,5-8 literes fogyasztás.
130 km/h 6,3 literes fogyasztás
115 km/h 5,5 literes fogyasztás
Kb. ezek a közép értékek vannak
Na, akkor megéri az, hogy "nyerjenek" legfeljebb kétszer fél órát, vagy összesen fél órát össze vissza gyorsítás, sávváltás, előzés úgy, hogy ennek költsége akkor felfelé a 115 -ös tempótól 2000-5000 Ft? És csak ez egy út. Ha mindenhova ilyen agyatlanul mennek, akkor ez mennyi?
Városban is látom a sok ostobát, hogy lámpától lámáig gáz, fék, majd gyorsít.
Ha valaki ilyen pazarlóan és ostobán vezet, akkor miért is adjuk neki olcsón a benzint? Hm...?
Azt még megértem, hogy a fuvarozó és a céges kapja olcsón, mert az tényleg inflációt valamennyire megfogja,
De hogy az átlagjóska hétvégéi nyaralását a közösből fizessük?
Kösz. Nem.
Ez nem ez rendszer.
Döntsük már el, hogy komcsi rendszer van, vagy piacgazdaság.
Jah, az óccó benzin miatt sok autózó = insta baleset és fél nap alatt sem érsz le.
Múlt héten is kertek alatt mentünk ki a városból, mert baleset volt az 5-ösön...
Ugyanazon héten a 7-esen is.
Persze 800-as benzin mellett lehet, hogy nem lenne akkora tömeg...
A közösségi közlekedés nélkül senki nem tudna autózni. A fővárosban élők 65-70%-a nem autózik.Szerencsére nem te döntöd el. Ezt sem. Nézem, hallgatom a videókat. Nagyon értelmes ember vagy. Nem értem miért szólsz bele olyan dologba amihez nem értesz vagy csak fröcsögni tudsz.
A közösből ne finanszírozzuk a tömegközlekedest vagy a kerékpárutak epitesét mert én ezeket nem használom. Ugye?
Hülye vagy. Már megint!
Így van az állam kassza nem arról szól ,hogy nekem mi éri meg....10000 verzió 1000 család.....kb 100-szor annyit fizetek be az állam kasszába,mint (egy átlag ember én cégem én építettem fel nulla hitellel) akkor nekem 100-szor annyi jogom van ?...Dehogy ...Sajnos sokan nem látnak túl a saját életükön(nem baj csak ne akarjanak beleszólni a nagyfiúk buliába)...ha akarnak akkor pedig hajrá fiúkSzerencsére nem te döntöd el. Ezt sem. Nézem, hallgatom a videókat. Nagyon értelmes ember vagy. Nem értem miért szólsz bele olyan dologba amihez nem értesz vagy csak fröcsögni tudsz.
A közösből ne finanszírozzuk a tömegközlekedest vagy a kerékpárutak epitesét mert én ezeket nem használom. Ugye?
Hülye vagy. Már megint!
Vigyázat leolvadás következik:
Bumerángbomba baszdmeg bumerángbomba, hát ennyire ótvar módon, hogy a jó anyátokban lehet segghülyének lenni?Eddig sem értett az index harmatos lófaszt se a haditechhez, de ez már tényleg a mentális retardáció szintje. És ott van a kurva videó címében benne az, hogy MISSILE
Nemcsak hülyék, de még olvasni is képtelenek, és ezek nevezik magukat újságírónak gecc
![]()
Erre még Putyin sem számított, videón, ahogy sajátjai ellen fordul az orosz bumerángbomba
Percről percre: Oroszország háborúja Ukrajnában – az Index szombati hírösszefoglalójaindex.hu
Vszeg vmilyen légvédelmi rakéta lehetett hibás vezérléssel és azért volt ilyen a pályája. Másrészt kísértetiesen hasonlít maga a videó egy évekkel ezelőtti szaúdi esetre, mikor húszi támadás közben egy helyi Patriot rakétája szinte pöccre ugyanezt a pályát írta le, mint a videón. Nem tartom kizártnak, hogy azt a videót manipulálták meg kicsitEz egyébként mi, grad? Hogy fordulhat meg ilyen gyorsan és hogy hogy nem pörög össze-vissza, hanem visszafordul és egyenesen visszarepül?
Nem, az Sz-300 rakétái is képesek ilyenre.Vszeg vmilyen légvédelmi rakéta lehetett hibás vezérléssel és azért volt ilyen a pályája. Másrészt kísértetiesen hasonlít maga a videó egy évekkel ezelőtti szaúdi esetre, mikor húszi támadás közben egy helyi Patriot rakétája szinte pöccre ugyanezt a pályát írta le, mint a videón. Nem tartom kizártnak, hogy azt a videót manipulálták meg kicsit
Nem is mondtam azt, hogy a szovjet/orosz eszközök nem lennének rá képesek, csak maga a felvétel beállítása, a fények (plusz, hogy kb semmit nem látunk) meg alapvetően a mozgás pályája ami kísértetiesen hasonlít. Ettől még simán lehet, hogy Sz-300 volt valami régebbi/hibás rakétával és Grísanak szerencsétlen napja volt, csak amennyi ilyen fake videó (lásd Arma III/DCS footage valódiként beállítva) és kamu sztori terjeng a háború kapcsán megszólalt a detektoromNem, az Sz-300 rakétái is képesek ilyenre.
Ez pont nem fordult vissza, de kinematikailag lehetséges.
Viszont 110-el autópályázom, és nem vagyok egyedül, nem megy mindenki ott sem 150-el, sőt az a kisebbség. (vannak ugye Teslasok is, ők kamion mögött kavirnyolnak szélárnyékért, ugye)
(a "gyök2 magyar"-t értem én, de ez minden európai nép fiaira igaz, talán most az ukránok kivételek)
Na az ilyeneknek teszem fel a lököst 5cm-re és nyomom a dudát és refit ! Tudom bunkó dolog de qrva jól esik ! De kérdem melyik a bunkóbb dolog amit én csinálok vagy aki szarik a többi közlekedőre és inkább én fékezzek intenzívet de ő akkor is kijön elém ! Én intenzíven közlekedek de figyelek mindenkire , hiába megyek óra szerint 150-el a belsőben ha jön egy gyorsabb(hiába szabálytalan) tirhulok ki előle hagy haladjon ! Sokkal több balesetet okoznak a mazsola fillérbaszó tötymörgők mint akik tudnak ritmusosan közlekedni ! Az autópályázást amúgy is sokkal jobban kéne tanítani és a rendőröknek se csak a gyorshajtókat kéne buzerálni ! Mondom ezt úgy , hogy gyorsbüntim 3 éve volt utoljára 80as táblánál 100 !Látom magam előtt, ahogy bejössz a belső sávba, persze szigorúan továbbra is 110-el, lehetőleg pont akkor, amikor látod hogy jönnek a belsőben, és belekezdesz a 20 perces előzési manőverbe
Gyönyörű, ahogy relativizálod a saját cselekedeteket a másik alapján.Na az ilyeneknek teszem fel a lököst 5cm-re és nyomom a dudát és refit ! Tudom bunkó dolog de qrva jól esik ! De kérdem melyik a bunkóbb dolog amit én csinálok vagy aki szarik a többi közlekedőre és inkább én fékezzek intenzívet de ő akkor is kijön elém ! Én intenzíven közlekedek de figyelek mindenkire , hiába megyek óra szerint 150-el a belsőben ha jön egy gyorsabb(hiába szabálytalan) tirhulok ki előle hagy haladjon ! Sokkal több balesetet okoznak a mazsola fillérbaszó tötymörgők mint akik tudnak ritmusosan közlekedni ! Az autópályázást amúgy is sokkal jobban kéne tanítani és a rendőröknek se csak a gyorshajtókat kéne buzerálni ! Mondom ezt úgy , hogy gyorsbüntim 3 éve volt utoljára 80as táblánál 100 !
Nem tisztem védeni, én sem örülök egy ilyen manőverbe kezdőtől, vagy egy "hétvégi" vezetőtől, de a megengedett sebességhatár az nem kötelezőt jelent! Ha nem bevág eléd, nem szeg szabályt egy lasabb előzéssel!
És a szabálytalanul haladót?vonatkozó általános rendelkezések
3. § * (1) Aki a közúti közlekedésben részt vesz, köteles
c) úgy közlekedni, hogy a személy- és vagyonbiztonságot ne veszélyeztesse, másokat közlekedésükben indokolatlanul ne akadályozzon, és ne zavarjon.
Szvsz ha különösebb indok (fillérbasszerkodás) nélkül fékezésre kényszeríted a mögötted szabályosan haladót, az minimum zavarás.
Ugyanaz mint amikor az egyik kamion 96-al előzni kezdi a 95-el haladó kamiont..
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..