Nekem az a szubjektív tapasztalatom, hogy mára több a nagypapás totjázó, indokolatlanul lassan hajtó, vag még rosszabb, hogy változó sebességgel és indokolatlan fékezgetésekkel, bizonytalan vezető az utakon; mint a "cikázó" kifejezetten gyorsan hajtó.Anno az Autóklub csinált ilyen összehasonlításokat, hogy Osztapenko-Siófok között ment autó szépen szabályosan, nagypapásan, és ment egy mindenkit előzve, repesztve. Kb. 7-10 perccel ért oda hamarabb, több üzemanyagot, féket, gumit, használva, vészhelyzetet okozva...értelmetlenül.
Szoktam mondogatni az engem előzgetőknek: nyomjad csak, a mentő úgyis utolér....
Az egyik helyi úton az utóbbi pár évben megnőtt a balesetek száma, na, majd minden nap ki is van vezényelve a trafipax. Az érdekes csak az, hogy a legtöbb baleset nem a gyorshajtásból eredt.
Ma vagy 2 km-en keresztül nem tudtam megelőzni egy türingiai rendszámú furgont, ami alacsony forgalomban, senki nem volt előtte 30-40-el közlekedett és teljesen bizonytalanul vezetett, össze-vissza sebességgel. Én ezt sem értem, hogy ez mire jó.