Természetes. Véletlenül sem presszionálnám őket semmire2-3 tyúk nem sok tojást ad. Ha tartsz, akkor full passzióból, minden elvárás nélkül.
A kert nem nagy, több nem lenne ideális.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Természetes. Véletlenül sem presszionálnám őket semmire2-3 tyúk nem sok tojást ad. Ha tartsz, akkor full passzióból, minden elvárás nélkül.
Macskákra megoldás egy jó Airsoft puska.Nekem egy paprikán bír idén teremni kb 4-6 darab termés...
A borsóról ne is beszéljünk.... egy rizi-bizi nehezen jött össze. Pedig rajnai-törpe, ami ráadásul korai termő is.
A talaj krva szar, pénzem meg nincs kicsrélni.
+a macskák mindig összeszrják a veteményest.
De várj, nem @SirHiggins macskáiról van szó? Vagy azok a szomszéd macskái?Macskákra megoldás egy jó Airsoft puska.
De ha ügyes vagy meggymag+csúzli. Haver madárbarát kertet csinált a egy holtág partján meg vagy öt magaságyást, és azt szereti ha nézheti a madarakat, de a szomszéd macskák odaszoktak, pár hétig a teraszon dolgozott csúzlival maga mellett, pár hét alatt leszoktak a macskák arról hogy a kertbe betegyék a lábukat. Mérnök és kaszkadőr filmekben, az utobbi miatt sokat utazik, már akkor sincsen macskaszar a kertben ha elutazik egy hónapra.
Ugy erted Nagy-Britanniaban? Hat van benne valami. Az utobbi idoben ugy mentek felfele az arak mint a raketa.Tök jó. Milyen jó, hogy ennek ellenére nálunk a legdrágább. Király.
A saját macskáimDe várj, nem @SirHiggins macskáiról van szó? Vagy azok a szomszéd macskái?
Akkor a légpuska, a csúzli és a vadászkutya nem játszik a veteményestől való távoltartás megoldására.A saját macskáim
Theodore és Lucy
Valóban nem, úhogy inkább összeszedem utánukAkkor a légpuska, a csúzli és a vadászkutya nem játszik a veteményestől való távoltartás megoldására.
Én nem szoktam lődözni őket. A macskák és nyestek ellen egy erdélyi kopó tökéletes riasztó.Valóban nem, úhogy inkább összeszedem utánuk
A madarak egyébként járnak tőlük inni, nem kell rögtön vadászni valamire.
Amúgy is görény dolog a csúzli és hasonló. Sztem.
Nem vagyok buddhista -vagy kiknél divat ez, de én még a darazsakat is hagyom a rohadt körtét/szőlőt enni, nem nyírom le teljesen sose a kert egyik felét - a rovaroknak. Nekem megfelel az élni hagyni módszer is.Én nem szoktam lődözni őket. A macskák és nyestek ellen egy erdélyi kopó tökéletes riasztó.
Ő mondjuk inkább vaddisznós kutya, de amúgy nem válogatós.
Alapvetően én is támogatom. De azért nem szívesen vitetem el a baromfikat a kertemből a kis ragadozókkal....Nem vagyok buddhista -vagy kiknél divat ez, de én még a darazsakat is hagyom a rohadt körtét/szőlőt enni, nem nyírom le teljesen sose a kert egyik felét - a rovaroknak. Nekem megfelel az élni hagyni módszer is.
Ismerősnek rengetek baromfija van -ez a hobbija, mind vmi különleges, ritka darab.Alapvetően én is támogatom. De azért nem szívesen vitetem el a baromfikat a kertemből a kis ragadozókkal....
A kopód nem tizedeli meg a csirkéket? Ez hogy csinálod?A macskák és nyestek ellen egy erdélyi kopó tökéletes riasztó.
Ő mondjuk inkább vaddisznós kutya, de amúgy nem válogatós.
Igazából nevelés, szoktatás kérdése.A kopód nem tizedeli meg a csirkéket? Ez hogy csinálod?
Akkor is előfordul, de kisebb eséllyel. Nálunk mind kvázi csirkék közt nőtt fel. Van alom, ami az udvaron szabadon járkál, onnan napos korában talán egy evődött meg, de a többi nem. És van banda, amik elzárva voltak, na onnan már bizonyíthatóan többet elkaptak. Meg szerintem valami falusi chupakabra is járkál, mert többet találtam úgy, hogy a belsőség hiányzott.Ismerősnek rengetek baromfija van -ez a hobbija, mind vmi különleges, ritka darab.
(mondjuk elég furák, mondhatni elgondolkodtató néhányuk)
Vannak macskái és és tök jól viselik egymást.
Felteszem ha a macska beleszületik, akkor nem gáz.
Nyest és patkány csinálja ezt.Meg szerintem valami falusi chupakabra is járkál, mert többet találtam úgy, hogy a belsőség hiányzott.
Nana, Ukrajnában dokumentáltak chupakabrák által okozott háziállat elhullásokat, lehet,hogy a háború miatt áthúzódtak Magyarországra....Akkor is előfordul, de kisebb eséllyel. Nálunk mind kvázi csirkék közt nőtt fel. Van alom, ami az udvaron szabadon járkál, onnan napos korában talán egy evődött meg, de a többi nem. És van banda, amik elzárva voltak, na onnan már bizonyíthatóan többet elkaptak. Meg szerintem valami falusi chupakabra is járkál, mert többet találtam úgy, hogy a belsőség hiányzott.
Azért kérdezem....@Filter
"Alumínium terén lenne kérdésem.
Tehát lehetséges az hogy az alap alumínium testet kicseréljük egy gránáton, duaralumínium-ra, és ezáltal megduplázzuk a repeszfelhő hatásos átmérőjét? ( Totál kasu vagyok ezen a téren!!!!)
Vagy szükséges egyéb fémipari hókusz-pókusz is hozzá?
Töltet az megegyezik, Hexogén. Grammra-fix.
Tehát a duralu tömegét lehet-e annyival növelni hogy dupla távolságon hozza azt az átütést amit egy sima alu test szilánkja?"
Válaszolok itt - nem találtam anyagos topikot.
A duralumíniumot (2xxx jelű alumínium-réz ötvözet) nehéz alakítani, így a formának egyszerűnek kell lennie. Nem sokkal keményebb (ballisztikailag), mint a sima alumínium. A tömege sem sokkal nagyobb, így azonos töltetű robbanás esetén ugyanakkora impulzus adódna át nagyjából ugyanakkora méretű darabokra és a légellenállás is feltehetően ugyanakkora lenne, tehát nem lenne dupla repeszfelhő átmérő.
Ha töltet tömege, típusa nem változik és növeled a gránát testének tömegét, akkor ugyanaz az impluzus nehezebb tömeget kell repíteni, vagyis kisebb lesz a hatásos gömb sugara.
Igazából a dolgot két irányból lehet megfogni:
- hogyan tudnám azonos töltettel a repeszek áthatolóképességét növelni>>> Ide az kell, hogy hogy nagyon kemény repeszek keletkezzenek. Ez igazából sokféle módon megoldható, mivel öntött alumíniumba aránylag egyszerűen lehet kemény anyagokat (wolfram, titán-oxid, korund, BN-darabok, CERMET lapokat) ágyazni és akkor ezek repülnek az alumíniumtesttel együtt. A repeszek ekkor kisebb sugáron belül szórodnak.
- hogyan tudnám azonos töltettel a robbanás sugárát növelni>>> Ide meg azt csinálnám, hogy minimálisra venném a gránát testének tömegét és nem a gránát teste hozná létre a repeszeket, hanem az előzőekben említett, kemény anyagrészek. Ekkor a töltet robbanása során felszabaduló energia maximálisan ezeket a részeket gyorsítaná. Itt célszerű a kisméretű és gömbformájú repeszeket előnyben részesíteni.
Jelen hozzászólás szigorúan ismeretterjesztő jelleggel született
Hol talált el?Azért kérdezem....
Annó védelmi poziban voltam. Megszórtak minket gazdagon AGS 17-el.
Kb 10-12 méterre robbanó gránátból kaptam repeszt. Kórház, kivették, majd annyit közöltek hogy ez lengyel fejlesztés, duralu.
Ugye nem kaphattam volna be a repeszt a szovjetből, mert az csak 5-6 méterre terít.
Annyit mondtak hogy az anyag miatt van. A lengyel relatív nagy repeszeket szór ( Lencse méret) 10-12 méteren, a szovjet meg gombostűfej méretűeket 5-6 méteren.
Bocs de nem posztolom ki nyilvánosan a hegeketHol talált el?
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..