Beszélgető

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
14 813
37 542
113
Király lesz Karcsi akkor? Negyedik?
Ha jól látom, szám nélkül hivatkoznak rá, mint a UK királyára. Angliának viszont volt már 3 Károly nevű királya.
Bocs, csak kettő, akkor III. Károly

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
20 334
27 220
113
Király lesz Karcsi akkor? Negyedik?
Ha jól látom, szám nélkül hivatkoznak rá, mint a UK királyára. Angliának viszont volt már 3 Károly nevű királya.
Bocs, csak kettő, akkor III. Károly
Még nem biztos, hogy a saját nevén kíván uralkodni.
VI. György pl Albert volt

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 482
58 994
113
Vazze!

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Tetszik
Reactions: BJani
K

Kopi2000

Guest
Nem kötekedésképpen, csak mert érdekel kérdem:
Magyar ember, miért írkál olyanokat, hogy Isten óvja az angolok királyát? Az természetes, hogy ha egy alattvaló, egy nemzetközösségi tag, egy angol teszi ezt; de egy magyarnak ez, hogy jön?
Gondolom, Papajoe kint dolgozik, és azért ragadnak rá a külhoni szokások is...

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
20 334
27 220
113
Magyar ember, miért írkál olyanokat, hogy Isten óvja az angolok királyát? Az természetes, hogy ha egy alattvaló, egy nemzetközösségi tag, egy angol teszi ezt; de egy magyarnak ez, hogy jön?
Csak a nyelv, nem feltétlenül determinál.
---

T

Törölt tag

Guest

Olvasgass cringe post gyűjteményeket, külhoni magyarok rendszeres visszatérők azzal, hogy ők mennyire angolok.
Legszebb mikor ezt félig hibás angolsággal, félig magyarul teszi a nagyon brit :D

Irsai Olivér

Well-Known Member
2019. június 7.
1 893
6 421
113
Csak a nyelv, nem feltétlenül determinál.
---
@phaidros nem magyarul beszélő britről/commonwealth-iről beszél, hanem akármilyen nyelven beszélő magyar emberről.

• Tetszik
Reactions: BJani and phaidros

Irsai Olivér

Well-Known Member
2019. június 7.
1 893
6 421
113
Olvasgass cringe post gyűjteményeket, külhoni magyarok rendszeres visszatérők azzal, hogy ők mennyire angolok.
Legszebb mikor ezt félig hibás angolsággal, félig magyarul teszi a nagyon brit :D
Ez valahol természetesnek tekinthető és kinti elvárás is; így igyekeznek beilleszkedni, asszimilálódni a maguk módján. Tökéletes anyag egy “befogadó országnak”. Aki Mo-ra jön és magyarabbá lesz az átlagmagyarnál az nekünk is szimpatikusabb, nemde? Még akkor is, ha egyenlőre a hejesírásuk nem a lekjob.

Blitz97

Well-Known Member
2020. május 13.
4 826
11 865
113
II. Erzsébet egészen különleges életútja és kisugárzása lehet az egyik oka szerintem. A kicsivel több, mint 70 éves uralkodása során a neve egybeforrt a monarchiával és magával Nagy-Britanniával. Azzal a sztoikus nyugalommal és fensőséges, ám valahogy mégis közvetlen, emberi stílussal került közel az emberekhez. Szerintem ez nemzetiségre való tekintet nélkül értelmezhető és érthető dolog.
Amikor olvastam, hogy elhunyt, rajtam is egy furcsa érzés lett úrrá. Pedig semmi közöm se hozzá, se a birodalmához. Egyszerűen olyan egyértelmű volt, hogy Nagy-Britannia = II. Erzsébet. "A királynő" = II. Erzsébet. Ő egy biztos pont volt, ám most fel kell fogni, hogy nincs többé.

Flexus

Well-Known Member
2018. március 16.
1 475
5 294
113
Mint Angliában élő magyar nem mondanám azt, hogy Isten Éltesse a Királyt! Mert abban a minőségben ez nem értelmezhető, hiszen nekem nem az uralkodóm. Mint Britt állampolgár mondhatom. Viszont. Amíg a királynő, és azt hiszem ebben mindenki egyetért, abszolút rászolgált a tiszteletre, és a gyász valóban majd mindenkinél őszinte, addig III. Károly, legalább is egyelőre, inkább egy fekete ló. Az eddigi ténykedése eléggé megosztó. Egyik oldalról nagyon sokan nem felejtették el neki Dianát. Természetesen ment a találgatás az elmúlt minimum két évtizedben, hogy lemond e és átadja e a trónt Vilmosnak, de mint látható ez nem történt meg. Most azt hiszem mindenki arra vár, hogy milyen lesz mint uralkodó. Talán az megmásítja a róla kialakult képet.

Ami meg az angolul nem helyesen tudó kinti magyarokat illeti: Én sem kedvelem, amikor valaki "eljátsza", hogy mekkora angol, amikor valaki Sir-nek hívja magát, a nélkül, hogy megilletné ez (még nem találkoztam azzal, hogy valaki magyarul mondjuk báró címet használná mint előtagot, hogy mutassa, hogy mekkora magyar). Amikor valaki angolabb az angoloknál (pláne, hogy valószínűleg soha nem élt itt ;)). De, a helyesírás, hát az egy érdekes dolog, főleg annak fényében, hogy magyarul sem igazán tudnak sokan helyesen írni. (Én sem...)

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
20 334
27 220
113
Mint Angliában élő magyar nem mondanám azt, hogy Isten Éltesse a Királyt! Mert abban a minőségben ez nem értelmezhető, hiszen nekem nem az uralkodóm. Mint Britt állampolgár mondhatom. Viszont. Amíg a királynő, és azt hiszem ebben mindenki egyetért, abszolút rászolgált a tiszteletre, és a gyász valóban majd mindenkinél őszinte, addig III. Károly, legalább is egyelőre, inkább egy fekete ló. Az eddigi ténykedése eléggé megosztó. Egyik oldalról nagyon sokan nem felejtették el neki Dianát. Természetesen ment a találgatás az elmúlt minimum két évtizedben, hogy lemond e és átadja e a trónt Vilmosnak, de mint látható ez nem történt meg. Most azt hiszem mindenki arra vár, hogy milyen lesz mint uralkodó. Talán az megmásítja a róla kialakult képet.

Ami meg az angolul nem helyesen tudó kinti magyarokat illeti: Én sem kedvelem, amikor valaki "eljátsza", hogy mekkora angol, amikor valaki Sir-nek hívja magát, a nélkül, hogy megilletné ez (még nem találkoztam azzal, hogy valaki magyarul mondjuk báró címet használná mint előtagot, hogy mutassa, hogy mekkora magyar). Amikor valaki angolabb az angoloknál (pláne, hogy valószínűleg soha nem élt itt ;)). De, a helyesírás, hát az egy érdekes dolog, főleg annak fényében, hogy magyarul sem igazán tudnak sokan helyesen írni. (Én sem...)
Ez nem kívánságműsor, hogy rászolgál-e vagy nem, aztán majd jól eldöntjük.

A második felét meg magamra véve, nem magamat nevezem így, hanem -mások által- 'rámaggatott' becenév.
Aminek nyilván volt/van oka.