@Mivec
@duckdodger ™
Ilyen ez. Guglizzatok rá, hogy pl a Don-kanyar környékén milyen élet volt pl Bp-en.
@duckdodger ™
Ilyen ez. Guglizzatok rá, hogy pl a Don-kanyar környékén milyen élet volt pl Bp-en.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Ne gondold... Egészen döbbenetes itthon is az arány.Nyilván, minden országban vannak ilyen buták, de az USA-ban az a gyanúm hogy több mint itthon.
Mert jobb ötlete senkinek nem volt, hogy meglegyen a választásnak legalább az illúziója.Én csak azt nem értem hogy aki ennyire sügér az miért szavazhat?!
Az ovodában természetesen nem érv. Viszont amikor A és B között kell (mert kell) választani, akkor ez az érv abszolút valid.de hát a másik"
Az ovodában természetesen nem érv. Viszont amikor A és B között kell (mert kell) választani, akkor ez az érv abszolút valid.
De már mondva volt vala. Csinálj jobbat, a ner szavazóinak a fele tuti megy hozzád.
De amíg ez a két választás van, addig a de a másik még ennél is rosszabb, működő érv
Mondjuk ezek az oroszokra is igaz kijelentések, a magyarellenességük is megvolt a II.VH után, némileg joggal...És az Ukránok hány szabadságra vágyó népet terrorizáltak ? A Lengyeleket ? Hallottál-e a Volhíniai mészárlásról ? És az antiszemitizmusuk ? És a magyarellenes ámokfutásuk, és nyílt szónoklataik, az Ukrán Kormány szintjén ?
Mondjuk ezek az oroszokra is igaz kijelentések, a magyarellenességük is megvolt a II.VH után, némileg joggal...
Lengyelek terrorizálása, mészárlások (Katyin), antiszemitizmus (az Övezet létrehozása) mind-mind jelen volt az orosz történelem során.
A Toyota módszer ezeket anno megoldotta, kérdés mára mi marad ebből, mert a Lean is olyan lett mint a SCRUM, mindenhol ott a minősített vizsgázott szakember, de a gyakorlatban mégis csak pár külsőség adott, és minden megy úgy mintha ezek a módszertanok nem is léteznének...De a gond az, hogy a legtöbbször a beüzemelő és persze a szervíz is más. Az ő gondjaik meg aztán végképp nem épülnek be sem a gyártásba, sem a tervekbe.
Mert a tervező a komplett kész rendszert álmodja össze.
Ő úgy tetris-ezi, forgatja össze a komponenseket, hogy az adott helyre minden bepasszoljon.
A gyártás ezt ott módosítja, ahol az egyszeri összeszerelés folyamata igényli, de jobban már nem nyúl bele, a lényeg, hogy meglegyen a valós összeszerelési sorrend. Ők csak egyszer kell, hogy összerakják a rendszert.
Azonban a szervíz az, akinél lecsapódik, hogy mely komponens az, amit sokat kell ki- és beszerelni, akkor is, ha miatta bontani kell minden mást is.
Azért írtam, hogy "is".Sem az Ukránok, sem az Oroszok pártját nem kell fogni, verekedjenek meg egymással.
A tanulságot levonni....Tehát csak tisztázzuk: Az, hogy tizede százada akkora termésátlagokkal akarunk termelni, és az, hogy GMO-zunk az beza két külön dolog.
Lehet 1900-as mezőgazdaságot folytatni. Csak akkor az ország élelmezéséhez a lakosság 30%-a kellett. Most nincs 3...
Már többször is leírtam, hogy gyakorlatilag az egész világon szar az oktatás. Miért? Hát egyrészt, mert az oktatást megfizetni sehol sem tudják igazán. Pontosítanék. A tömegek oktatását. Természetesen magániskolai rendszerben van pénz, de ott meg az a baj, hogy azok a gyerekek akiknek a szülei meg tudják fizetni azokat az iskolákat, nem biztos, hogy ugyan azon halmaz részei, mint akik tehetségesek. De, ez az egész csak a középiskolai szintig igaz. Mert, a felett, a gyerekek bekerülnek a tök egyen (igen, vannak különbségek, jobb oktatók is, de...) diplomagyárakba. És ezen a szinten nincs különbség egy huszad rangú botswanai egyetem és az Oxford közt. Ma sajnos oda züllőtt az oktatás, hogy nem a tartalom, hanem a mennyiség a fontos.A németeknél sincsenek a tanárok agyonfizetve. Óraadóként kaptam egy napra bruttó 385€-t, amiből kb. 50% adó elmegy, így 8 órával számolva 20€-s nettó órabér, amiből ha főállású vagy, akkor kapsz kb. 2400€-t nettóban, ami az átlag mérnöki fizetéssel van egy szinten és kicsivel a kezdő orvosok bére alatt van.
Ha viszont beleszámolom az órákra felkészülést, jegyzeteket, stb, akkor egy 8 órás előadás mögött van kb. 4 óra előkészítés (a tananyag magja azonos, viszont a maradék 20%-ot mindig a résztvevők igényeihez igazítottam). Ha ezzel számolom, akkor kezdjük felülről közelíteni a betanított szakmunkás bérét, annyi különbséggel, hogy a szakmunkás heti 35 órát dolgozik.
Ellenben ha elmész előadást tartani valami management hülyeségből vagy ződenergiás hakni van, akkor komolyabb zseton van, ott 1000€/órás "honoráriumok" vannak meg egy lepukkant műhelyben tartasz előadást, hanem valami alpesi wellness hotelben.
A tanári munka itt is az éhenhalási limit. A hegesztőmérnöki egyesület sem bírja a full-time tanárokat megfizetni, mert horror a járulék egy tanár után - másrészről aki tanárnak megy, minimális gyakorlati tapasztalattal bír (ez nem leszólás, hanem tény és nem a tanár hibája, hanem a rendszer ilyen bürökratikus. X millió papír és adminisztratív faszság). Aztán ehhez jön a kötelezően előírt továbbképzés, meg a helyi képzési kamara baromságai.
Ha nem másodállásként és úgymond "hobbiként" csináltam volna, főállásként tuti nem ezt a vonalat választom - még a németeknél sem. A magyar viszonyok is nagyjából ugyanez, csak ott fordítva működik. Magyarországon a műszaki vonalon azért kell az egyetemi tanári rang, hogy könnyebben tudj a mérnöki cégednek külsös meló szerezni, mert akkor a Pista biztos nagyon ért hozzá, hisz a BME-n tanár, aztán ezzel visszakanyarodunk az előző hozzászólásomhoz.
Az egész oktatást teljesen más alapokra kellene helyezni. Nekem az amcsi modell sem tetszik, de ez az erőforrásokkal pazarló és uram-bátyám/tekintélyelvű bagázs sem. Ázsiáról sem vagyok jó véleménnyel, mert ott már egy ideje diploma- meg PhD-gyártósorok vannak. Manapság már tudományos publikációnak számít egy csőcsonk végeselemes analízise vagy összehegeszteni két csövet P22-es anyagból. A héten a negyedik tag volt nálam állásinterjún PhD végzettséggel anyagtudományból és összeszerelésen akar hegesztőket vizsgáztani. WTF!? Papír alapján túlkvalifikált, tapasztalat alapján meg alulkvalifikált, de a HR lassan kiszór mindenkit, akinek nincs minimum MSc-je.
Azért nő meg egy szentesi társasház áramszámlája, ráadásul durván, mert telerakták a tetőt napelemmel
Nagyfogyasztónak számítanak emiatt.444.hu
Ide rakom, mert inkább beszélgetős téma/hír.
Aztán ha végig olvasta az ember idézem:
“ Az éves számlájuk emiatt lépcsőházanként 290 és 400 ezer forint helyett akár 750 ezer forint is lehet.”
Segítség, a házban 24 lakás van, három lépcsőházban.
Vagyis 8 lakásra jut(hat) 750k…egy évre …az már majd nem havi nyolc rugó/lakás …ohhh…
Értem én, h szarul jött ki a napelem beruházás és többszörös a drágulás, de azért….
Csak azt nem értem , hogy ha az Oroszokat utálnunk kell a megszállás miatt akkor mit kell tenni másokkal ? A németekkel , olaszokkal akik a szent keresztény eszmék védelmében leölték az akkori lakosság majd 50%-t , vagy a franciákkal akik ha nem adnak olyan és annyi ágyút a törököknek akkor másképp végződik a Mohácsi csata és akkor a törököket se kéne utálnunk azért a 150 évért és mindenért amit akkor tettek , vagy a labancokat akik a török kivonulása után szintén bő 150 évig sanyargattak minket megszállva ? Vagy mi lészen az antant országaival akik elvették az országunk 2/3-t vagy a németekkel akik miatt vették el ! Ehhez képest az orosz -már ha egyenlőség jelet teszünk a SZU-val - úgy jött ide a II.Vh-ban , hogy mi üzentünk hadat és támadtuk meg őket ja , hogy ezért szétqrtákaseggünket az ugye "vae victis " és ez után a nyugati hergelésre kitört '56-t miatt is mi faszoltunk ! Hát tényleg egy főnyeremény a történelem eddigi része számunkra !Mondjuk ezek az oroszokra is igaz kijelentések, a magyarellenességük is megvolt a II.VH után, némileg joggal...
Lengyelek terrorizálása, mészárlások (Katyin), antiszemitizmus (az Övezet létrehozása) mind-mind jelen volt az orosz történelem során.
Ez a csoda az élet igazi értelme !