A gözgép bevezetésével kapcsolatos olcsó tömegtermelés lehetövé tette az Europân kivüli versenytârsak kiszoritását a piacokról ( pl az addig vezetö indiai textilipar tönkrement...) és a sajât termékek elterjesztését vilâgszerte.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Én azt a protestáns munkaetikának tudom be.
Ez a könyv ezt a kérdést boncolgatjaEgy folyamatot vagy annak eredményet nehéz leegyszerüsíteni egyetlen okra, de kétség kívűl szerepet játszott a protestáns világkép is.
De ha mindenáron egy okot akarunk megnevezni, az ugyanúgy lehet a gőzgép feltalálása ami elindította az ipari forradalmat, ami egybe esett a gyarmatokból származó tőkefelhalmozással...
De ugye még a gőzgép megszületesét se lehet egy emberre leredukálni.
Így elfogadom, de azért furcsa lett volna, hogy egyszer odacsatoljuk, mert éppen az az államérdek, aztán visszacsatoljuk, mert mégsem jött be az ötletünk...A Szovjetunió felbomlásával kezdődött, ugyanis akkor nem csatolták vissza Oroszországhoz.
Ez is igaz, bár eredetileg etimológia szerint a "rusz" nem szláv népcsoportot jelöl, hanem valamelyik északi "evezős nép"-et... Csak később lett az ő népnevük.A "ruszki" az un. RUSZ örökséget is magábafoglaló gúnynév, ami magába foglalja a SZU összes állampolgárát, így az ukránt is.
Hát. Ha Te most hallod és élő. Akkor más hogy hallotta volna 'már'? :/Most hallom Szenes Zoltán volt vezérőrnaggyal beszélgetést az inforádión.
Hát.... érdekes a véleménye.
Halotta már valaki?
Most hallom Szenes Zoltán volt vezérőrnaggyal beszélgetést az inforádión.
Hát.... érdekes a véleménye.
Halotta már valaki?
Felvétel volt. Nem tudom mikorról, mert a feleségem halgatta, én csak kibiceltem.Hát. Ha Te már hallottad és élő. Akkor más hogy hallotta volna 'már'? :/
Attól, hogy van vasi tájszólása még lehetett altbnagy.Röviden:Eddig én nem hallottam ennyire az oroszokat minden szempontból lekicsinylő véleményt egy szakértőtől sem. Aztán meg valahogy olyan flegmán beszél, hogy nehéz elhinni, hogy altábornagy volt. És vasmegyei a tájszólása.
Elnézèst, a szóban forgó motor nègyütemü.Iráni drónok ára:
Az ujsâgok egy része 800usd árat emlit mint az irâni Shahed 136 drón ára, mâs forrâsok az árat 20000 usd-re becslik. Ez tünik valószinübbnek, szerintem.
A 800 usd egyértelmüen lehetetlen, mert a drónokba beépitett motor, egy
kètütemü Rotax 912 s,( vagy annak egy kinai klónja) ami eredetileg ultrakönnyü repülögépek céljára készült, már 15000 usd körül kerül. Van ugyan egy kinai mâsolata a motornak, az sem sokkal olcsóbb. Tengerbe zuhant drónokban a motoron ott van nagy betükkel a Rotax név és a szériaszám.
A Rotax ezt a motort 1984 óta gyârtja és eddig kb 56000 darabot adtak el belöle.
A Rotax most kutatja, hogy Irán honnan szerezte be ezeket a motorokat.
Meg hallgattam de minek, egy újdonságot mondott az "armata motorja svéd" .Az érdekelne, hogy hallotta-e más már és mi a véleménye róla. Tiszta kiváncsiság, mert vezérkari főnök volt Szenes 2003-2005.Talán valamelyik katona itt a fórumon?
Csodálatos! Sok évnyi NERezés , Lölőzés , Orbánozás és stadionozás után belátod , hogy a stadionok egyik legfontosabb feladata a Magyar építőipar túlélésének segítése volt . Ha nem lettek volna akkor itthon ma mindent is csak külföldi építőipari cégek építenének .2008 válság után 2013/14 tájáig az egész építész kivitelező szakma a túlélésről szólt.
Ez így ebben a formában nem igaz! Köteles ellenszolgáltatást nyújtani a befizetések után de már az alkotmányból kikerült ez a tétel . Így állami de nem alkotmányos kötelesség .Nincs Társadalom biztosítás az alaptörvény óta.
Fizetsz egy adót, és az állam nem köteles semmilyen ellenszolgáltatást, eü. nyugdíj biztositani.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..