Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Nálunk ennek már látszanak a következményei. Olyan mesterségek mint a kőműves, ács, vízvezetékszerelő, kezdenek kiveszni. Pedig aranyáron vannak megfizetve, de a fiatalabb generáció nem lát bennük perspektívát.Amúgy inverzen nézve ez a helyzet annak, aki dolgozni akar helyzetet teremt, mert a kevés a szakember, egy ponton túl ő válogat és ő mondja meg az árat.
Persze egy ponton túl, ha már ellátatlanul maradnak szakember szemszögéből egyes területek, akkor az baj.
Azért aki figyel, ezen szakmáknál lát egy nagyon hullámzó igényt.Nálunk ennek már látszanak a következményei. Olyan mesterségek mint a kőműves, ács, vízvezetékszerelő, kezdenek kiveszni. Pedig aranyáron vannak megfizetve, de a fiatalabb generáció nem lát bennük perspektívát.
Hedonizmus,jóléti állam,tömegdemokrácia,jogok és kötelességek egyensúlyának felborulása.Bah.
Itt olyan emberek beszélnek a bajról akik közelről látják hogy mire lenne szükség, de hiába látják, ha baszhatják az egészet, elkötelezett, okos tanár nélkül lószar az egész.
(igen, én sem tudom megmagyarázni rendesen a lányomnak miért tanuljon kémiát, pedig küzdök vele a nagyanyja meg vegyész és vegyészmérnök)
Alapvetően valami kurvára félrement a világban, és gyorsulva zuhan az ész bele a gödörbe.
Szerintem a gond az, hogy a gyereknek -szerintem- keves a csaladi motivacio. Az igazi, felnott tarsadalomtol is varna visszaigazolast, hogy erdemes-e tanulnia. A gyereknek a tarsadalmat elsosorban az iskola kepviseli. Ha ott kiegett, kedvtelen emberek, velhetoen nem elegge karizmatikusak, marcsak a sajat problemaik miatt sem, a gyerek ugy erzi, nincs miert eroznie. Ezert is lenne fontos, hogy az iskolakban valodi, magas szintu nevelesre keruljon sor... Ket gyereket neveltem felnotte, a kisebb mindaddig utalta a matematikat, 16 eves koraig, amig nem kapott az osztaly egy igazan jo matek tanart. Azota nincs baja a matematikaval, sot a kozfazdasagtanon belul adatelemzesre specializalodott.... Beszeltunk is vele nemreg errol a kerdesrol, O is ugy latja, ahogy azt en is leirtam az elobb....Bah.
Itt olyan emberek beszélnek a bajról akik közelről látják hogy mire lenne szükség, de hiába látják, ha baszhatják az egészet, elkötelezett, okos tanár nélkül lószar az egész.
(igen, én sem tudom megmagyarázni rendesen a lányomnak miért tanuljon kémiát, pedig küzdök vele a nagyanyja meg vegyész és vegyészmérnök)
Alapvetően valami kurvára félrement a világban, és gyorsulva zuhan az ész bele a gödörbe.
Nincs Társadalom biztosítás az alaptörvény óta.Nincs itt semmi látnivaló kérem ugye?
Felvetődik, hogy mire is fizetem a TB-t...
![]()
Hiába küldi hasi ultrahangra a betegeit egy Pest megyei háziorvos, a szakrendelőben már jövő évre sem kapnak időpontot
„Kész, vége, egész egyszerűen nem tudom, hogy mi a megoldás” - írta a háziorvos.444.hu
Bejzonyám.2012es maffiatörvény egy merénylet a Nemzet ellen.Nincs Társadalom biztosítás az alaptörvény óta.
Fizetsz egy adót, és az állam nem köteles semmilyen ellenszolgáltatást, eü. nyugdíj biztositani.
Ennek a folyománya, hogy néhányan rájöttek, és ezt jogilag le tudják vezetni, a Magyar Köztársaság nem szűnt meg, de jure létezik.Bejzonyám.2012es maffiatörvény egy merénylet a Nemzet ellen.
...es Te ennek orulsz?Nincs Társadalom biztosítás az alaptörvény óta.
Fizetsz egy adót, és az állam nem köteles semmilyen ellenszolgáltatást, eü. nyugdíj biztositani.
De akkor miért van, hogy ugyan ott, ugyan abban az osztályban van, aki nem fejezi be a szakiskolát (például), a másik meg befejezi, mást is tanul mellé, érettségizik és kezdő fizetéséből Budapesten egyedül fenn tud tartani egy egzisztenciát? Mindeközben, még tanult pedig a társadalom ösztöndíjjal támogatta és értékelte tanulását. Szerintem ez épp elég jó motiváció még akkor is ha silány lenne a tanári gárda, vagy az oktatás minősége.Szerintem a gond az, hogy a gyereknek -szerintem- keves a csaladi motivacio. Az igazi, felnott tarsadalomtol is varna visszaigazolast, hogy erdemes-e tanulnia. A gyereknek a tarsadalmat elsosorban az iskola kepviseli. Ha ott kiegett, kedvtelen emberek, velhetoen nem elegge karizmatikusak, marcsak a sajat problemaik miatt sem, a gyerek ugy erzi, nincs miert eroznie. Ezert is lenne fontos, hogy az iskolakban valodi, magas szintu nevelesre keruljon sor... Ket gyereket neveltem felnotte, a kisebb mindaddig utalta a matematikat, 16 eves koraig, amig nem kapott az osztaly egy igazan jo matek tanart. Azota nincs baja a matematikaval, sot a kozfazdasagtanon belul adatelemzesre specializalodott.... Beszeltunk is vele nemreg errol a kerdesrol, O is ugy latja, ahogy azt en is leirtam az elobb....
Azert, mert nem egyformak az emberek....De akkor miért van, hogy ugyan ott, ugyan abban az osztályban van, aki nem fejezi be a szakiskolát (például), a másik meg befejezi, mást is tanul mellé, érettségizik és kezdő fizetéséből Budapesten egyedül fenn tud tartani egy egzisztenciát? Mindeközben, még tanult pedig a társadalom ösztöndíjjal támogatta és értékelte tanulását. Szerintem ez épp elég jó motiváció még akkor is ha silány lenne a tanári gárda, vagy az oktatás minősége.
Első a család. Az iskola nem elhanyagolható, mint ahogy más közeg sem a gyerek életében, de a család és a családi szocializáció az alapvető. (Lehet nélküle is egyről a kettőre jutni, de nem ugyan azon az áron.)
Na látod, erre való a család színtere. Főleg, hogy Európában a társadalom atomizált.Azert, mert nem egyformak az emberek....
Mégis....Na látod, erre való a család színtere. Főleg, hogy Európában a társadalom atomizált.
Egyszerűen szinte nem tudsz megoldani olyan oktatást, ahol mindenkit tudsz motiválni; hisz nem vagyunk egyformák.
Kelet-Ázsiában meg tudod tenni, ott a társadalom, a közösség az egyén felett áll -fordítva mint nálunk. De még ott sem elhanyagolható a család.
Nem tudom, hogy akkor nem volt e sokkal kevésbé egyénekre épülő oktatás. De mindenesetre érdekes oktatás és társadalomtörténeti kérdés.Mégis....
...a fejlett technológia civilizáció mégis nyugaton született meg.
Én azt a protestáns munkaetikának tudom be.Mégis....
...a fejlett technológia civilizáció mégis nyugaton született meg.
Egy folyamatot vagy annak eredményet nehéz leegyszerüsíteni egyetlen okra, de kétség kívűl szerepet játszott a protestáns világkép is.Én azt a protestáns munkaetikának tudom be.
Nyilván több tényezős...Egy folyamatot vagy annak eredményet nehéz leegyszerüsíteni egyetlen okra, de kétség kívűl szerepet játszott a protestáns világkép is.
De ha mindenáron egy okot akarunk megnevezni, az ugyanúgy lehet a gőzgép feltalálása ami elindította az ipari forradalmat, ami egybe esett a gyarmatokból származó tőkefelhalmozással...
De ugye még a gőzgép megszületesét se lehet egy emberre leredukálni.
Nyilván több tényezős...
A gyarmatokról nagy tömegben behozott alapanyag feldolgozást már nem győzték a manufaktúrák.
A fonó és szövő gépek egymást előzgetve fejlődtek, lettek egyre termelékenyebbek.
A gőzgép megjelenésével megindulhatott az igazi tömegtermelés, ami újjabb szintugrást hozott a hatékonyságban.
Kb. ekkor durrant el az agya egy Withwort nevű lakatosnak, mert elege lett, hogy még gyáron belül sem egységesek a csavarok. Ekkor alkotta meg a róla elnevezett rendszerét a csavarmeneteknek.
A metrikus mértékrendszer megjelenéséig ez volt az egyeduralkodó .
Az automatizálás és az önműködő szövő és fonó gépek hozták a gépelemek kialakulasát, fejlődését.
Az általam nagyon kedvelt szelfaktor nevű szakaszos fonógépben szinte minden létező gépelem, hajtásmód, programozható mechanikus vezérlés megtalálható. A legjobb minőségű gyapjúfonalat ezen lehet gyártani!.
Ezzel párhuzamosan indult fejlődésnek a vasút, ami még Petőfinknek is tetszett!![]()
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..