Álljon meg a nászment. A narratíva több videóban is az volt, hogy hú, itt az új kánaán, grafikus sem kell és itt a világ vége.
Ok, nekem kéne grafika illusztrációnak. Állítólag itt a csoda tool, költség és időlefaragás.
- Kipróbálom a repülőgépet, nem megy neki. Egy adott gépet kértem, azt se tudja mi az. Több repcsin is kipróbálva. A világ legnépszerűbb és ismertebb gépei, ezerszámra van róla HD fotó minden szögből.
- Kipróbálom a harckocsit, nem megy neki. Egy adott típust kértem, még kitalálnia sem kéne milyen legyen. 1:1 minta van. A világ no.1 ismert harckocsikával sem ment.
- Kipróbálom a légvédelmi rakéta indítót és radart. Azt se tudja mi az.
- Kipróbálom a II. vh-s gyalogos katonát, nem megy neki. Nem azt kértem, hogy akkor a 10. US pc. ho katonájáról akkor egy knocepciót egy játékhoz, hogan néz ki. Random gyalogost. Nem ment neki.
- Jó, akkor hagyjuk a HT.t irány az elvileg neki fekvő fantasy. Kipróbálom a paplovagot, nem megy neki.
- Kipróbálom a női római légióst, nem megy neki.
- Akkor legyen csak lovag. Anatómiailag helytelen ember, kezek nélkül és olyan sisakkal, amin nem látni ki. Arcot nem akar neki.
- Fantasy csatatér, ahol nincs sötét és dark? Nem értette meg. Csakazért is sötét lett.
Érted már a problémát?
Nem érdekel senkit, hogy mennyire értem a botot vagy sem.
Én bármit próbáltam vele, a témát sem értette meg.
A fogalmakat sem éri.
Magát a tárgyat sem érti.
Amúgy ez alapján elég jól értjük ez mit tud. A neten művészinek ábrázolt képek és fogalmalak alapján megpróbálja lemásolni azokat, majd aztán rádob olyan effeketekt, amit egy 2001-es PS7 is tudott már. Majd hazamenjek és megmutassam, hogy pár kattintás hogyan csinál egy F-15-ös fotóból "festményt"?
Kb. ez exeket mixeli össze.
De egy sima kezet nem tud megrajzolni. Mert nem érti a fény és árnyék fogalmakat sem ahogy látom.
A legminimálisabb specifikusságot sem tudod neki megadni. Megy a feje után és kész. A lovagom a kardjára támaszkodott, a másiknál meg kardott sem adott neki, amikor kértem.
Ha tájképet akarok nem érti a kompzíciót, hogy melyik részen mi legyen vagy milyen hegycsúcsot.
Ezek a rajzok úgy odalent úgy születtek, hogy az, aki rajzolta megérti azt, hogy mit lát, mi van elől, mi hátul és az alapján rajzolt oda élt vagy vont össze és hagyott el valamit. Ez nem high art, de ez a művészet kb. alja. Hogy értem mit csinálok. A bot nem érti. Találgat mintákból. Elég szarul.
Hány területet próbálja ki, ami kihozza, hogy egy grafikust nem tud pótolni?
Próbáld ki 100 méteres gyorsfutás célfotónál mit hoz ki, hogy lesz-e értelme.
Családi ház belsőt rajzoltass le vele úgy, hogy azt mutassa, ami a te fejedben van. Nem kb. AZ LEGYEN RAJTA.
Egy 0. lépésű concept artra se képes, inkább -1. lépsre.
Pl. az a lovagos képem akkor lehet egy grafikusnak, hogy ezzel a színnel, kb ilyen vörös és stílusan adj nekem egy lovagot, ami kardjára támaszkodik és szegfűbe szagol, ami kedvesére emlékezteti. Ez egy grafikusnak whateer. Ennek az izének ez megugorhatatlan.
És akkor az, hogy milyen mosolya legyen a lovagnak, hogyan fújja a szél a haját és többi.
Mondom, ez fogalmatlan emberek ámítására jó, hogy "fúdeszép kép". Csak kb. nulla ráhatásod van a kimenetre.
Random, már meglevő képek érzését tudja átvariálni. A csatateres képem is olyan volt. Láttam már olyat más játékban, azért kértem. Kb. azt is adta vissza, csak szarul.