M
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Ez megint hogyan jön ide?...vagy csak túl van az észszerű kereteken.
Ha 180-as (170 BOCCCCCS!) TV-d vétele idején azt mondják, hogy 200, akkor te azonnal megveszed (borravalót is adsz!), mert megengedheted magadnak, ugye?
![]()
Mit? Hogy van aki rendben tartja dolgait?Most már mindent értek...![]()
Egy családi kirándulás...Szükségem van rá! Nem tudok nélküle élni!Mert szükségem van rá és kell.
Úgy kell neked.Ha éppen sörfesztiválon egy sör az átlag 1200-es árhoz képest 1600-ba kerül nem érdekel. Megveszem.
Ez nagyon komoly! Indíthanál gy Blogot a kinti kalandokból.Shanghai, Pudong, nemzetközi reptér. Pár dolog kiírva angolul és kész, ennyi volt az angol. Útlevélkezelés, csomagkezelés már csak fordító programmal megy.
5 csillagos, nemzetközi hotelláncok, átlag 1 ember beszél a recepción angolul, alap felett kicsivel.
Melóban 10 mérnökből 2 angolja elfogadható, a többi gáz, holott rengetegen tanultak USA/UK/AUS egyetemeken. Kaptam egy tolmácsot - gépészmérnök, 4 évig volt USA-ban, 1 évet meg Londonban, rendszeresen használja az I'm knowing-ot, reported speech nem megy, passzívot nem érti, szakmai nyelvismeret zéró.
A napokban volt előkvalifikációs meeting, szuper-duplex acél meg hardcore nikkel-ötvözetekből lenne szelep, berendezés, csőrendszer. Írtam egy 40 oldal körüli műszaki specifikációt a nikkelhez, kiküldöm jóval az audit előtt, olvassák el, ha valami nem kerek, a helyszínen megbeszéljük.
Ott vagyunk - kb. 50 ember, belekezdek a prezentációba, hogy akkor mi lenne a műszaki alapja a nikkel specifikációnak, minek mi a metallurgiai magyarázata, mire kell figyelni majd a beszerzés/gyártás/hőkezelés során. Gondoltam, tesztelem a hallgatóságot, mondom nagy hanggal:
- és ekkor bekenjük a 625-ös inconel csöveket mézzel és tojássárgájával, majd ráhegesztünk.
Semmi reakció. Kiderül, hogy kurvára nem beszélnek szakmai angolt, szóban alapfok, nálunk a tolmács sem beszéli a műszaki nyelvet. Kaptam kb. 900 oldal papírt a cégtől - full kínai, ahol a technológia van leírva, amire a jóváhagyást egyenesen Pekingből kapták (tenyérnyi, vörös viaszba nyomott bélyeggel tanúsítva).
A kínai nyelv sajátossága, ha nem ismered a jelet kínaiként, nem tudod, mi van odaírva, tehát csak olyan valaki tudja értelmezni, aki ebben a közegben is a felső polcon van. A vizsgált cégnél van ilyen ember, viszont nem tud angolul, a google-translate ezt meg nem tudja.
Amíg diagramokat meg szövetábrákat mutogattunk, addig elvoltunk, de amint beszélni kell, a rendszer lefagy. Mondtam a főnökömnek, ez így gáz.
Jó, hétfőn este írtunk USA-ba egy e-mailt, ez és ez a cég szóba jöhet, de akarol velük beszélni. Persze. Írtam egy rövid agenda-t, miről lenne szó, mi a gond és tudom, hogy nekik van ilyen ötvözetük.
Csütörtök este (nekem) kezdődik a megbeszélés USA-val. Hú, milyen részletes meg fasza a specifikáció, meg jött tőlük a metallurgiás mágus, minden adott a beszélgetéshez. Király. Negyed órája dumálunk - végre nincs makogás meg nyelvi nehézség - egyszer csak bejön valami ipse.
- Ki vagyok?
Bemutatkozom, elmondom mi van, melyik cég, meg az amerikai részlegből is vannak itt kollégák
- nagyon jó. Amerikai vagyok?
- nem, magyar.
- jó, akkor ez a megbeszélés itt végetér, mert az általam elküldött ötvözetekre vonatkozó kérdésekhez, észrevételekhez DoD-s clearence kell, amim feltehetően nincs. Amúgy hol vagyok helyileg?
- Shanghai, PRC
- WHAT!?
Egy óra múlva kaptunk egy roppant udvarias e-mailt, hogy nagyon sajnálják, de a továbbiakban ebben a témában nem állhatnak a rendelkezésünkre, de ha más anyag/berendezés esetében készséggel állnak rendelkezésünkre.
Szóval vagy az van, hogy azért nem jutsz előre, mert nem beszélsz egy nyelvet, vagy jöm valaki és holmo DoD-s clearence-t akar rajtad bevasalni és a holléted után érdeklődik...
A nyelvi akadály egy nagyon komoly gixer Kínában
Ha valamit így felületkezelsz, az többnyire azért teszed, hogy a felület kifáradási szilárdságát növeld, illetve, a felületet egy sokkal nemesebb oxidréteggel lezárod.Ez nagyon komoly! Indíthanál gy Blogot a kinti kalandokból.
Más! Feltünt, hogy az Alumínium szerkezetű Atlasz hordozórakéták színe megváltozott. A korábbi rézbarna színt felváltotta egy szürkés árnyalat.
Utána nézve csak annyit találtam, hogy korábban csak "Tiodizált" volt a felület, de most tiodizálas elött először galvanizálják (anodizálják).
Ennek mi értelme lehet szerinted? Illetve mi az érdemi különbség a két eljárás között?
![]()
Engem azért érdekelne, hogy a jobb oldali kép honnan van?
R&R felvilágosított az ukránosban már napközben, köszönöm.Nem baszok el neked egy 2 órás szünetet.
Saját instagramján is fent van az a kép:
"Vagy ugye nem photoshopozni tetszik és rágalmazni vkit?"![]()
Кіра Рудик (@kira.rudik) • Instagram photos and videos
35K Followers, 1,207 Following, 2,724 Posts - See Instagram photos and videos from Кіра Рудик (@kira.rudik)www.instagram.com
Ha a googlet sem tudod használni teljesen értelmetlen a munkád
De hát az Atlasok egyszerhasználatos hordozók…Ha valamit így felületkezelsz, az többnyire azért teszed, hogy a felület kifáradási szilárdságát növeld, illetve, a felületet egy sokkal nemesebb oxidréteggel lezárod.
Arra tudok gondolni, hogy amikor ezek az elemek visszatérnek a légkörbe, a súrlódástól elég magas hőmérsékletet érnek el. Az alapanyagot alapból befedő oxid-réteg a terhelés/hőtágulás miatt megsérülhet, így az már nem véd teljes mértékben, a helyileg többszáz fokra hevült részek reakcióba léphetnek a levegővel - gázfelvétel, nitrogén, hidrogén képében - ami a fémrácsba magas hőmérsékleten beékelődik, viszont a gyors lehűlést követően bent marad. Ez mocskos módon elridegíti az anyagot, aminek repedések lesznek a következményei.
Ez egy többször felhasználható cucc esetén gond, a Balckbird is szenvedett ettől...
R&R felvilágosított az ukránosban már napközben, köszönöm.
Nekem akkor se talált rá semmit a google képkereső.
Annak, hogy milyen magas a ló, semmi köze, hogy hogyan mozogsz együtt vele.Vanderwaals ugróló, magas. Szabadban ezt úgy oldjuk meg, h bevezetjük egy gödörbe, én is csináltam nóniusz angol telivér mixel. Tudjuk, az angol vénasszony gumibogyószörpöt ivott, és felpattant a gebe hátára, mint egy voltizs-bajnok.
Inkább azt magyarázzátok meg, h csak azért nem vet be atomot, mert fél a haláltól, vagy halálos beteg. Még nem jött rá, hogy úgyis mindegy?
Persze, és ő 70 évesen nem sámlival szállt fel. Téged tényleg agymostak az ángliusok.Annak, hogy milyen magas a ló, semmi köze, hogy hogyan mozogsz együtt vele.
Mondom még egyszer, persze relatív, kor, nem hard core lovas stb.- a macsó -általa kreált-
imázshoz mókás ez a teljesítmény. Nem én találtam ki, ez volt a hivatalos orosz propi ugyebár...
A Királynő meg pont szar példa, ő 4 éves korától a kilencvenes éveiig lovagolt.
18 évesen már elismert lovasnak számított. Katona és versenylovakon egyaránt.
De ezeket Te is pontosan tudod ha lovas ember vagy.
Most komolyan ki a fszom beszélt egy fél szót is bármilyen felszállásról?Persze, és ő 70 évesen nem sámlival szállt fel. Téged tényleg agymostak az ángliusok.
@grigorij3Annak, hogy milyen magas a ló, semmi köze, hogy hogyan mozogsz együtt vele.
Mondom még egyszer, persze relatív, kor, nem hard core lovas stb.- a macsó -általa kreált-
imázshoz mókás ez a teljesítmény. Nem én találtam ki, ez volt a hivatalos orosz propi ugyebár...
A Királynő meg pont szar példa, ő 4 éves korától a kilencvenes éveiig lovagolt.
18 évesen már elismert lovasnak számított. Katona és versenylovakon egyaránt.
De ezeket Te is pontosan tudod ha lovas ember vagy.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..