Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Ejtőernyő nélkül nem lehetne? Úgy olcsóbb...Nekem van megoldásom.Német rendőröket és tűzoltókat lőttek tűzijátékkal: újra fellángolt a vita a migrációról
Szilveszterkor szabályos harctérré alakult több német város: kiégett egy busz, riasztópisztollyal lőttek rendőrre, csapdába csaltak tűzoltókat, és a randalírozó csoportok néha szervezetten léptek fel. Most mérik fel, mennyiben tulajdoníthatók a bevándorlók sikertelen integrációjának a történtek...telex.hu
Első eset:
-Szervusz randalírozó arab. Afgán vagy?
-Nem, de nincsenek irataim.
-Tehát afgán vagy, ejtőernyő a hátadra, kidobunk Afganisztán felett aztán viszlát.
Második:
-Igen.
-Ejtőernyő a hátadra, kidobunk Afganisztán felett aztán viszlát.
Harmadik:
-Nem. Szír/pakisztáni/libiai/marokkói stb. vagyok.
-Klassz, akkor holnap indul a géped. Ha még egyszer megfogunk akkor afgán vagy.
Mr. Scott?Fagyás az görény dolog.
Egy ismerősöm a Jeges-tengeren hajózott, ki kellett menni a fedélzetre kb.5-10 percre.
Úgy elfagyott a füle, hogy most már 0 foknál el kezd feketedni.
Tudok csinálni... Minta+póló nyomtatóm van, hőprésem van...Úgy tűnik, Soledar megtisztítva
Wagner, Bahmuttól délre, Opytnoe...
Rendelni kéne...
Ejtőernyő nélkül nem lehetne? Úgy olcsóbb...
Mr. Scott?
Tudok csinálni... Minta+póló nyomtatóm van, hőprésem van...
Figyelj már egy picit, ha újak azok az ernyők, negyedáron megvenném tőled, azok meg leérkeznek ernyő nélkül is. Na?Nekem van megoldásom.Német rendőröket és tűzoltókat lőttek tűzijátékkal: újra fellángolt a vita a migrációról
Szilveszterkor szabályos harctérré alakult több német város: kiégett egy busz, riasztópisztollyal lőttek rendőrre, csapdába csaltak tűzoltókat, és a randalírozó csoportok néha szervezetten léptek fel. Most mérik fel, mennyiben tulajdoníthatók a bevándorlók sikertelen integrációjának a történtek...telex.hu
Első eset:
-Nem, de nincsenek irataim.
-Tehát afgán vagy, ejtőernyő a hátadra, kidobunk Afganisztán felett aztán viszlát.
Második:
-Igen.
-Ejtőernyő a hátadra, kidobunk Afganisztán felett aztán viszlát.
Harmadik:
-Nem. Szír/pakisztáni/libiai/marokkói stb. vagyok.
-Klassz, akkor holnap indul a géped. Ha még egyszer megfogunk akkor afgán vagy.
Mr. Spock?Ejtőernyő nélkül nem lehetne? Úgy olcsóbb...
Mr. Scott?
Tudok csinálni... Minta+póló nyomtatóm van, hőprésem van...
Mr ÉÁJ a mobilbankot sem tudja használni, miért ne lenne nagy az arca...Ó, micsoda nagy arc...
Semmi, csupán a fagyott fülről és Scottról beugrott a vulkáni Spock, aki ugye fülileg érzékenyebb lehet Scottnál.Vagyis?
Nem az a Scott...Semmi, csupán a fagyott fülről és Scottról beugrott a vulkáni Spock, aki ugye fülileg érzékenyebb lehet Scottnál.
De bizony, ez a mi Scottunk, csak vszínűleg úgy vélted, hogy én a Scottyra gondoltam a gépészre.Nem az a Scott...
Robert Falcon Scott – Wikipédia
hu.m.wikipedia.org
Persze, persze, tudjuk
A "nyugat haldoklik" dumát a bizánciak mondták először a IV. sz. húszas éveiben. Száz év se kellett ... aztán kicsit rá, barbárék buliztak egyet ...Nem öröm nekem sem,de nem látom a szaragút végét,kemény landolás lesz.
Nem elrontva a kedved és a topicot, de az első képen lévő tömeggyilkosék cimbikéi pont az antant felsz.póiként ténykedtek már a háború alatt is. Ami a hanyatlást illeti, kérlek tedd meg, h vetsz egy pillantást Vladimir Volegov festményeire, belenézel egy színműbe, balett előadásba...utána meglesel egy tetszőleges kortárs analógiát nyugatról Azt te sem gondolod komolyan, h a civilizáció fokmérője a pénz-kényelem-nihil. Ofella Balázs könyve (meg az általa fordítottak) egész jól leírja a helyzetet. És már nem fog az inga sem visszalendülni.Persze, persze, tudjuk
Ez csak egy poén.Nem elrontva a kedved és a topicot, de az első képen lévő tömeggyilkosék cimbikéi pont az antant felsz.póiként ténykedtek már a háború alatt is. Ami a hanyatlást illeti, kérlek tedd meg, h vetsz egy pillantást Vladimir Volegov festményeire, belenézel egy színműbe, balett előadásba...utána meglesel egy tetszőleges kortárs analógiát nyugatról Azt te sem gondolod komolyan, h a civilizáció fokmérője a pénz-kényelem-nihil. Ofella Balázs könyve (meg az általa fordítottak) egész jól leírja a helyzetet. És már nem fog az inga sem visszalendülni.
Értem és tudom, h humor. Mindenhol van szegény, ez is tény. Azt viszont vitatom, h volt e valaha nagyobb krízisben a nyugat (soha nem kapta meg a képébe sem a mongol, sem a török inváziót, ahogy a szovjetet sem); levedlett moralitással tárta ki a kaput a muszlim invázió előtt. Az, h a konzum-idiótizmus vonzó, miért csoda?! Sokkal könyebb egy társadalmat a mocsokba nyomni, mint felemelni.Ez csak egy poén.
Nem gondolom, hogy nyugaton minden fasza. Azt sem, hogy minden úgy jó keleten, ahogy van.
Egy '70-es évek végi '80-as évek elején élő brit szénbányász is kilátástalannak látta a világot, például.
De a "nyugat haldoklik" mantrát már száz éve mondogatják aztán a mostaninál nagyságrendekkel nagyobb krízisekből is összekaparta magát.
Azért a világ népességének 80%-a szeretne úgy élni, mint ahogy a nyugat haldoklik, hogy egy klasszikust idézzek.
A magas művészethez nem tudok hozzászólni. Sosem érdekelt, pedig próbálkoztam.
Azért a 30 éves háború is radikálisan csökkentette a lakosságot. A pestisjárványok a kontinens lakosságának felét kiirtották, a világháborúk pusztítása is jelentős mélypont volt. Semmivel sem volt jobb vagy rosszabb mint a Föld bármely más pontján. Szerintem.Azt viszont vitatom, h volt e valaha nagyobb krízisben a nyugat (soha nem kapta meg a képébe sem a mongol, sem a török inváziót, ahogy a szovjetet sem); levedlett moralitással tárta ki a kaput a muszlim invázió előtt.
De, hogy humor is legyen: 80-as évek, angolszász terep. Orosz kivándorló mutatja "rokonomnak", hogy ne olyan konzervet vegyen, mert drága. "Miért, Ti melyiket veszitek?" Hát ezt, nagyon finom... A felirata: pet Egyébként vegyészmérnök volt.
Ezt a sógorom is eljátszotta egy átbulizott éjszaka után, mikor megette a kutyaszalámit. Állítólag nem volt annyira rossz...
Jó, hát unokahugi (volt vagy 5 éves) kekszet keresve ráment a kit-kat szárazeledelre. Aztán meg követelte, h kér még.Én a májas darlingot próbáltam ki vagy 25 éve gyerekként, az íze tök jó volt, csak emlékeim szerint kicsit zavaró volt benne a sok apró csontocska és porcdarabok.