Mindig tudtam hogy a szolgálat az MH-nál nem tesz jót a kreatív gondolkodásnak és a szellemi képességek fejlődésének és erre igazán jó példát mutatsz...
Még amikor aktívan wargame-eztem beneveztem egy versenyre.
Kiírás, versenyszabályzat teljesen magyarul. Na de a szabálykönyv és sereglista meg teljesen angol, létezett egy amatőr magyar fordítás, de én azt sose olvastam.
Úgyhogy 1 héttel a verseny előtt rákérdeztem a fórumon a szervezőktől, hogy az "közvetett tüzérség" alatt az "indirect ordenance"-ot értik-e, mivel vinni akartam rohamlöveget, ami csak simán "ordenance".
Na most aki a kiírást csinálta a többi szervező szerint "nemzetközileg elismert harckocsizó szaktekintély".
Nem jött válasz, 48 órával a verseny előtt beküldtem a sereglistát rohamlövegestől, amit jóvá is hagytak.
Első meccs, bedarálom az ellenséget, a vége felé már vigyorog, mint a tejbetök.
Amint vége rohan a fenti szaktekintélyért óvásért, mert én csaltam.
Erre odajön a fickó és nekiáll ÜVÖLTÖZNI (jelzem eltelt 2,5 óra a verseny kezdete óta, közben a bírák fel-alá járkáltak az asztalok között), hogy csaltam, mert ő ógy gondolta a közvetett tüzérséggel minden löveget kizárt a versenyből.
Mondom neki, hogy B+ én erre direkt rákérdeztem 1 hete, basztál válaszolni.
Nem érdekli, vesztettem.
Összepakoltam, megyek haza akkor.
Másik szervező utánam jön, hogy ne hisztizzek már, akkor legyen döntetlen.
Visszamentem, következő meccset direkt fullosan bebuktam így egy full hülye, közösség által utált ember lett az első helyezett végül.
Közben látom, hogy egy másik bíró (mellesleg jogász) magyarázza a HARCKOCSIZÓ SZAKTEKINTÉLYNEK, hogy a közvetett tüzérség ívesen lő, a közvetlen meg egyenesen...
Na azóta megvan a véleményem a honvédeinkről.