Egyébként egy nem is teljesen kihalt utca, több kutya van a környéken, nem is akkora tuják voltak, hogy "zsebrevágja". De hát, ha hallottunk is volna valamit, ki gondolná azt, hogy épp az ablak alól a tuját lopják?
A szomszédjukban van olyan ugatós kutya, hogy folyton ugat. Az se jó, ha mindenre jelez, meg ha jelez is, most két idős, hova menjen ki, mit csináljon? Még őket is leütik. Amit el akarnak lopni, azt a legtöbb kutyától el is lopják, szerintem ... vagy még a kutyát is.
Pár tuja miatt meg nem biztos, hogy mindenki nagy, házőrző kutyát akar tartani egy kis udvaron. A szomszédjukba sok-sok évvel ezelőtt úgy törtek be, hogy az udvaron két kutya volt, egy németjuhász, meg még valami. Bementek az utcáról. Aztán persze lett rács, mint elég sok háznál arrafelé.
Nekünk is van egy komoly házőrzőnk; nem ilyen, de kb. ez a lelkialkat (reggel azt hittem megdöglött, mert láttam a kutyaházban, de hiába szólongattam, meg sem mozdult; máskor meg 5 métert megteszek, mire észreveszi, hogy nem vagyok mellette; igaz, vagy 12 éves):