Beszélgető

Az meg zárójeles gondolat, hogy elég szemet szúrunk ahhoz, hogy könnyebben legyen problémánk mint a baba-mama ökofórumnak.
Azért mondjuk ezeken a helyeken is tud érdekfeszítő, sőt érdekfeszítőbb csoport lenni, mint két tucat aktív htka-s tag.
Ugye előbbinél a nem oltós, nem anyakönyvezős csoporton át a fényevőkig; a másik meg a MAG, meg Magyarország egy részvénytársaság jellegű agymenéseken át a külföldről finanszírozott érdekérvényeítésen át akár az ökoterrorizmusig -és ezek keresztmetszete.

Azért mondjuk ezeken a helyeken is tud érdekfeszítő, sőt érdekfeszítőbb csoport lenni, mint két tucat aktív htka-s tag.
Ugye előbbinél a nem oltós, nem anyakönyvezős csoporton át a fényevőkig; a másik meg a MAG, meg Magyarország egy részvénytársaság jellegű agymenéseken át a külföldről finanszírozott érdekérvényeítésen át akár az ökoterrorizmusig -és ezek keresztmetszete.
A babákkal kvára kell vigyázni.
Azt hallottam nagyon veszélyesek.

• Tetszik
Reactions: Kim Philby
@nyugger egyébként azon a területen van vmi helyi speckó kaja?
Hát amit adtak nekünk az a füstölt bálnahús/szalonna volt (nem az én ízlésem), rénszarvas streak (na az finom volt) meg valami helyi halak, amiknek nem tudom a nevét, de elmentek. Plusz a kenyerük olyan mint az itthoni lángos kihűlve, és áfonyalekvárral egészen finom. A csukcsok hagyományosan rénszarvas pásztorkodásból és halászatból éltek (már amikor nincs befagyva a tenger), plusz mivel földművelésre esély sincs, így a zöldségek és tsaik kb kompletten hiányoznak a konyhájukból. Cserébe a rénszarvasokat tényleg az utolsó porcikáig feldolgozzák, mint a hasonló északi népek. Még a népi babaruha is rénszarvas prémből van, a bőrt meg minden használati cucc mellett a sátraikhoz (jaranga) használták fel.
Esetleg a rövid nyár alatt az étrendben megjelennek a helyi gombák meg a bogyók, de alapvetően hús+hal alapú a konyha