Az lehet, hogy már a szocializmusban is volt ott valami építmény, csak az valahogy megvolt több hektár nádas további kivágása nélkül is. Most meg csináltak egy szép nagy kőzúzalékkal beszórt placcot, ahol majd épül egy csoda csili-vili szálloda. Hú de jó...
Én inkább a
@SirHiggins féle változatot támogattam volna: elbontani a cölöpházakat és hagyni a természetet, hogy élje a saját életét.
Valószínűleg teljesen hidegen hagy téged, de én azért írok néhány sort a Fertő-tóról, mint élőhelyről. A Fertő egy igazán különleges szikes tó, a szavaiddal élve a "nád nád nád nád nád nád" létfontosságú eleme a tájnak. Európai viszonylatban is jelentős költőhelye számtalan védett és fokozottan védett madárfajnak, mint például a kanalas gém, az üstökösréce, kanalas réce, cigányréce vagy akár mondhatnám a magyar állami természetvédelem címerállatát, a nagy kócsagot is. (Ironikus, nem..?) Az öreg, avas nádasokban költ a vörös gém, a barna rétihéja és számtalan szintén védett énekesmadárfaj. A felsorolást még lehetne bőven folytatni.
Nem vagyok a fejlődés ellen, a problémám "csupán" annyi, hogy mindezt nem nemzetközi jelentőségű természetvédelmi területen kéne megvalósítani. Tudom, hogy szerinted, szerintetek minden ellenérv gaz ellenzéki összeesküvés, de a helyzet - ebben az esetben is - ennél jóval összetettebb.