Odaadod nekem és becsszó nagyon vigyázok rá.
De egyébként is elég ramaty állapotban van :/
Egyelőre inkább hagytam a 'feltalálási' helyén /aka. sufni /, tartok tőle, hogy
házban a meleg/pára csak gyorsítana a dolgon.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Odaadod nekem és becsszó nagyon vigyázok rá.
Konzerválás alatt mire gondolsz? A fa megőrzésére?Ha már ládáztok: arra van esetleg valakinek használható ötlete, hogy ezt
hogyan lehetne konzerválni?
És attól nem fog rohadni/szétmállani/szétszáradni tovább?Konzerválás alatt mire gondolsz? A fa megőrzésére?
Sima egyszerű színtelen ásványi olaj megfelel a célra.
Keményolaj, vagy csak sima lenolaj.Konzerválás alatt mire gondolsz? A fa megőrzésére?
Sima egyszerű színtelen ásványi olaj megfelel a célra.
De egyébként is elég ramaty állapotban van :/
Egyelőre inkább hagytam a 'feltalálási' helyén /aka. sufni /, tartok tőle, hogy
házban a meleg/pára csak gyorsítana a dolgon.
Na, most ásványi van len?Keményolaj, vagy csak sima lenolaj.
Nem akarom helyrehozni, csak hogy megmaradjon a jelenlegi állapotban.Tarts száraz helyen és ne nyúlj hozzá. Ez patina, csak tönkretennéd a történeti értékét.
Ha nagyon akarod a fém részekről a rozsdát finom 000 acélszivaccsal és WD-el óvatosan el lehet távolítani.
Na, most ásványi van len?
Az elsőről meg lövetem sincs, hogy mi
Nem akarom helyrehozni, csak hogy megmaradjon a jelenlegi állapotban.
És melyik az, amelyik nem változtat sem a fa színén, sem a felület fényességén?A lenolaj olcsóbb, és nem lesz fényes, a keményolaj a harmadik rétegnél már képez egy fényes keményebb felületet.
Olyan, ami semennyire, szerintem nincs. A len az kicsit sötétíti, illetve itt inkább már visszahozza a színét és kiemeli a mintát. Ha beszívódott nem fog csillogni, mint salamon töke, de nyilván kevésbé lesz matt.És melyik az, amelyik nem változtat sem a fa színén, sem a felület fényességén?
És az mennyire gáz, ha a címke alatt nincs leolajozva?Olyan, ami semennyire, szerintem nincs. A len az kicsit sötétíti, illetve itt inkább már visszahozza a színét és kiemeli a mintát. Ha beszívódott nem fog csillogni, mint salamon töke, de nyilván kevésbé lesz matt.
Nem gáz, úgy sem az udvaron fogod tartani. Belülről, hátulról úgy is lekened ha kened. Ha kened egyrészt valami nemlátható részen próbáld ki, hogy tetszik-e, inkább ne kend, ha nem tetszik a végeredmény. A címke körül ha nem akarod lekenni, akkor óvatosa, mert terjedhet -de szerintem károsítani sem károsítaná. Én leginkább melegben napon, vagy néha hőlégfúvóval kicsit melegítem, mert jobban beissza az anyag.És az mennyire gáz, ha a címke alatt nincs leolajozva?
Macskakaját tartani majd jó leszNem gáz, úgy sem az udvaron fogod tartani. Belülről, hátulról úgy is lekened ha kened. Ha kened egyrészt valami nemlátható részen próbáld ki, hogy tetszik-e, inkább ne kend, ha nem tetszik a végeredmény. A címke körül ha nem akarod lekenni, akkor óvatosa, mert terjedhet -de szerintem károsítani sem károsítaná. Én leginkább melegben napon, vagy néha hőlégfúvóval kicsit melegítem, mert jobban beissza az anyag.
De úgy gondolom, hogy ilyen náczy relikviát nem akarsz Te otthon tartani, ilyen métely ideológiai izmus relikviájával annak szellemiségét és légkörét a lakásba vinni, és micsoda gusztustalan dolog lenne ilyen rémkorszaki dolgokból hasznot hajtani ... szóval érted...
Jobb mint alomnak.Macskakaját tartani majd jó lesz
De ha már... a papírra valami ötlet?Jobb mint alomnak.
Nem tudom, talán ha glutofix ragasztóvval átkened, akkor az konzerválja is valamennyire, meg ragasztja; de erre garanciát nem vállalok, nem csináltam, csak utána néztem.De ha már... a papírra valami ötlet?
Sztem az is meg fogja adni magát idővel.
Köszönöm.Nem tudom, talán ha glutofix ragasztóvval átkened, akkor az konzerválja is valamennyire, meg ragasztja; de erre garanciát nem vállalok, nem csináltam, csak utána néztem.
Bí-bor-ász Kft.- Borászati Szaküzlet - Címkeragasztó Glutofix 600, 125 gr
Tekintsd meg Címkeragasztó Glutofix 600, 125 gr termékünk részleteit!bi-bor.hu
Szerintem is, reklámozd széles körben, hogy náczy relikviákokat gyűjtesz... a berlini antifa lájkolni fogja.Köszönöm.
Lehet a papírt még megfuttatom egy bélyeggyűjtős csoportban.
Nem akarom helyrehozni, csak hogy megmaradjon a jelenlegi állapotban.
Nem nyúlnék, de van egy olyan része, ahol rendesen pereg le a fa 'szálanként' vagy rostonként vagy hogy hívják.Tutankhamun fából készült harci szekerei több ezer évig teljesen jól megmaradtak, mert szárazon voltak (így nem kezdett rohadni) és nem nyúltak hozzá.
Ez is elvolt eddig, ezután is ellesz.
Szóval ne nyúlj hozzá, olyan házilagos megoldás nem lesz ami nem fogja meg a színét. Minél többet piszkálod annál többet ártasz csak vele szerintem. Persze ha nem zavar hogy a színe bemattul kicsit, bekenheted lenolajjal, az nem árt neki, a papirt meg előtte nagyon óvatosan leszedheted aztán vissza lehet rakni.