Kommentben azt írják túlelte a török srác...És ezt túlélte? Mintha lilult volna az arca.
De tele a net az ennél durvabb videókkal;
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Kommentben azt írják túlelte a török srác...És ezt túlélte? Mintha lilult volna az arca.
Itt a történet:Ez pont olyan mint Magyarország cukorgyártásának felvásárlása után megsemmisítették a 6 db termelő cukorgyárat, mot külföldi cukrot csomagolunk. Emiatt csak tankönyvekből ismerjük a cukorrépát is..
Lehet, hogy én vagyok rosszmájú, de nekem az emu és strucctenyésztésről mindig a piramisjáték jut eszembe. Annak éri meg, aki rég benne van, azok kb. le is fedik a valós piacot és ezen túlmenően mindig van olyan, akit be lehet vonni a piramisba és el lehet adni nekik a tojást, vagy a kismadarat. Nagy meggazdagodást még nem láttam, pedig felénk is csinálják páran.![]()
Legalább a strucc jól érzi magát az egyre gyakoribb nyári hÅségben az alföldi homokon
Csak néhány hazai gazdaságban nevelnek eladásra struccokat, pedig a nagy termetű madarak élŠpéldányai és szinte minden részük keresett árucikk.telex.hu
Lehet tartani háztáji mennyiségben is, csak saját felhasználásra.Lehet, hogy én vagyok rosszmájú, de nekem az emu és strucctenyésztésről mindig a piramisjáték jut eszembe. Annak éri meg, aki rég benne van, azok kb. le is fedik a valós piacot és ezen túlmenően mindig van olyan, akit be lehet vonni a piramisba és el lehet adni nekik a tojást, vagy a kismadarat. Nagy meggazdagodást még nem láttam, pedig felénk is csinálják páran.
Max kiviszed őket sétálniLehet tartani háztáji mennyiségben is, csak saját felhasználásra.
Hobbi célból már szemezek egy ideje a futómadarakkal csak sajnos nincs elég helyem hozzá.
Akkor tartsál futókacsát. Az is futómadár.Lehet tartani háztáji mennyiségben is, csak saját felhasználásra.
Hobbi célból már szemezek egy ideje a futómadarakkal csak sajnos nincs elég helyem hozzá.
Az ronda.Akkor tartsál futókacsát. Az is futómadár.
Azért nem tudom, hogy honnan kéne akkora üstöt szerezni, hogy a struccot leforrázza az ember és mekkora erővel lehetne a tollától megfosztani, mint baromfi esetében.
Nem hallottam, hogy valaki háznál vágott volna.
Nem egészen pontos.Az ronda.
A struccot nem szokás forrázni: helyette szárazon kopasztják, mert a tollai értéket képviselnek (“Figyelem, figyelem asszonyok! Megérkezett a tollfelvásárló. Párnákat, dunnákat, kacsatollat, libatollat, hagyatéktollakat felvásárlok. Bármiféle tolla van, megvásárlom. Ha bárkinek bármi van eladó, tessenek szólni vagy kézzel inteni!”)
Ahogy a bőre és a zsírja (kozmetikai ipar) is.
Egy lehet nem annyira elhanyagolható különbséget én azért látok.Na, egy kis adalék ahhoz, hogy bezzegnyugaton hogyan beszélnek külföldiül.
Spanyolország, vidéki város, de nem turistaközpont (nem Barca, nem Ibiza, nem Mallorca). Nagy pláza, gondoltam, veszek kirakót (gyűjtőnek). Kérdeztem, persze, tudnak angolul. Pázzl? Fúú, ezt nem ismerik. Sok kicsi darabból egy nagy képet lehet kirakni. Hívnak valakit, aki jobban tud angolul. Ezt megismételtük 3szor. Amúgy nagyon segítőkészek voltak. A végén, aki már tényleg tudott angolul, a definíciót hallva (sok kis darabból egy nagy kép) felkiáltott:
"Púzle!"
De akkor most mi lesz a külföldi rablógyilkossal, vagy a szegény turistával, aki nem tudja elmagyarázni a mentőknek, hogy milyen allergiája van?Egy lehet nem annyira elhanyagolható különbséget én azért látok.
Spanyolul kuurva sokan beszélnek a földön, ha nagyon akar, akkor simán érvényesülhet sok más helyen.
Spanyolul.
Ok: két különbség.
Mo leginkább a szellemi tőkéjével kezdhetne valamit, illetve kezdhetett volna, ha nem cseszik szét.
Ehhez meg kell a nyelv.
Aztán meg ez lett. Összeszerelő-országhoz valóban nem kell.
Tudtommal mostanában például a bolgár tolmácsokat elég jól megfizetik.De akkor most mi lesz a külföldi rablógyilkossal, vagy a szegény turistával, aki nem tudja elmagyarázni a mentőknek, hogy milyen allergiája van?
....De akkor most mi lesz a külföldi rablógyilkossal, vagy a szegény turistával, aki nem tudja elmagyarázni a mentőknek, hogy milyen allergiája van?
Nálunk ezt mondja.Nem egészen pontos.
Hát nézd, a lakhelyem a falutól elég messze van (konkrétan Budapest tőszomszédja) mégis havi 1-szer biztos hallom, de van hogy heti szinten.Azért ezt is egyszer megmagyarázhatná valaki, hogy jószág sincs már falun sem, mégis kétnaponta jár a tollas.
Mert egy szegről-végről ismerős tollas cigány van aki romániába jár, meg több is tollazott és nagy pénz volt benne, de ma már Magyarprszágon hol rentábilis ilyen üzemanyagárak mellett járni a falukat?
Mitől jobb mint a pulyka? Már az is inas tud lenni a mellétől eltekintve.Lehet tartani háztáji mennyiségben is, csak saját felhasználásra.
A struccnak nincs mellehúsa, hisz futómadár. Helyette a combja és a nyaka fogyasztható (meg persze a belső szervek). Szikár madár, alacsony koleszterin tartalmú a húsa.Mitől jobb mint a pulyka? Már az is inas tud lenni a mellétől eltekintve.
Ok, de akkor mi értelme? Gondolom levágni se egyszerű.A struccnak nincs mellehúsa, hisz futómadár. Helyette a combja és a nyaka fogyasztható (meg persze a belső szervek). Szikár madár, alacsony koleszterin tartalmú a húsa.
Jobbnak nem jobb, csak más milyen.![]()
Hát nézd mindenkinek más és más az indíttatása. Valaki bele van habarodva a futómadarakba (strucc, emu, nandu). Valakit csak az mozgat, hogy egy extra állatot tartson. Valakit a kulináris élmények izgatják.Ok, de akkor mi értelme? Gondolom levágni se egyszerű.
Ok, de akkor mi értelme? Gondolom levágni se egyszerű.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..