Beszélgető

Az éves szinten ~100 000Ft
persze lehet megéri, de ahogy így leírod ez inkább amilyan hobbi kategória. Sok sikert hozzá ha egyszer belefogsz.

Anno fateromeknál a nagy dög pulykákkal is megküzdöttünk. Kosarat, meg ládát borítottunk rá, de kirugta az oldalát, nem volt finom munka. majd az örégem kitalála, és barkácsolt egy ketté vágott tartály egyik feléből egy segédeszközt aminek a tetején volt egy lyuk az oldalán két kapaszkodó fül. Ezt ráboritottuk a madárra, aztán kidugta a fejét a lyukon, azt elkaptuk és ketten megfordítottuk a cuccot felrakva egy ládára, összedrótoztuk a lábát, azt mehetett a kés a nyakának. Az öregem csinált füstölt pulykacombot is, és nem is rossz, de inas. Macerás az egész. Mondjuk ez már régen volt.
Hát ez elég brutálisnak hangzik :/

Az éves szinten ~100 000Ft
persze lehet megéri, de ahogy így leírod ez inkább amilyan hobbi kategória. Sok sikert hozzá ha egyszer belefogsz.
Egy struccon van vagy 50-60 kg hasznosítható hús, annak a felvásárlási ára 15-20.000 Ft. Érték a tolla, a bőre, de még a kifújt tojása is.
Ugyanígy bevétel a napos-előnevelt csibe eladása, ahogy a keltetnivaló tojás is. Ha nem érné meg, nem tartanák.

Köszönöm! Nem állítom biztosan, hogy lesz, de azért szemezek velük. :)

• Tetszik
Reactions: Kim Philby
Otthon... hááát... nem tudom hogyan vágnám le.
Gondolom nem kell túlbonyolítani. Jàtszós ruha, kaja neki edényben, megzörget, odajön a kerítéshez, allahu akbar ha vicces akarsz lenni és a màsik kézben tartott olcsó gazdaboltos machetével lefejez. Megvàrod amíg aztàn a nagy teste az udvarban kiszaladgàlja magàt, utàna talicskàra és lehet vinni kopasztani, darabolni. Én legalàbbis valahogy így próbàlnàm ha lenne struccom és meg akarnàm enni.

Gondolom nem kell túlbonyolítani. Jàtszós ruha, kaja neki edényben, megzörget, odajön a kerítéshez, allahu akbar ha vicces akarsz lenni és a màsik kézben tartott olcsó gazdaboltos machetével lefejez. Megvàrod amíg aztàn a nagy teste az udvarban kiszaladgàlja magàt, utàna talicskàra és lehet vinni kopasztani, darabolni. Én legalàbbis valahogy így próbàlnàm ha lenne struccom és meg akarnàm enni.
És az a durva, hogy más nekem se jut eszembe.

Igazán szórakoztató podcast. Megéri meghallgatni.
https://keptelenkronika.hu/kk-15-a-nagy-emuhaboru/

"Az első világháború után a veteránokból lett ausztrál gazdáknak alaposan meggyűlt a bajuk az őshonos futómadarakkal. Nem csak emulátor, hogy az emu bátor, avagy mit ér a gépfegyver, ha 50 km/h-val rohangáló madarakra kell lőni vele?"

Köv. hónapban jönnek az a7-esek, szóval tartsatok nyugodtan ilyen dínókat. :)

Egy emu-tükörtojás hány napra elég? ;)

Emléxem, hogy egy strucc tojás 1 liter körüli! Emu ... ?

.
  • Tom, akarsz egy rántottát?
  • Két tojásból.

Screenshot-2023-07-31-092413.png

Én a vizilovakkal vagyok c. film, ha lenne olyan kultúrálatlan aki nem ismerné. :D

Mert mi van ha igénytelen és megéri?
Az van, hogy akkor nem ilyen pár darabos, meg pártucatos méretekben tartanák, hanem tényleges nagygazdák is rácuppantak volna és több százas, több ezres mértékben, gazdaságosabb technológiával még olcsóbban állítanák elő és uralnák le a piacot. De valamiért nem így van; el kellene gondolkozni, hogy miért.

Az van, hogy akkor nem ilyen pár darabos, meg pártucatos méretekben tartanák, hanem tényleges nagygazdák is rácuppantak volna és több százas, több ezres mértékben, gazdaságosabb technológiával még olcsóbban állítanák elő és uralnák le a piacot. De valamiért nem így van; el kellene gondolkozni, hogy miért.
Talán mert nem egy tipikus fogás itt Európában a strucc/emusült, másrészt pedig az ára miatt kevesen engedhetik meg maguknak.

• Tetszik
Reactions: Ramzana
akkor olyan állatfajt vagy fajtát tartsak, ami nem egy tucat faj(ta), ezzel lehet piaci rést betölteni.
És van helyette más nehézség, piacot találni, felvásárlót találni, feldolgozót találni.

Úgy gondolom, hogy patinás éttermek és/vagy szállodák nyitottak az ilyesmire.
Amit már valószínűleg a szükséges mértékben le is fedtek az eddigi tenyésztők.

Naponta megeszik 2-2,5 kg takarmányt (napi 2-300 Ft/egyed)
Inkább az a kérdés, hogy 1 kg súlygyarapodáshoz mekkora költség kell (azaz mennyi takarmány).
És mennyi az annyi számszerűen a bevétel-kiadás egyenlegnek.

Igazán szórakoztató podcast. Megéri meghallgatni.
https://keptelenkronika.hu/kk-15-a-nagy-emuhaboru/

"Az első világháború után a veteránokból lett ausztrál gazdáknak alaposan meggyűlt a bajuk az őshonos futómadarakkal. Nem csak emulátor, hogy az emu bátor, avagy mit ér a gépfegyver, ha 50 km/h-val rohangáló madarakra kell lőni vele?"

Köv. hónapban jönnek az a7-esek, szóval tartsatok nyugodtan ilyen dínókat. :)
Kicsit ilyen Nagy Lajos féle Képtelen természetrajz, de roppant vicces :D

• Tetszik
Reactions: zeal