Az emu kb 100 kgig nő, igénytelen, békés, és durván 10 ezer ft a húsa kgos átvételi ára, a strucc nagyobb, igaz agresszívabb, és durván 15 ezer ft.Ok, de akkor mi értelme? Gondolom levágni se egyszerű.
Egy emu termelő ismerőstől vannak a számok.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Az emu kb 100 kgig nő, igénytelen, békés, és durván 10 ezer ft a húsa kgos átvételi ára, a strucc nagyobb, igaz agresszívabb, és durván 15 ezer ft.Ok, de akkor mi értelme? Gondolom levágni se egyszerű.
Ok, de akkor mi értelme? Gondolom levágni se egyszerű.
Hivatalosan vágóhídon kell levágni, ha kereskedni szeretnél vele.
Az éves szinten ~100 000FtHát nézd mindenkinek más és más az indíttatása. Valaki bele van habarodva a futómadarakba (strucc, emu, nandu). Valakit csak az mozgat, hogy egy extra állatot tartson. Valakit a kulináris élmények izgatják.
Én a magam részéről úgy gondolom, hogy ha további állattartása adom a fejem (ez idővel így lesz), akkor olyan állatfajt vagy fajtát tartsak, ami nem egy tucat faj(ta), ezzel lehet piaci rést betölteni. Úgy gondolom, hogy patinás éttermek és/vagy szállodák nyitottak az ilyesmire.
Amúgy a strucc egy faék egyszerűségű madár, egyszerű a takarmányozása és nem igényel extra bánásmódot. Naponta megeszik 2-2,5 kg takarmányt (napi 2-300 Ft/egyed). 1 éves korában vágható. Hivatalosan vágóhídon kell levágni, ha kereskedni szeretnél vele. Otthon... hááát... nem tudom hogyan vágnám le.
Hát ez elég brutálisnak hangzik :/Az éves szinten ~100 000Ft
persze lehet megéri, de ahogy így leírod ez inkább amilyan hobbi kategória. Sok sikert hozzá ha egyszer belefogsz.
Anno fateromeknál a nagy dög pulykákkal is megküzdöttünk. Kosarat, meg ládát borítottunk rá, de kirugta az oldalát, nem volt finom munka. majd az örégem kitalála, és barkácsolt egy ketté vágott tartály egyik feléből egy segédeszközt aminek a tetején volt egy lyuk az oldalán két kapaszkodó fül. Ezt ráboritottuk a madárra, aztán kidugta a fejét a lyukon, azt elkaptuk és ketten megfordítottuk a cuccot felrakva egy ládára, összedrótoztuk a lábát, azt mehetett a kés a nyakának. Az öregem csinált füstölt pulykacombot is, és nem is rossz, de inas. Macerás az egész. Mondjuk ez már régen volt.
Az. Rohadt erős tud lenni egy kifejlett állat, rúg, karmol. ezért kérdeztem mi lehet akkor egy struccal, vagy emuval?!Hát ez elég brutálisnak hangzik :/
Én kedvtelésből gondoltam pulykára vagy libára, de nem annyira konstruktívak, mint kiderült.Az. Rohadt erős tud lenni egy kifejlett állat, rúg, karmol. ezért kérdeztem mi lehet akkor egy struccal, vagy emuval?!
Ezt a részét nem lehet megoldani diplomáciával!Én kedvtelésből gondoltam pulykára vagy libára, de nem annyira konstruktívak, mint kiderült.
De lehet a strucc/emu kooperatívabb és rá lehet beszélni.
Az emu kb 100 kgig nő, igénytelen, békés, és durván 10 ezer ft a húsa kgos átvételi ára, a strucc nagyobb, igaz agresszívabb, és durván 15 ezer ft.
Egy emu termelő ismerőstől vannak a számok.
A strucc hivatalosan veszélyes állatnak minősül, ezért a tartás helye szerint illetékes jegyzőtől kell engedélyt kérni a tartásához.Kereskedéshez nem kell a tartási körülményekhez is engedély?
Egy struccon van vagy 50-60 kg hasznosítható hús, annak a felvásárlási ára 15-20.000 Ft. Érték a tolla, a bőre, de még a kifújt tojása is.Az éves szinten ~100 000Ft
persze lehet megéri, de ahogy így leírod ez inkább amilyan hobbi kategória. Sok sikert hozzá ha egyszer belefogsz.
Gondolom nem kell túlbonyolítani. Jàtszós ruha, kaja neki edényben, megzörget, odajön a kerítéshez, allahu akbar ha vicces akarsz lenni és a màsik kézben tartott olcsó gazdaboltos machetével lefejez. Megvàrod amíg aztàn a nagy teste az udvarban kiszaladgàlja magàt, utàna talicskàra és lehet vinni kopasztani, darabolni. Én legalàbbis valahogy így próbàlnàm ha lenne struccom és meg akarnàm enni.Otthon... hááát... nem tudom hogyan vágnám le.
És az a durva, hogy más nekem se jut eszembe.Gondolom nem kell túlbonyolítani. Jàtszós ruha, kaja neki edényben, megzörget, odajön a kerítéshez, allahu akbar ha vicces akarsz lenni és a màsik kézben tartott olcsó gazdaboltos machetével lefejez. Megvàrod amíg aztàn a nagy teste az udvarban kiszaladgàlja magàt, utàna talicskàra és lehet vinni kopasztani, darabolni. Én legalàbbis valahogy így próbàlnàm ha lenne struccom és meg akarnàm enni.
És az a durva, hogy más nekem se jut eszembe.
De egy egész tàrral és aztàn még egy grànàtot is neki.Szerintem a klasszikus őshazai módszer az AK-47 lehet.
mit finomkodtok? Be a kombájnba, azt had menjen.De egy egész tàrral és aztàn még egy grànàtot is neki.
Egy emu-tükörtojás hány napra elég?
Emléxem, hogy egy strucc tojás 1 liter körüli! Emu ... ?
.
Az van, hogy akkor nem ilyen pár darabos, meg pártucatos méretekben tartanák, hanem tényleges nagygazdák is rácuppantak volna és több százas, több ezres mértékben, gazdaságosabb technológiával még olcsóbban állítanák elő és uralnák le a piacot. De valamiért nem így van; el kellene gondolkozni, hogy miért.Mert mi van ha igénytelen és megéri?
Talán mert nem egy tipikus fogás itt Európában a strucc/emusült, másrészt pedig az ára miatt kevesen engedhetik meg maguknak.Az van, hogy akkor nem ilyen pár darabos, meg pártucatos méretekben tartanák, hanem tényleges nagygazdák is rácuppantak volna és több százas, több ezres mértékben, gazdaságosabb technológiával még olcsóbban állítanák elő és uralnák le a piacot. De valamiért nem így van; el kellene gondolkozni, hogy miért.
És van helyette más nehézség, piacot találni, felvásárlót találni, feldolgozót találni.akkor olyan állatfajt vagy fajtát tartsak, ami nem egy tucat faj(ta), ezzel lehet piaci rést betölteni.
Amit már valószínűleg a szükséges mértékben le is fedtek az eddigi tenyésztők.Úgy gondolom, hogy patinás éttermek és/vagy szállodák nyitottak az ilyesmire.
Inkább az a kérdés, hogy 1 kg súlygyarapodáshoz mekkora költség kell (azaz mennyi takarmány).Naponta megeszik 2-2,5 kg takarmányt (napi 2-300 Ft/egyed)
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..