Minden kisebbség védelme alapvetően benne volt. Azt hogy mi nem gondoltuk/akartuk hinni, hogy ebben a szexuális kisebbség is bennefoglaltatik, az előfordulhat.
A nemzeti kisebbségekét pl. leszarják...
Ami van az az, hogy a "semmiből" teremtenek, vezetnek le jogot, sokszor meg nem választott testületek.
Kisebb közösség szuverén döntését felülírhatja egy nagyobbé, amelynek ez a kisebb része? Nem tudom, de mintha a magyar kormány ezt itthon gyakorolná, és önkormányzati döntési hatásköröket adna át nemzeti érdekből vármegyei döntési jogkörbe, érdekes módon legtöbbször ott, ahol a települési önkormányzat ellenzéki, a vármegyék meg nem. Akkor ez miért van rendben? Vagy a másik miért nincs? A következetesség hiányzik igazán, bár az is egyfajta következetesség, hogy mindig igaza van a kormánynak. Csak én nem hiszek semmilyen politikai erő tévedhetetlenségében. Történelmi tanulmányaim során nem láttam még rá példát.
Talán mert az önkormányzatok nem szuverének? Ebbe az EU nem szólhat bele, ahogy - sajnos - abba sem, ha a szomszédaink a magyar kisebbségek érdekérvényesítő képességének további rontása érdekében akarnak átrajzolni közigazgatási határokat vagy felemelni a parlamenti küszöböt stb. Egyelőre az EU nem Európai Egyesült Államok, bár vannak ennek hívei itthon is.