![index.hu](https://kep.cdn.index.hu/1/0/5104/51045/510455/51045593_3891647_d8a626341e15f61322eb60325075b782_wm.png)
Leleplezték a magyar fotóst, aki csalással szerzett elismerést egy nemzetközi versenyen
Csak utólag derült ki az igazság.
![index.hu](https://index.hu/assets/images/favicons/favicon-32x32.png)
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Tényleg, Kalinyingrád is megmaradt eredeti német/porosz kultúrális entitásként. Ja, nem
A mongolok orosz ábécét használnak cseppet sem szláv nyelvük írásbeliségéhez. Mindíg is azt használták...
És ha latint használnának, akkor az mongolabb lenne? (Igen, szovjet nyomásra tértek át a cirill betűkre, eredetileg a latint akarták bevezetni - a hagyományos mongol írás helyett).
Nekem anno az volt a benyomásom, hogy ott maradtak jópáran olyanok, akiket egy életre megnyomorított az egyetem, és ilyen kreténségekkel próbálták visszaadni a kölcsönt (=kiélni a korábbi frusztrációikat).ez a jó fokmérője az oktatók hozzáállásának.
Nem megbántani szándékozok senkit, de az egyetemi oktatásnak arra kell felkészíteni, amivel szembenézhetsz, nem pedig arra, hogy hogyan tudod szopatni a hallgatót.
Na akkor az én véleményem a dologról:Nekem anno az volt a benyomásom, hogy ott maradtak jópáran olyanok, akiket egy életre megnyomorított az egyetem, és ilyen kreténségekkel próbálták visszaadni a kölcsönt (=kiélni a korábbi frusztrációikat).
Ez sem teljesen igaz, mert van ahol van ilyen tiltás.BME-n ilyen tiltás nincs. A logarlécet is csak külön érdeklődés miatt tanultam meg használni. Sőt, mechanika szigorlaton mindent lehetett használni, csak a másik szigorlót nem. Így is elég necces volt a legtöbb mukinak.
Ezt az oktatót MOST kell kirúgni, a tervezőirodáját elkobozni, és 50 év kényszermunkára ítélni.De mondok jobbat: BME Építészmérnöki Kar - az egyik oktató, aki mellesleg saját tervezőirodát vezet mond olyat, hogy a végzősök között egy darab olyan hallgató sem volt, akinek szerkesztői (!!!) munkát adna a saját tervezőirodájában (2017-es sztori).
Így van, de 1947 után telepítették ki a németség nagy részét. Csak nem kommunista ötletre?Ahogy Danzig is. Ja nem...
Van sajátjuk, hátha megtalálják...És ha latint használnának, akkor az mongolabb lenne? (Igen, szovjet nyomásra tértek át a cirill betűkre, eredetileg a latint akarták bevezetni - a hagyományos mongol írás helyett).
Ennek van köze hozzá?A kommunista-bolsevista ideológiának van egy diszkrét etnikai bája és az nem orosz. Lehet, hogy orosz földön manifesztálódott és hozta létre a 20. század egyik legundorítóbb államszervezetét, de nem orosz gyökerű (és köze nincs az orosz gondolkodáshoz).
Hogy lengyel volt, és egyébként a cári Oroszország többször is bekaszlizta?Ennek van köze hozzá?
![]()
Statue of founder of Soviet secret police unveiled in Moscow
Tribute to ‘Iron Felix’ Dzerzhinsky sited at HQ of Russia’s foreign spy service, following earlier work that was toppled in 1991www.theguardian.com
Nem, hanem hogy most, amikor nem a bolsevik gondolkodásmód hatja át Oroszország mindennapjait, akkor neki emelnek szobrot. Kizárt, hogy magánakcióban Nariskin intézte az egészet...Hogy lengyel volt, és egyébként a cári Oroszország többször is bekaszlizta?
"Born to a Polish family of noble descent in the Minsk Governorate (now Belarus), Dzerzhinsky embraced revolutionary politics from a young age and was active in Kaunas as an organizer for the Lithuanian Social Democratic Party. He was frequently arrested and underwent several exiles to Siberia, from which he repeatedly escaped. He participated in the 1905 Russian Revolution and pursued further revolutionary activities in Germany and Poland. Following another arrest in 1912, he spent four-and-a-half years in prison before his release after the 1917 February Revolution. He then joined Vladimir Lenin's Bolshevik party and played an active role in the October Revolution that brought the Bolsheviks to power."
Hogy Nariskin miért szerelmes belé, azt nem tudom, de ő csak egy szilovik.
Az állításom annyi volt, hogy a bolsevista ideológia eredendően nem orosz (etnikumhoz köthető). Erre hozod Nariskint meg az ő idolját… mittudomén, hogy miért akart neki szobrot, biztos felnéz rá.Nem, hanem hogy most, amikor nem a bolsevik gondolkodásmód hatja át Oroszország mindennapjait, akkor neki emelnek szobrot. Kizárt, hogy magánakcióban Nariskin intézte az egészet...
Csak annyi a feltevésem, hogy az orosz gondolkodásmódtól, amit felemlegettél, nem áll távol az elnyomáson alapuló rendszerek elfogadása, mint társadalmi berendezkedésé. Ez segíthette a valóban nem orosz eredetű bolsevik eszme terjedését, elfogadottságát oroszhonban a kezdetekkor. Hogy más lett a megvalósulás, mint a hirdetett elvek, az már egy másik kérdés.Az állításom annyi volt, hogy a bolsevista ideológia eredendően nem orosz (etnikumhoz köthető). Erre hozod Nariskint meg az ő idolját… mittudomén, hogy miért akart neki szobrot, biztos felnéz rá.
De hogy jön ez az eredeti állításomhoz? Nariskin rejtőzködő bolsevik lenne? Vagy minden orosz az?
Azt hiszem itt valami félreértés lesz. Azt írod "az orosz gondolkodásmódtól, amit felemlegettél, nem áll távol az elnyomáson alapuló rendszerek elfogadása". Szerintem - sajnos - semmilyen nép gondolkodásmódjától nem áll ez messze. Csak pár példa erre, így hirtelen:Csak annyi a feltevésem, hogy az orosz gondolkodásmódtól, amit felemlegettél, nem áll távol az elnyomáson alapuló rendszerek elfogadása, mint társadalmi berendezkedésé. Ez segíthette a valóban nem orosz eredetű bolsevik eszme terjedését, elfogadottságát oroszhonban a kezdetekkor. Hogy más lett a megvalósulás, mint a hirdetett elvek, az már egy másik kérdés.
Nariskin csak annyira számít, hogy mutatja a szovjethatalom utáni nosztalgiára, az "akkor bezzeg nagyok voltunk" érzésre apelláló jelenlegi vezetés elvtelenségét egy bűnös és kártékony ideológia újragondolásával.
Ja. Pont azért Oo lett bolsevista ország.
Nem értem.A cári család bukásának a történetét mennyire ismered ?
Kik jöttek őutánuk ?
Lenin hogy került Oroszországba ?
Mennyire ismered a lenini nemzetiségi politikát ?
Nem értem.
Én majd írok erre valamit, Te kijavítod, aztán leírod, amit már most is megtehetnél.
Tehát?
És?Megbukott a cári család, őket valóban a nép zavarta el. De azután nem Szovjetunió lett, hanem a Kerenszkij-féle szociáldemokrata kormány, és Orosz Köztársaság lett, nagyjából változatlanul. A legfőbb gyenge pontja az volt, hogy ugyanúgy hadviselő fél maradt Oroszország, egy olyan háborúban, amit nem értett a nép, hogy mi közük hozzá, és a nép nem ezt kívánta. Ezzel párhuzamosan a Német Kormány Oroszországba utaztatta Lenint, könnyű volt háborúellenességgel kampányolnia, és egy sok más demagógiával, és az Első világháborút megszenvedett orosz nép könnyű táptalaj volt, fogékony is volt az ilyesmire.
Az egyszerű emberek nem ismerték a Lenini nemzetségi politikát, ők csak békét, és kenyeret akartak. Meg egy-két látszatreformot.
Az 'és' arra vonatkozott, hogy ennek mind mi köze van az állításomhoz, amire írtad?És ez az ésezés mi akar lenni ? Mire szeretnél kilyukadni ?
Mennyire hallottad Lenin mondását ? Miszerint kommunizmus az szovjethatalom, és az egyenlő az elektromossággal. Лампочка Ильича / Lenin-izzó. Az ilyen egyszerű dolgok miatt épült személyi kultusz Lenin köré.
![]()
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..