A filmek gyártásánál már eleve bekalkulálják a torrentezést, és a maguk javára fordítják. Az üzleti tervük úgy van megírva, hogy a bemutató hetében a mozikból jön a pénz, utána már a merch. hoz irdatlan számokat.
Néhány éve történt egy jogi állásfoglalás (ezt most csak így fejből, hivatkozni már nem tudok) ami kimondja, hogy csak a feltöltése számít lopásnak, ha már egyszer feltették szedd le nyugodtan mert saját, otthoni használatát kifizeted az adathordozókba épített "Artisjus-díjjal". Ez utóbbiaknak aztán semmi nem elég, tegyük hozzá.
A játékoknál szintén, valamiért az összes komolyabb úgy van felrakva (pl.a BlackBox "üzem" törései), hogy a multiplayert ne tudd használni. Láss csodát, egy ideig én is tört ArmA3-al játszottam, decemberben meg bevásároltam úgy rendesen...
A zenészek már legtöbbször felrakják saját maguk az új albumaikat is YT-ra, aztán elindulnak turnézni és teltház.
Nem kell ebben a történetben nagyon sajnálni senkit, az egyetlen aki így kimarad a játékból az a szerzői jogvédelem kénköves pokla mélyén tanyázó patás kapzsi.... szervezet.
Szirmai ugyan nem mondja, de tesz egy finom utalást ("vajon vissza fogják venni a kalapot?") arra, hogy az egész videó felkérésre történt. Jó eséllyel HBO és/vagy Artisjus kampány, meg mint tudjuk nem nagyon csinál videót (főleg nem vállal be egy ilyen ázsiórombolást) ha nincs "támogató". A helyén kell kezelni.