Beszélgető

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 943
73 252
113
A köztársasági elnökség kb jópofizós, udvariassági utazgatásokból áll, a Kövér Laci egy akkora tahó bunkó, nem neki való, Bobóhoz viszont illene a szerep
Bobo egy bohóc, egy ilyen nem képviseleti az országot sehol mert kirohognek minket. Azért a csehek Zemanja se volt az a jopofizos típus, sok országban meg az államfő a number one.

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 676
48 651
113
Tényleg röhejes hogy csak címeres bohócokat tud kiállítani egy ekkora párt.
A DJ Bobo valószínűleg MI6 ügynök, elég csak az élet útját meg a családi hátteret megnézni. E mellet a fűnyírómat nem bíznám rá, nem hogy egy országot!
Navracsikáról kifejtettem már a véleményem.
A Merkelynek meg volt szexbotránya, állítólag zsarolták is vele, e mellet elég megosztó személyiség a Covid idején történt szereplése miatt.

Én Kövér Lacit javasolnám a helyükben. Ha nem vállalja Trócsányi pl. De ott van a kedvenc muppet shownk is, a Boros-Bogár duó. Őket is el tudnám képzelni. De a mi hazánkos jelölt is erős, Csath Magdolna. Vagy akár Baghdi Emőke.
Lennének itt nevek, de úgy látszik egyelőre a fidesz csak ilyen bohócokban tud gondolkodni, mint a DJ bobo meg a navracsicska.
Én még Ferenczy Orsolyát, illetve Morvay Krisztinát is el tudnám képzelni. Néhány feltételre érdemes figyelni: a múltjával ne legyen támadható, képes legyen ügyesen mozogni a politika színterén, beszéljen idegen nyelvet, és lehetőleg ne passzívan. Csath Magdolna komoly szakember, de vannak kétségeim a politikai világban való navigálásával. Trócsányi állítólag a fiával zsarolható. Mondjuk, ha nyíltan felvállalná ezt a kezdetekkor, elejét vehetné a támadásoknak.
Kövér Lászlót én is karakán politikusnak látom, szeretném is, de van egy félelmem, az államelnök többségében Magyarországot képviseli a világban, de ő nem igazán diplomatikus ember. És amilyen képmutatás folyik most a nemzetközi porondon, elkövetne valami durvát.
A röhejességről tett megjegyzéseddel nem értek egyet: nézd az USA-t, több mint 300 millió emberből nem tudnak egy normális elnököt választani. Mert ez nem is olyan egyszerű!

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 676
48 651
113
Az inkább kivétel, mint szabály.

Csak gúnyos lesajnálást?

Én meg nem vagyok hajlandó a szar és a fos között választani.
A statisztika szerint Európában Magyarország a válásokat tekintve az utolsó harmadba tartozik, 1000 főre 1,7 válás jutott 2018-ban. Arra nincsen statisztikám százalékosan, hogy a házaspárok milyen aránya éli le együtt az életét, de amikor megyek ki a temetőbe, elég sok síron látom házaspárok nevét. Szóval én egy-két konkrét esetet írtam, de ennél több van. Ezt nem nevezném kivételnek. Bár az igaz, hogy ez a kor, a fogyasztói társadalom szemlélete elősegíti a válásokat.

rm40

Well-Known Member
2013. február 23.
1 642
3 356
113
Szóval Magyar Péter nem lemondott az MNB-s felügyelő bizottsági tagságról (ahogy állította nagy felindulásában), hanem már majdnem egy hónapja kirúgták a havi másfél milliót hozó kis mellékeséből:

"Tehát szó sincs arról, hogy Magyar Péter lemondott, Nagy Márton miniszter már jóval a kegyelmi botrány kirobbanása előtt útjára bocsájtotta.
Magyar Péter hosszú évekig olyan kiemelt állami pozíciókat töltött be, amit csak a kormányhoz maradéktalanul lojális személyek kaphatnak. Tehát a bizalom megkérdőjelezhetetlen volt irányába:
  • 2010-től a Külügyminisztériumban dogozott,
  • 2015-től a Miniszterelnökség megbízásából Brüsszelben diplomataként szolgált,
  • 2018-ban a Diákhitel Központ vezetője lett,
  • 2022-ben a Magyar Közút Nonprofit Zrt. igazgatósági tagja volt,
  • 2023-tól a Volánbusz megújított igazgatóságába is bekerült."
"Magyar Péter egy tőzsdei cég felügyelőbizottsági tagja, és a tőzsdei cégekben az fb-tagokról csakis a részvényesek dönthetnek a közgyűlésen.
Ez még akkor is így van, ha Magyar Péter állami delegált, de ez is egy kicsit bonyolultabb. Mindenesetre, ha az NGM valóban lépett már korábban, akkor két dolog történhetett:

• vagy jelezték Magyar Péternek, hogy arra kérik, mondjon le;
  • vagy pedig jelezték a Magyar Bankholdingnak, az MBH főtulajdonosának, hogy rendkívüli közgyűlést szeretnének összehívni, ahol napirendi pontként kérik tárgyalni Magyar Péter fb-tagságát.
Ha Magyar Péter le akar mondani, akkor azt neki kell hivatalosan jeleznie, és az MBH-nak rendkívüli közgyűlést kell összehívnia, ahol a részvényesek majd szavaznak erről.

A Budapesti Értéktőzsde oldala alapján az MBH nem kezdeményezett még közgyűlést. "

Zaphod Beeblebrox

Well-Known Member
2020. április 1.
4 759
17 678
113
A kutyák rátapintottak a lényegre;
No-more-KATA.jpg

Ettore Fieramosca

Well-Known Member
2021. március 9.
1 200
3 409
113
Nem! Maga tette fel a képet a netre, a Blikk csak szemlézte. Azaz a forrás ő maga volt. És nem vagyok családi barát, nem szeretnék ilyen magas politikai körökben mozogni. Egy porcikám se kívánkozik oda.
De bakker. Akkor rakta fel amikor már szétmentek. Te a Blikk képről láttad 2023 áprilisában, hogy 2020ban miért ment tönkre a házasságuk?

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
28 055
99 594
113
Szóval Magyar Péter nem lemondott az MNB-s felügyelő bizottsági tagságról (ahogy állította nagy felindulásában), hanem már majdnem egy hónapja kirúgták a havi másfél milliót hozó kis mellékeséből:

"Tehát szó sincs arról, hogy Magyar Péter lemondott, Nagy Márton miniszter már jóval a kegyelmi botrány kirobbanása előtt útjára bocsájtotta.
Magyar Péter hosszú évekig olyan kiemelt állami pozíciókat töltött be, amit csak a kormányhoz maradéktalanul lojális személyek kaphatnak. Tehát a bizalom megkérdőjelezhetetlen volt irányába:
  • 2010-től a Külügyminisztériumban dogozott,
  • 2015-től a Miniszterelnökség megbízásából Brüsszelben diplomataként szolgált,
  • 2018-ban a Diákhitel Központ vezetője lett,
  • 2022-ben a Magyar Közút Nonprofit Zrt. igazgatósági tagja volt,
  • 2023-tól a Volánbusz megújított igazgatóságába is bekerült."
Kirúgni nem rúgták ki, csak minisztérium múlt hónap közepén kezdeményezte a leváltását. Majd ha összehívják a részvényeseket döntenek róla. A faszi nem is cáfolta, csak azt állítja teljes fizut kapott januárban. Ami az eltávolításának kezdeményezését nem cáfolja, inkább megerősíti, mert nem tagadja. Tegnap is érezhető volt a sértődöttsége, ma már vmit látunk miért.

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 943
73 252
113
Bobó se tetszene nekem se, csak hozzá jobban illene a szerep. Amúgy én Szíjjártót vinném át közt.elnöknek.
Á, Petit nem lehet kivenni a külügyminiszteri posztról, túl jól csinálja. Fontosabb is mint az allamelnokiposzt poszt most szerintem, neki való a pörgés.
Soha nem volt jobb külügyminiszterunk.

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
6 042
33 678
113
Á, Petit nem lehet kivenni a külügyminiszteri posztról, túl jól csinálja. Fontosabb is mint az allamelnokiposzt poszt most szerintem, neki való a pörgés.
Soha nem volt jobb külügyminiszterunk.
Abszolút. Ráadásul szerintem ő az egyik esélyes utód. Kár lenne elpazarolni.
Kövér ellen sztem az szól, hogy hát az angolja olyan (se), mint Áderé. Jogász, tapasztalt, nem túl öreg és a bőre mint a rinocéroszé. Nem is merik olyan alpári módon támadni, mint a gyönge nőket.

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 943
73 252
113
Abszolút. Ráadásul szerintem ő az egyik esélyes utód. Kár lenne elpazarolni.
Kövér ellen sztem az szól, hogy hát az angolja olyan (se), mint Áderé. Jogász, tapasztalt, nem túl öreg és a bőre mint a rinocéroszé. Nem is merik olyan alpári módon támadni, mint a gyönge nőket.
Magyar elnök lesz nem angol.

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
28 055
99 594
113

Ezek szerint Szarvas Koppány Bendegúz a rendezvény alatt meggyújtott egy pirotechnikai eszközt, amelyet – miután az már nem szikrázott, csak füstöt árasztott magából – a Parlament épületének biztosítását végző rendőrök felé dobott. Másnap az I. rendű vádlott – ezúttal a II. rendű terhelt, Fekete-Győr András társaságában – újfent megjelent egy Kossuth téri demonstráción, amikor mindketten meggyújtottak pirotechnikai eszközöket, majd miután azok már csak füstöt bocsátottak ki magukból, az I. rendű vádlott többet, míg a II. rendű vádlott egyet a rendőrök felé dobott.

Lévárdi Ferenc bíró ismertette a Fővárosi Törvényszék másodfokú ítéletét, amivel megváltoztatták az elsőfokú bíróság határozatát, e szerint

HIVATALOS SZEMÉLY ELLENI ERŐSZAK BŰNTETTE MIATT BŰNÖS MIND A KÉT VÁDLOTT.

Fekete-Győr Andrást egy év börtönbüntetésre ítélték, ezt azonban két év próbaidőre felfüggesztette a tanács. Szarvas Koppány Bendegúz esetében a jogi minősítést változtatta meg a törvényszék az elsőfokú végzéssel szemben, így maradt a felfüggesztett szabadságvesztés.

Az ítélet nem jogerős, az ügyészség három nap gondolkodási időt kért a döntés meghozatalához. Szarvas Koppány Bendegúz szintén gondolkodási időt kért, míg Fekete-Győr András védőjével együtt fellebbezett a döntés ellen, így az ítélőtáblán folytatódik az ügy.

alali77

Well-Known Member
2011. szeptember 19.
4 276
10 897
113
A statisztika szerint Európában Magyarország a válásokat tekintve az utolsó harmadba tartozik, 1000 főre 1,7 válás jutott 2018-ban. Arra nincsen statisztikám százalékosan, hogy a házaspárok milyen aránya éli le együtt az életét, de amikor megyek ki a temetőbe, elég sok síron látom házaspárok nevét. Szóval én egy-két konkrét esetet írtam, de ennél több van. Ezt nem nevezném kivételnek. Bár az igaz, hogy ez a kor, a fogyasztói társadalom szemlélete elősegíti a válásokat.
A nagyobbik fele. A CSOK nehezíti majd a válást, de azért sok ez így is.

• Tetszik
Reactions: tonyo

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 943
73 252
113

Ezek szerint Szarvas Koppány Bendegúz a rendezvény alatt meggyújtott egy pirotechnikai eszközt, amelyet – miután az már nem szikrázott, csak füstöt árasztott magából – a Parlament épületének biztosítását végző rendőrök felé dobott. Másnap az I. rendű vádlott – ezúttal a II. rendű terhelt, Fekete-Győr András társaságában – újfent megjelent egy Kossuth téri demonstráción, amikor mindketten meggyújtottak pirotechnikai eszközöket, majd miután azok már csak füstöt bocsátottak ki magukból, az I. rendű vádlott többet, míg a II. rendű vádlott egyet a rendőrök felé dobott.

Lévárdi Ferenc bíró ismertette a Fővárosi Törvényszék másodfokú ítéletét, amivel megváltoztatták az elsőfokú bíróság határozatát, e szerint

HIVATALOS SZEMÉLY ELLENI ERŐSZAK BŰNTETTE MIATT BŰNÖS MIND A KÉT VÁDLOTT.

Fekete-Győr Andrást egy év börtönbüntetésre ítélték, ezt azonban két év próbaidőre felfüggesztette a tanács. Szarvas Koppány Bendegúz esetében a jogi minősítést változtatta meg a törvényszék az elsőfokú végzéssel szemben, így maradt a felfüggesztett szabadságvesztés.

Az ítélet nem jogerős, az ügyészség három nap gondolkodási időt kért a döntés meghozatalához. Szarvas Koppány Bendegúz szintén gondolkodási időt kért, míg Fekete-Győr András védőjével együtt fellebbezett a döntés ellen, így az ítélőtáblán folytatódik az ügy.
Pedig én szurkolok hogy fegyornek fegyore legyen.