Elárulta a xsaládját? Hát nem szép dolog, de előfordult már és még fog is. Van ez úgy, hogy nem megy egy idő után. A holtomiglan-holtodiglan egy tündérmese.
Miért gondolod, hogy én elnézem bárkinek a korrupciót? Mindent nyiltan világos szabályok szerint kell csinálni, ami állami feladat, aztán jóval kevesebb lenne. De ugye ez nem cél.
Kit árult el Orbi?
Azon fidesz tagokat, akik liberálisok voltak, aztán azokat, akik komolyan vették a polgári értékrendet, aztán elárulta a szövetségi rendszert, aminek tagja vagyunk, elárulta azon magyarokat, akik arról nyilvánítottak véleményt, hogy ne szavazzuk meg az ukiknak az 50 milliárd eurót. Elárulta azon fideszeseket, akik antikomcsik az ex3/2es tiszt államtitkárrá tételében. Elárulta Ángyán Józsefet a földreformjával együtt. Elárulta azokat, akik 2019ben rá szavaztak, mert azt hitték, különb lesz, mint gyurcsányéra. Soroljam még?
Miért ne ítélhetném meg a fidesz szimpatizánsokat? Ők feloszthatják az országot mire és tire? Mindenki lehet balos, lipsi, sorosügynök, elvtárs, hazátlan, senkiházi, lmbtq aktivista stb, aki nem azt fújja, amit a rogánművek elvár? Miért nem olvasok itt a fanklubtól soha kritikát a ner irányába? Én megköpködöm azt is, akivel szimpatizálok, ha olyasmit csinál, ami nekem nem tetszik. Szóval miért is kéne nekem nagyon visszafognom magam?
Én nem tartom tündérmesének. Amint olvastam a soraidat, bevillant annak a párnak a képe, akikkel hetenként találkozom bevásárlásom során. Járóbottal, járókerettel közlekednek már mindketten, de segítik egymást, látszik rajtuk az eltelt évtizedek harmóniája. Aztán az jutott eszembe, hogy a görög mitológia is megörökíti ezt az archetípust, talán találkoztál vele: Baucis és Philemon. (
Miután felmásztak a csúcsra ("ameddig a nyíl egy húzással el tud lőni"), Baucis és Philemon visszanézett városukra, és látták, hogy azt az árvíz elpusztította, és Zeusz díszes
templommá változtatta a házukat. Teljesült a házaspár azon vágya, hogy a templom őrzői legyenek. Azt is kérték, hogy ha eljön az ideje, hogy egyikük meghaljon, a másik is meghaljon. Haláluk után a házaspár összefonódó fapárrá, tölgygé
és hárssá
változott , és az elhagyatott lápos terepen álltak.)
Az egyik volt kolléganőm édesapja novemberben meghalt, most február elején az édesanyja is megpihent.
Nem állítom, hogy ez van többségben, és azt sem állítom, hogy akik együtt maradtak, konfliktusok nélkül élték le egymás mellett az életüket.
Ráadásul, akik elváltak, többségük ugyanazt kapta párul pepitában. Minden férfi és nő az anya- és apamintát követi párválasztásnál.
Az anyukám elvált, de a második férjével együtt élték le az életet. Az apukám halt meg előbb. Több, mint 40 évet éltek le együtt.
Kit árult el Orbán Viktor? Ez így képtelenség. Ezek nem árulások!
Szerintem, ha elolvasol minden kommentet, akkor fogsz találni kritikát is. De valóban nem találsz gyűlölködést. A legtöbben itt is mérlegelünk, az egyik serpenyőbe tesszük a jót, a másikba a kifogást, megnézzük az egyenleget, aztán a politikai palettán a kínálatot, és döntünk. Én is úgy látom most, hogy a kínálatból a legjobb opció még mindig a mostani hatalom. Lehet, hogy lesz majd egyszer egy jó kihívó, de most én ilyet nem látok.