Néha kérdezném a HTKA topicokat felügyelő adminoktól, hogy a haditechnikát, hadművészetet, katonai doktrionákat sehol sem surroló topicoknak van-e létkötelezettsége a portálon belül? Ahogy látom 2010 óta évente egyre gyatrább emberek és színvonal jellezmi ezeket a topicokat és kisszámú egymást hergelő NATO és EU ellenes, turbomagyar, kína és orosz
Ha átfutod egy átlagos híroldal kommentjeit (bármelyik féltől), akkor teljesen nyilvánvaló, hogy a HTKA Biztonságpolitikai része egy kényelmes, langyos pocsolya.
Félreértés ne essék, ez jó. Tudnak lenni értelmes beszélgetések, és relative ritkán szalad el a ló. Aki meg folyamatosan butaságokat posztol, azt lehet ignorálni.
Azt nagyon rossznak tartanám, ha a "kisszámú, egymást hergelő, NATO és EU ellenes, kína és orosz" vélemények miatt bezárnák a topikot. Bár az "egymást hergelő"-vel egyetértek, a többi érved nagyon rossz.
Egyrészt, itt messze nem mindenki NATO és EU ellenes. Az, hogy van saját véleményünk, és nem birkaként lehajtjuk a fejünket nem azt jelenti, hogy azonnal mindenhonnét ki akarunk lépni. Én élvezem az EU nyújtotta előnyöket, hosszútávon örülnék, ha a nemzetek Európája megmaradna.
DE. És ez egy kurva nagy DE.
Nem kérem az iszlamizálódást, nem kérem a felülreprezentált LGHDTV agymosást, nem kérem a liberális vadkapitalizmust, nem kérem azokat az álszent EU politikusokat, akiknek addig vagy csak jó, amíg csöndben nyomod a gombot, ahogy parancsba adták.
Azt gondolom, az olvasók jelentős százaléka hozzám hasonlóan nem szélsőséges, hanem inkább gondolkozni, saját véleményt alkotni próbál.
El kellene végre felejteni a totális gondolkozást: minden úgy jó ahogy én gondolom, a másik minden gondolata rossz. Ez teljesen irreális.
Az pedig, hogy ezek a posztok kellemetlenek, nem azt kellene kiváltsa, hogy "zárják be a topikot", hanem azt, hogy "hűha, lehet hogy itt valami nem stimmel".
Utoljára ilyet humoreszkben olvastam Kishont Ferenctől, amikor a dohányos leszokik az újságolvasásról, hogy ne kelljen a dohányázás káros hatásairól olvasnia.
Fordítva ülsz a lovon.