Beszélgető

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
13 057
18 304
113
egy jó beszélgetés:

Robert C. Castel rendhagyó műsora: név és fogalommagyarázat tabuk nélkül

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Tetszik
Reactions: zsolti and fishbed

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
4 722
26 287
113
Kedves Tcat!
Mivel a többi moderátor számtalanszor tanúbizonyságot tett alkalmatlanságáról szeretnék iránydból állásfoglalást kapni. Ő véleményük, alkalmatlan döntések és a következetesség hiánya szerint nem vehető komolyan.
Nos, szeretném a nicknevemet megváltoztatni Joseph Göbbelsre, de nem tudom mitévő legyek. Mert egyrészt a szabályzatotok alapján ez tiltott dolog, de mint Mackensennél látom van rá precedens.

"A Felhasználó a regisztráció során bármilyen felhasználói nevet választhat, az alábbiak kivételével:

védett név, elnevezés,
kortárs vagy történelmi – magyar vagy külföldi – közszereplő, közismert ember neve, művész- vagy beceneve, "

Illetve lenne még egy kérdésem, nagyon vártam a múltkori beharangozód után topikjában a miérteket boncolgató kimerítő választ. ValamelIk moditársad törölte? Gondolom igéretedhez hűen megszületett. Mi volt az oka a törlésnek?
Hát ez kurva jó lett, megnevettettél! Próbálok neked komoly és disztingvált választ adni, hogy segítsem az itt maradásodat és további fórumozásodat. Nyilván többeknek csak az első mondatot írtam volna le…

Azt elengedném, hogy eree a visszatérő picsogásra -nem kizárólag rád értem- reagáljak, viszont jól láthatóan az oldal tulajdonosai/üzemeltetői elégedettek a moderátorok tevékenységével, annak irányával és minőségével. Ha nem így lenne… nos akkor nem így lenne. Szóval innentől ez a lázongás értelmetlen. Amit te magad tehetsz és szerintem tényleg fontold meg:

1.) Ha kibaszottul nem tudod az oldalon történteket, egyes fórumozók írásait és a moderátorok tevékenységet akceptálni hagyd a faszba a htka-t.

2.) Ha nagyon nem tudod tolerálni és elfogadni, akkor tilts felhasználókat és váltás only read üzemmódra. Kényelmesebb és kevésbé stresszes lesz az itt tartózkodásod.

3.) Ha csak egyszerűen nem tudod elfogadni, akkor tilts le embereket, írj és olvass kedvedre.

Nem kioktatásnak szántam, valóban segítő szándék vezetett. Hozzá kell tennem, hogy én sem találok több dolgot rendben lévőnek, ilyen-olyan userek kispadozását vagy végleges tiltását ect., de a 8 általános iskolai osztály /2 első, 3 második és 3 harmadik osztály/ sikeres elvégzése ellenére vagy pont azért rendelkezem annyi intelligenciával, hogy a 3 lehetőség közül választottam egyet. Pontosabban én egy negyediket, mert senkit sem tiltottam. Kívánok az eddigieknél kellemesebb jobb fórumozást meg egy kicsit boldogabb új évet itt a htka-n!

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
30 880
134 453
113
Hát ez kurva jó lett, megnevettettél! Próbálok neked komoly és disztingvált választ adni, hogy segítsem az itt maradásodat és további fórumozásodat. Nyilván többeknek csak az első mondatot írtam volna le…

Azt elengedném, hogy eree a visszatérő picsogásra -nem kizárólag rád értem- reagáljak, viszont jól láthatóan az oldal tulajdonosai/üzemeltetői elégedettek a moderátorok tevékenységével, annak irányával és minőségével. Ha nem így lenne… nos akkor nem így lenne. Szóval innentől ez a lázongás értelmetlen. Amit te magad tehetsz és szerintem tényleg fontold meg:

1.) Ha kibaszottul nem tudod az oldalon történteket, egyes fórumozók írásait és a moderátorok tevékenységet akceptálni hagyd a faszba a htka-t.

2.) Ha nagyon nem tudod tolerálni és elfogadni, akkor tilts felhasználókat és váltás only read üzemmódra. Kényelmesebb és kevésbé stresszes lesz az itt tartózkodásod.

3.) Ha csak egyszerűen nem tudod elfogadni, akkor tilts le embereket, írj és olvass kedvedre.

Nem kioktatásnak szántam, valóban segítő szándék vezetett. Hozzá kell tennem, hogy én sem találok több dolgot rendben lévőnek, ilyen-olyan userek kispadozását vagy végleges tiltását ect., de a 8 általános iskolai osztály /2 első, 3 második és 3 harmadik osztály/ sikeres elvégzése ellenére vagy pont azért rendelkezem annyi intelligenciával, hogy a 3 lehetőség közül választottam egyet. Pontosabban én egy negyediket, mert senkit sem tiltottam. Kívánok az eddigieknél kellemesebb jobb fórumozást meg egy kicsit boldogabb új évet itt a htka-n!
Àmen!

Busho3301

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2021. április 26.
3 006
13 171
113

J.G.

Well-Known Member
2023. április 11.
2 577
8 467
113

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
28 014
99 423
113
@jogalappal fórumtársunkkal különös dolgok történnek.

Aki ilyen érdekes dolgokról ír. De nézzük a jó oldalát, reklámnak sem rossz! ;)

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
2 620
21 042
113
@jogalappal fórumtársunkkal különös dolgok történnek.

Erről, mintegy 30 évvel ezelőtti számítógépes mondás jutott eszembe:
Mikor biztonságos egy számítógép?
-Nem tartalmaz floppyt
-Nincs USB-je
-Nincs benne vezeték nélküli kommunikáció
-Nincs bekapcsolva
-LAN és hálózati zsinór sincs rá csatlakoztatva.

Ez a hardware-s biztonság.. Software-s oldalról a viccet félretéve , egy rendszerben csak akkor lehet megbízni ha az alaplapi BIOS-tól kezdve minden működtető software-t te magad, vagy a csapatod írt.
Egy példa:
Az MS oprendszere már az új és újabb, friss verziók kiadásánál (szándékosan? ) tele van lyukakkal.
Ezek egy része távmegfigyelési célzattal vannak benne eleve , gyárilag. Célja ennek a központi megfigyelés, az emberek szokásainak kommunikációinak, gondolatainak feltérképezése - a későbbi irányításukra (világ uralmom?) .
Időnként a hackerek ezt a rést felfedezik (pld a gép kommunikációjának figyelésével) és ezt néha pénzügyileg is alaposan kihasználják. A botrány hatására a MS kiad egy frissítést, befoltozást. Ez ciklikusan így ismétlődik míg lényegében az összes lyuk be nem lesz tapasztva.
Ekkor jön az új MS oprendszer verzió.. Mivel ez a kevésbé fejlett országokban érezhetően zsebre megy - hát különböző módszerekkel kell belekényszeríteni az embereket a váltásba..
Emlékeztek az Excel95-re? egy cellába egy ötjegyű kód leütésével egy gépi kódú repülőgép szimulátor indult. Ezt a MS fejlesztői tették bele hogy néha unalmukban játszani tudjanak meló közben - csak elfelejtették utána kiszedni..

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
12 358
34 109
113
Akkor most mi is a helyzet?
Nem végződött el a kutatómunka? Nem jelent meg a könyv? Egy oldalra való behatolásával ellehetetlenítették a reklámot?

• Hűha
Reactions: Kim Philby

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 574
18 990
113
Csak itt tudok reagálni. A "kommentár nélkül" tett bejegyzések korlátozásával kapcsolatban van némi morális problémám:
  • Azon túl, hogy a modik ezt valamely oldal felszólítása után próbálják meg korlátozni, azért picit nézzük már meg a vélemény nyilvánítás szabadsága oldaláról is...
  • Ha a innentől fogva valamely okból nem lehet idézni korábbi hozzászólásokat, az probléma. Szerintem.
  • Az indok, hogy a régi hozzászólások idézésével, valamilyen vélt szándéka van a fórumozó kollégának, szerintem túlzás. (Itt mindenkinek van valamilyen szándéka véleményének megjelenítésével.)
  • Innentől fogva bárki korlátozható, aki korábbi véleményt, hozzászólást hivatkozásként beilleszt. Lényegében egy időkorláttal szeretnénk "óvni" valamely vélemény megalapozottságát, igazság tartalmát. Ezt jobb a fórumozókra és az olvasókra bízni.
  • A korábbi hozzászólások idézése szerintem az objektív megítélést segíti.

Sokan csak olvassák a fórumot, nem írnak ide, de tájékozódni szeretnének. Véleményem szerint a múltban leírt vélemény, hozzászólás is fontos, hogy valamelyest igazodni tudjunk számunkra nem átlátható témákban.
Ez a korlátozás mintha valamely irányba szeretné terelni a témáról kialakult képet.
Ez szerintem rontja az objektivitást. Nyilván mindannyian tévedhetünk.
Azonban hitelesség szempontjából fontos, hogy ki, hányszor, milyen mértékben tévedett, mikor a jövővel kapcsolatos véleményét leírta.
Azt gondolom, (ahogy korábban flip 7 kolléga is helyesen reagált, megpróbálta kontextusba helyezni véleményét), van lehetősége mindenkinek indokolni korábbi véleményét, esetleg azt korrigálni, vagy más szemszögből megvilágítani. Ez egy fórum, beszélgetünk, vitatkozunk.

Azonban az a figyelmeztetés, amit a modik alkalmaztak, abba az irányba mutat, hogy nincs helye vitának.
Ez nem jó.
Szerintem.

Busho3301

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2021. április 26.
3 006
13 171
113
Csak itt tudok reagálni. A "kommentár nélkül" tett bejegyzések korlátozásával kapcsolatban van némi morális problémám:
  • Azon túl, hogy a modik ezt valamely oldal felszólítása után próbálják meg korlátozni, azért picit nézzük már meg a vélemény nyilvánítás szabadsága oldaláról is...
  • Ha a innentől fogva valamely okból nem lehet idézni korábbi hozzászólásokat, az probléma. Szerintem.
  • Az indok, hogy a régi hozzászólások idézésével, valamilyen vélt szándéka van a fórumozó kollégának, szerintem túlzás. (Itt mindenkinek van valamilyen szándéka véleményének megjelenítésével.)
  • Innentől fogva bárki korlátozható, aki korábbi véleményt, hozzászólást hivatkozásként beilleszt. Lényegében egy időkorláttal szeretnénk "óvni" valamely vélemény megalapozottságát, igazság tartalmát. Ezt jobb a fórumozókra és az olvasókra bízni.

Sokan csak olvassák a fórumot, nem írnak ide, de tájékozódni szeretnének. Véleményem szerint a múltban leírt vélemény, hozzászólás is fontos, hogy valamelyest igazodni tudjunk számunkra nem átlátható témákban.
Ez a korlátozás mintha valamely irányba szeretné terelni a témáról kialakult képet.
Azonban hitelesség szempontjából fontos, hogy ki, hányszor, milyen mértékben tévedett, mikor a jövővel kapcsolatos véleményét leírta.
Azt gondolom, (ahogy korábban flip 7 kolléga is helyesen reagált, megpróbálta kontextusba helyezni véleményét), van lehetősége mindenkinek indokolni korábbi véleményét, esetleg azt korrigálni, vagy más szemszögből megvilágítani. Ez egy fórum, beszélgetünk, vitatkozunk.

Azonban az a figyelmeztetés, amit a modik alkalmaztak, abba az irányba mutat, hogy nincs helye vitának.
Ez nem jó.
Szerintem.
Bár nem voltam most ebben érintett de azért megjegyezném, hogy szerintem van különbség a javító szándékú rávilágítás és a random (vitán, kontextuson kívül) előtúrt, "hehe hülye vagy" jellegű kommentek között.

embersarkany

Well-Known Member
2014. augusztus 22.
1 191
7 158
113

Ez nem jó.
Szerintem.
szeinted így van.
más szerint meg nem.
mivel a kérdéses account szinte összes tevékenysége csak ebben merült ki, így a "megítélése" szerintem jogos. a hozott intézkedés is. nem kitiltották, figyelmeztették, hogy változtasson.
innentől kezdve csak rajta múlik ezt meg tudja-e oldani

Tcat

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2009. április 27.
2 137
9 755
113
Én például teljesen koncepciótlan és prognosztizálatlan ösztönlény vagyok :(:)

Azt mondod, példul a svédasztal nem neked való? :D

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.