Beszélgető

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
53 837
91 237
113
Ismerem. :)
Gyerekek, egyszerűen arányaiban többszöröse a románok, lengyelek, litvánok!!!, bolgárok!!, horvátok!!, stb. kivándorlása! Ennyi.
/ennek nyilván nyelvi, kulturális okai, háttere is van, de ettől még tény/
Akkor minek kérdezel hülyeseget arról amiről?

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
13 437
19 261
113
Hát figyi erre mondják azt, hogy a tapasztalatok egyénileg változhatnak.
Nagyon vegyes, függ attól is, hogy mennyi elérhető esetkocsi van éppen egy adott időpillanatban egy térségben (ugyan ez rendőrre is igaz)

Én lekopogom eddig nem volt ilyen bajom, amikor utoljára 2 éve sürgősségire kellett mennem akkor elláttak egy órán belül (eltört a nagylábujjam).

Ami inkább probléma az a kórházi kaja és az alapvető tisztasági szerek hiánya ami elég átalános, illetve a többhónapos listák.
(és én a pár évvel ezelőtti időszakhoz képest hasonlítom inkább ahogy a mávot is, mert nagyon durva visszaesés van a korábbi önmagához képest és ez az igazi baj)

Én azt hallottam kb 10 éve egy közeli kórházról, hogy kaptak több korszerű takarítógépet, de inkább nem használták, nehogy tönkremenjen.

• Tetszik
Reactions: Veér Ispán

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
8 001
21 947
113
Divat lett a Balaton vs külföld hasonlító vitánál az itthoni legdrágábbat hasonlítani a kinti legolcsóbbhoz, aztán megy a rémisztgetés, hiszti, Rtl-es riport stb.
Most hétvégén voltunk 'Széplakon, 60ezer volt 3 napra. De ha nagyon sok csillagost akarsz, az is volt 140-ért. Sajtos lángos volt 1900, fagyi 600. Teljesen vállalható összegek
3 csillag vs 3 csillag, Balatonfüred vs. Porec. Balaton 30%-al drágább, és rosszabb volt a szállás és a koszt is.

Amiben a Balatoni Hotel jobb volt: akadálymentesítés, több parkolóhely volt. Ezek csak mérsékelten számítanak, és nem érnek nekem annyival többet.
Füreden a lángos 2500-nál indult. Lassan készült el, szar volt a kiszolgálás, és bunkók voltak miután reklamáltunk.

Kurfürst

Well-Known Member
2017. szeptember 14.
5 699
18 990
113
Mondjuk úgy, hogy kb el volt lehetetlenítve a szavazásuk ellenben a határon túli magyarokével... Tudod aki gazdasági okokból ment nyugatra az döntően nem kormánypárti szavazó ellenben a határon túli magyarokkal, akik pedig döntően kormánypárti szavazók.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Tetszik
Reactions: geseft and Tumpek

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
18 102
56 091
113
3 csillag vs 3 csillag, Balatonfüred vs. Porec. Balaton 30%-al drágább, és rosszabb volt a szállás és a koszt is.

Amiben a Balatoni Hotel jobb volt: akadálymentesítés, több parkolóhely volt. Ezek csak mérsékelten számítanak, és nem érnek nekem annyival többet.
Füreden a lángos 2500-nál indult. Lassan készült el, szar volt a kiszolgálás, és bunkók voltak miután reklamáltunk.
Egy lángosozónál hogy lehet rossz a kiszolgálás? Vagy étteremben ettetek lángost, és pofákat vágott a pincér miközben felszolgálta a lángost? Eddigi tapasztalataim alapján a lángos tipikusan mint egy Hot-Dog, melegszendó, hambi, egy büfében készül ahol kifizeted, és kikiabálnak belőle hogy vagy "XY sorszámú rendelés kész, vagy hogy 3 fokhagymás tejfölös meg 2 sajtos sonkás fokhagyma nélkül kééÉÉÉSZ" azt érteballagsz, megfogod igény szerint megköszönöd azt elviszed megenni...

Étteremben is volt valahol lángos?

Rferi66

Well-Known Member
2020. február 14.
3 113
6 768
113
Jah, csak jobb helyen a lángosra rádurrantanak 15 - 20 dkg reszelt sajtot azért a pénzért, ami legalább hús árban van, nálam 5 EUR meg nem kevesebb mint 1900 Ft. Kb. árában van, kalória, fehérje, adag ami jóllakat - itt kb. a lángos még jobb is - nincsenek csodák. A lángosnál az egyre drágább olajat is meg kell fizetni, mára az is nagyon drága lett s nagyon sok elmegy belőle miközben készül, olyan kaja ez is mint a lecsó, régen olcsó volt és benne maradt a köztudatban hogy egy olcsó proli kaja, de mára arányaiban is nagyon megdrágult a liszten kívül minden ami kell hozzá, az olaj, sajt, tejföl, energia, emberi munka igény, minden.
A görögöknél az étterem is látványosan olcsóbb mint nálunk. Szuvlaki tál (3 nyárs+ sültkrumpli) 8-10 EUR. 2 személyes grill tál 4 féle sülthússal 19 EUR.

Az egyik kollégám összehasonlitotta a görög és a balatoni nyaralás árát azonos színvonal és szolgáltatást figyelembe véve. A görög nyaralás repülőjeggyel együtt kb. 60%-a volt a magyarnak.

Egyébként az a magyarázat amit írsz. Minden megdrágult. Máshol minden élelmiszer a kedvezményes 8-12%- os ÁFA kulcs alá tartozik, nálunk például az étolaj 27-be. Az energia is úgy olcsó a lakosságnak, hogy a vállakozások többet fizetnek érte. stb.

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
18 102
56 091
113
A görögöknél az étterem is látványosan olcsóbb mint nálunk. Szuvlaki tál (3 nyárs+ sültkrumpli) 8-10 EUR. 2 személyes grill tál 4 féle sülthússal 19 EUR.

Az egyik kollégám összehasonlitotta a görög és a balatoni nyaralás árát azonos színvonal és szolgáltatást figyelembe véve. A görög nyaralás repülőjeggyel együtt kb. 60%-a volt a magyarnak.

Egyébként az a magyarázat amit írsz. Minden megdrágult. Máshol minden élelmiszer a kedvezményes 8-12%- os ÁFA kulcs alá tartozik, nálunk például az étolaj 27-be. Az energia is úgy olcsó a lakosságnak, hogy a vállakozások többet fizetnek érte. stb.
Tudom hogy az van mögötte.

Görögöknél vannak nagyon olcsó helyek, szállások, ki lehet fogni verhetetlen ár-érték arányt. Viszont ehhez az is hozzátartozik, hogy voltam én azért a görögöknél olyan szálláson ahol pl. zuhanyzónak csúfolt mosdókagyló méretű valami volt, nem nagyon jött a melegvíz, ihatatlan a csapvíz, szóval náluk vannak azért a szállásoknál is hatalmas szórások. Vagy jó, vagy nagyon nem.

Nekem az jött le hogy Görögország egy kurva nagy lutri.

Egy egy hetes, vagy még hosszabb nyaralásnál ahol már megérheti külföldre menni, pláne ha valóban igazi tengert szeretne valaki látni nyáron, vagy komoly hegyeket akkor ha van az embernek egy kicsivel több pénze, és nem akar nagyot kockáztatni, jobb választás Horvátország, Szlovénia, ha még van egy kicsit több pénzed és tényleg a legjobbat szeretnéd kapni a pénzedért, ahol szinte biztos hogy jól és jó környezetben érzed majd magad, akkor nem kell sokáig gondolkozni tovább, Olaszország a helyes célpont magyarként.

Viszont ezzel együtt is, családdal egy egy hétvégére, 3-4 napos hosszú hétvégére szerintem még mindig belföld a legjobb választás. Annyi gyönyörű hely van itthon, és nálunk annyi tróger szállás, szolgáltatásba nem fogsz belenyúlni mint a görögöknél.

Kávé

Well-Known Member
2022. január 26.
5 742
19 088
113
Ennél jobb statisztikája ma senkinek nincs. Lehetne tovább bontani IC nem IC, hányszor késik azért mert csatlakozást vár.

Mindenesetre nem egységesen xar a még hírhedt MÁV sem, a HÉV és a busz meg korrekt.
Nagyon sokaig heveztem, egy kibaszott hanyadek nyaron egyhelyben ulve mintha zuhanyoznek.
A kocsik 1000 evesek meg ha nagyon ures a vagon hallom dednagyanyam hangjat amint elso utaskent elmondja ezt:de szep ez a valami ez biztos jo lesz hosszu ideig”
Az ilesre erosebben lehuppansz meg az osrobbanasbol szarmazo porokat is fel tudsz fedezni,kedvencem az a szerelveny volt ahol az elejeben oda volt szarva kozepere hanyva hatul az ulesen meg az agyi poloskak mint a hangyaboly.
Buszrol max erdi viszonylatban tudnek nyilatkozni de az is 10+eves tapsztalat szoval nem relevans.
En is parom es tesoim is csak azert raktuk le a jogsit hogy ezektol a hev mav kombotol szabaduljunk mert nem lehet idoben erkezni a meloba.
Nem egyszer volt hogy akar masfel oraval elobb elindultam az amugy 30-40perces utra es bazdmeg kestem egy orat…egy kalapszar mar a mav.
Keleti regioban a vasut rendesen egy hanyadek, balatoni vonal tul terhelt stb.

• Tetszik
Reactions: Veér Ispán

Rferi66

Well-Known Member
2020. február 14.
3 113
6 768
113
Tudom hogy az van mögötte.

Görögöknél vannak nagyon olcsó helyek, szállások, ki lehet fogni verhetetlen ár-érték arányt. Viszont ehhez az is hozzátartozik, hogy voltam én azért a görögöknél olyan szálláson ahol pl. zuhanyzónak csúfolt mosdókagyló méretű valami volt, nem nagyon jött a melegvíz, ihatatlan a csapvíz, szóval náluk vannak azért a szállásoknál is hatalmas szórások. Vagy jó, vagy nagyon nem.

Nekem az jött le hogy Görögország egy kurva nagy lutri.

Egy egy hetes, vagy még hosszabb nyaralásnál ahol már megérheti külföldre menni, pláne ha valóban igazi tengert szeretne valaki látni nyáron, vagy komoly hegyeket akkor ha van az embernek egy kicsivel több pénze, és nem akar nagyot kockáztatni, jobb választás Horvátország, Szlovénia, ha még van egy kicsit több pénzed és tényleg a legjobbat szeretnéd kapni a pénzedért, ahol szinte biztos hogy jól és jó környezetben érzed majd magad, akkor nem kell sokáig gondolkozni tovább, Olaszország a helyes célpont magyarként.

Viszont ezzel együtt is, családdal egy egy hétvégére, 3-4 napos hosszú hétvégére szerintem még mindig belföld a legjobb választás. Annyi gyönyörű hely van itthon, és nálunk annyi tróger szállás, szolgáltatásba nem fogsz belenyúlni mint a görögöknél.
Mi pont horvátországban fogtunk ki nagyon gáz helyet. :)

A görög szigeteken legtöbb helyen ihatatlan a csapvíz, ezen nem kell fennakadni. Meg azon sem, hogy ki van írva hogy ne dobd a használt wc papírt a wc-be. Ezért mentünk már háromszor kocsival észak görögországba. Ott nincs ilyen probléma.

Olaszországot én is szeretem, de ott nagyon tömeg van sok helyen. Jobban szeretjük a kisebb, barátságosabb helyeket.

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
18 102
56 091
113

A görög szigeteken legtöbb helyen ihatatlan a csapvíz, ezen nem kell fennakadni. Meg azon sem, hogy ki van írva hogy ne dobd a használt wc papírt a wc-be. Ezért mentünk már háromszor kocsival észak görögországba. Ott nincs ilyen probléma.

Olaszországot én is szeretem, de ott nagyon tömeg van sok helyen. Jobban szeretjük a kisebb, barátságosabb helyeket.
Szerintem összességében Olaszország nem sokkal többért, sokkal többet ad, de ízlések és pofonok, nyilván. Amúgy az olaszoknál is megvannak a nyugalmasabb, kisebb, barátságos helyek. A felkapott falu melletti faluban kell akkor mindig körbenézni, a tengerparttól beljebb 200m-re, ennyi a trükk.

• Tetszik
Reactions: Rferi66

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
8 001
21 947
113
Egy lángosozónál hogy lehet rossz a kiszolgálás? Vagy étteremben ettetek lángost, és pofákat vágott a pincér miközben felszolgálta a lángost? Eddigi tapasztalataim alapján a lángos tipikusan mint egy Hot-Dog, melegszendó, hambi, egy büfében készül ahol kifizeted, és kikiabálnak belőle hogy vagy "XY sorszámú rendelés kész, vagy hogy 3 fokhagymás tejfölös meg 2 sajtos sonkás fokhagyma nélkül kééÉÉÉSZ" azt érteballagsz, megfogod igény szerint megköszönöd azt elviszed megenni...

Étteremben is volt valahol lángos?
Rendelsz pár lángost. 30 perc alatt sem kapod meg, mert elkeverték a rendelést. Bezzeg csipogós hívó rendszer van.
Amikor reklamálsz akkor meg megkapod, hogy neki négy ablakot kell kiszolgálni egy konyháról...

Ez alapján valami rokonod lehetett...

Egyébiránt a hotel strandján a büfében volt lángos, csak ott all-inclusive ellátásban jött azonnal futószalagon.

Mindegy, neked minden jó, jobb nem is lehetne, világ legszerencsésebb és legboldogabb embere vagy. Ennek örülök.

Kéresd át magad a nemzetbiztonsághoz, akkor mehetsz a Bártfay vendéglőbe. Hátha a szerencsehozó auráddal megtanulnak azok is felszolgálni a 7000 fontos napi menühöz...

• Imádom
Reactions: zsolti

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
8 001
21 947
113

• Tetszik
Reactions: Rferi66

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
8 001
21 947
113
Az hagyján, de amiért még extrát is fizetnék: Ha jól választasz helyszínt, nem találkozol magyarokkal sem!

(Az autóbérléssel csökken az árelőny, de legalább kipróbálhatok olyan kordékat, amiket amúgy nem.)

• Vicces
  • Tetszik
Reactions: Rferi66 and zsolti

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
18 102
56 091
113
Rendelsz pár lángost. 30 perc alatt sem kapod meg, mert elkeverték a rendelést. Bezzeg csipogós hívó rendszer van.
Amikor reklamálsz akkor meg megkapod, hogy neki négy ablakot kell kiszolgálni egy konyháról...

Ez alapján valami rokonod lehetett...

Egyébiránt a hotel strandján a büfében volt lángos, csak ott all-inclusive ellátásban jött azonnal futószalagon.
Nem tudok róla hogy rokonom épp lenne akár nyári melóban bárhol lángosozóban, de ha valamelyik ágon nagypapi csibészbe volt bármi meglehet :D.

Tehát akkor elkeverték, késett a rendelésed, értem.

Láttad amúgy előtte mikor ott rendeltél hogy hárommillióan voltak, vagy meglepetésként ért a dolog? Hogy lehet hogy ilyen drágán is tömegek veszik ebben a Szomália szegénységű országban a 2500Ft-os lángost, erről mi a véleményed?

Ha kurva nagy tömeg volt, lehet hogy tényleg 4 ablakon adta ki szerencsétlen akinél reklamáltál, folyamat a lángost? Biztos hogy érdemes volt 30 percig várni mielőtt - gondolom én úriemberhez méltó módon, kedvesen - megérdeklődted hogy "nem e lehet e, hogy esetleg, talán-talán" elkeverték a rendelésed?! :D

Most épp kérdésekkel provokálok, tudom...

• Tetszik
Reactions: aquarell

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
8 001
21 947
113
Ez vagy TE. Keretezd be, és tedd oda aláírásba...

Remélem minden nap megostorozod magad, hogy szar magyarnak születtél :D!!!
Elég ostorozás naponta találkozni veletek...

Hotelben pezsgős élőzenés fogadás... mindenki kiöltözve a szállóban, és bejön atlétában papucsban valaki: mondom, na a keletnémet proli, és megszólal magyarul: NÉZD RÁK IS VAN!!!! Ő is biztos jó helyen veszi a lángost!

• Imádom
Reactions: zsolti

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
18 102
56 091
113
Elég ostorozás naponta találkozni veletek...
Igyekszem, legjobb tudásom szerint boldogítom a hozzád hasonlókat :D!

Most egy tényleg komoly kérdés!

Faszért vagy még itt?! Tipikusan TE meg a hozzád hasonló emberek azok, akiknek a magamfajta is örül ha már nem vagy itt, meg egyértelműen Neked is sokkal jobb lenne BÁRHOL máshol mint itt a szar szigorúan kisbetűs magyarországon!

Szóval miért vagy még itt?!

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
32 307
142 077
113

Kifogtad a legszarabb helyet ahol lángost vehetsz a Balatonon. Füred- siófok aranypart soha :D

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
6 766
36 803
113

A horvát tengerpart ár-érték arányban sztem a legrosszabb a világon. Turista van szarásig, mondjuk amióta euró van, azóta a német meg osztrák nyugdíjasok inkább Albániába mennek, na szóval rengeteg a turista, ha nem vagy elégedett és többet nem mész oda, akkor is lesz 10 hülye a helyedre, akit szintén át tudnak verni egyszer. Tavaly láttam ilyen fotós beszámolót, hogy bezzeg milyen occóért volt tenger gyümölcsei (miért nem tenger ízeltlábúi és csúszó-mászói? Akkor nem venné senki, ugye) a TENGERparton! Érteeeed??? Sós ám a víz!
Hááát.. Tescós fagyasztott gyorsfagyasztott izé megmikrózva vagy bedobva a fritőzbe, ha itthon étterem ilyennel próbálkozik, akkor feljelented, nem körberajongod. De pl karácsonyi vásározni voltunk Zágrábban, és ott töredék áron sokkal jobb kiszolgálást kaptunk. Ráadásul nagyon élik ezt a karácsonyi vásárosdit, minden is teleb*szva fényfüzérrel.

Zakopane sztem étterem és szállás szempontjából jó, de az arabok miatt a turistahülyítő szuvenírek elképesztően drágák. Bp belvárosban 1200 a hűtőmágnes, Zakopanéban meg 2500?? Wut??? Ott mondjuk csak túrázni lehet, és az insta-kompatibilis helyeken embertelen tömeg van, na nekem az instant költöznék az Bachłedówka lenne, a világ legszebb kilátása, a szomszéd épp kiabálásnyi távolságra és nincs tele hülye turistával, mint Zakopane. Aztán hirdetném a fotóworkshopot 2 nap 500 eur szállás minden nélkül hülye nyugati turistáknak (igen, jött szembe velem ilyen hirdetés, nettó 2 nap, 500 eur, de találj szállást, juss oda és szerezz magadnak kaját, Szlovénia).

Ja, meg az új kedvencem Szerbia, ott is a világvége részek, nincs tele turistával, ebből kifolyólag meg vagy becsülve, ha már odatévedtél és elképesztően szép helyek vannak.

• Tetszik
Reactions: krisss and Rferi66