Tenyleg? Nekem ez fel sem tunt.Tisztázzuk, én a közalkalmazotti / szociális bértáblát linkeltem be. Az első linked az EÜ bértáblát és változásait mutatja be, az teljesen más téma, nem azonos a közalkalmazotti bértáblával!
Azt hittem, hogy te kavarod valami massal. (Koztisztviselesi illetmenyalap) De attol meg az eu-re vonatkoztatva az altalam linkelt szamok stimmelnek a gyakorlatban.
Oke, akkor ezek szerint mashol meg mindig szenvednek ezzel. A berek osszecsuszasa szerintem kisebb problema mint maguk az alacsony berek. Valoban bosszanto dolog, de a gyakorlatban inkabb csak reszletkerdes. Ha akarna az allam akkor a kis keresetueket nem hozna fel egy szintre, hanem megtartana egy minimalis kulonbseget... de az meg milyen lenne mar.Plusz ne az első részt nézzed (induló bérmennyiség), mert azt kellett megemelniük a minimálbér emelések miatt, feszültséget pont az okoz, hogy a tábla alsó részét (tehát a hosszú közalkalmazotti háttérrel rendelkezők bérét) nem emelik, így egy frissen induló dolgozó ugyan annyit kereshet, mint egy évtizedek óta dolgozó...
Az eu-ben valoban nem aktualis ma ez a kerdes, de ezek szerint mashol meg problemat jelent.