T
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Az asszonnyal - kocsiban a ket gyerekkel - veszekedett es ezert lokte el a parja. Ki tudja miket mondott, lehet megerdemelte, hogy ellokjek. Mutogat es szovegel. Nekem ez fenyegetesnek tunik. Tisztan latszik, hogy aki ellokte az utana nem folytatta az agressziot. A foldon fekvo nyugodtan elo tudta venni a fegyveret es... 1, 2, 3 ... majd siman agyonlohette, mert ezt is megengedi a torveny. Meg csak egy pofont sem kapott, de azert lelott egy embert, mert nehogy mar leseggeljen a foldre, amikor meg be sem fejezte a mondokajat... Igazsagosztonak kepzelte magat o is, csak tulzottan beleelte magat a szerepbe. Akar ez is tortenhetett.Ez igy van. Nem kell agressziv tahonak lenni es nem lovik le.
Miért is?
Éreztem, hogy lesz olyan zseni, aki ezt fogja írni. Szegény 50 körüli alacsony fickó, biztos azzal kelt fel, hogy "akkor ma lelövök valaki". Aztán egész nap csak furikázott, hogy találjon egy agresszív tahót. Oh, wait. Vagy nem...
Ez bizony kőkemény önvédelem
A provokáció és aközött amit írtál hatalmas szakadék van. A te "kirpovokál" része - ha jól értem - arról szól, hogy az önvédelemmel élő ember szándékosan idéz elő olyan helyzetet, hogy lőjön. Itt azért pislogok, ha ezt te tényleg így gondolod.Nem erről az esetről írtam, észkombájn... Ha lazák a törvények, akkor bizony sok a nem várt mellékhatása és visszaélés is lesz vele. Borítékolva van a dolog.
Rendben, de akkor ne erőltesd te sem a nézeteidet. Egyetlen szakértő sem ellenzi a GMO-t, kizárólag a témában kevésbé járatosak. Már az egyetemeken (agrár) is sokkal nagyobb a támogatók köre.A Nyugat európa topikban kitört gmo vita itt folytatódik!
Ijász!
Szakmai érveket kérsz??
Mutass nekem ilyeneket, mert nem tudom milyenek azok!
Egyébként:
Ha engem cigivel, alkohollal, droggal kínálnak, és én azt mondom, hogy
- Kösz, nem kérek.
Akkor miért kellene nemhogy szakmailag, de egyáltalán érvelnem, hogy miért nem kérem????
Nem kérem és kész!
Kéretik tiszteletben tartani!
Ennyi.
Szerintem az a baj hogy ma bárki nyilatkozhat bármiről, hollywodi sztároktól kedve vajna timikén át a liptai klaudiáig.Mert műszaki emberek és nem a biológia tudomány a területük. Ennél sokkal rosszabb, hogy sok orvos is műveli. Az emberek többsége hasra esik egy orvos előtt, pedig mennyi hitvány kuruzsló van közöttük. Na meg a jövedelmezősége sem mindegy számukra.
Az átlagember semmibe sem veszi a tudományos kutatási eredményeket - az impact faktorral is rendelkező tudományos oldalakon megjelent publikációkra gondolok, melyet a tudományos fokozattal is rendelkező szerkesztő bizottság is ízekre szed a megjelenése előtt, valamint a kapott eredményekhez vezető módszertant - és a hozzá értő szakembereket, de ha egy firkász beböfög valami egy bulvárlapba minden bizonyíthatóság nélkül, azt teljes mértékben elhiszik.
Itt igazából a közléssel, médiával van a hiba, hogy a sajtószabadságra hivatkozva bármilyen képtelenséget lehozhatnak. Érthető, hogy az átlagember a Blikkből tájékozódik és nem a Pubmed oldalról szemezget információkat, de ezt kellene szabályozni, mert a következménye, hogy termelői ágazatok mennek tönkre vagy ostoba törvények születnek.
Rendben, de akkor ne erőltesd te sem a nézeteidet. Egyetlen szakértő sem ellenzi a GMO-t, kizárólag a témában kevésbé járatosak. Már az egyetemeken (agrár) is sokkal nagyobb a támogatók köre.
Egyébként, ha már felhoztad a cigit és alkoholt. Ezek káros hatása már bizonyított, mégis engedélyezik, a GMO-nak nincsenek bizonyított káros mellékhatásai. A megsokasodott rákos és anyagforgalmi betegségek idézésekor érdemes lenne elgondolkodni mindenkinek a saját modern kori életvitelén és azon, hogy mikortól sokasodtak meg ezek a betegségek. Körül kell nézni, hogy mennyi vegyi anyaggal találkozik egy napon a szervezetünk (kémiai tartósító szerek, fertőtlenítők, kozmetikumok - amikek nem is szabad bevizsgálni toxikológiára -, olajok, és szinte végtelen a skála), amik ugye nagy mennyiségben tartalmaznak szervetlen anyagokat. Ezek a bőrön át bekerülnek a véráramba és főleg a vesén, májban okoznak metabolizációs zavarokat. Tavaly zárult le egy több éves nemzetközi program nagyon sok kint lévő anyag bevizsgálására így már elég komoly háttérinformációval fogunk rendelkezni a hatósági ellenőrzések után.
Ezzel szemben, ha egy GMO élelmiszert nézek, az alkotói (tápanyagok) az emésztőrendszeren keresztül szívódnak fel, tehát emésztés után. Ez azt jelenti, hogy a tápanyagok átalakulnak, ha tartalmazott is természetes rovarirtó fehérjét, az aminosavakra bomlik le. Egyébként is elég egy fehérjének minimális szerkezeti változás, hogy inaktív legyen. Nem mellesleg a GMO nagyobb %-a a beltartalmi értékek jobb hasznosulásának irányába mutató változtatás.
Szakmai érvként olyanra gondolok, hogy a megbízhatóbb termésátlag, a környezeti hatásoknak jobban ellenálló fajták, kevesebb vegyszer felhasználása - ami a GMO-k nagy előnye, miért üldözendő.
Egyébként igen, a mesterséges szelekció is génmódosítás egy adott cél érdekében, hiszen pl. egyes vonalak rokontenyésztésénél pont az volt a cél, hogy egy előnyös tulajdonság génjeit, amit végre sikerült több nemzedéken át létrehozni, konzerválom a tenyészpopulációban, majd felhasználom a keresztezéseknél a végtermék érdekében. GMO-val ezt tervszerűen egy generációban meg tudom csinálni úgy, hogy közben nem lesz egy halom melléktermék.
Bevásárlás után gyalog hazafelé egy zápor? Hideg ásványvízen lecsapódó pára?Itt a vízben oldódó műanyagzacskó
Öt perc alatt lebomlik, és semmilyen káros anyagot nem tartalmaz. Az új, vízben oldódó, olajszármazékoktól mentes műanyag zacskót chilei mérnökök hozták létre.
http://greenfo.hu/hirek/2018/07/25/itt-a-vizben-oldodo-muanyagzacsko
Itt a vízben oldódó műanyagzacskó
Öt perc alatt lebomlik, és semmilyen káros anyagot nem tartalmaz. Az új, vízben oldódó, olajszármazékoktól mentes műanyag zacskót chilei mérnökök hozták létre.
http://greenfo.hu/hirek/2018/07/25/itt-a-vizben-oldodo-muanyagzacsko
Lehet, hogy erre nem gondoltak.Bevásárlás után gyalog hazafelé egy zápor? Hideg ásványvízen lecsapódó pára?
A tudomány nem hiten alapul...Az, ha te beállsz a gmo hívő lobbi táborba és kiszolgálod a profitérdekeket, az a te dógod, de engem és mindenki mást, aki nem kéri,tessék békén hagyni!!
Megalol, amikor a csapból is a GMO ellenzők antitudományos balfaszságai ömlenek.Az mitől érv a gmo támogatására, hogy a szakértők nem ellenzik??
Persze, mert az ellenző szakértők már nem élnek/ellehetetlenitettek! ( konteózással ne gyere!)
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..