Ért valaki itt a madarakhoz? Teljesen fekete narancssárga színű madarak úgy rikácsolnak itt, hogy megmaradni nem lehet tőlük. Milyen madár lehet? Hogyan lehetne elriasztani őket? Kibírhatatlan amit előadnak. Vannak csodaszép énekes maradak, de ez valami iszonyat. (Fel is vettem a hangját.) Lassan már ott tartok, hogy agyonlőném őket, ha lenne mivel...
Nó problémó kedves kolléga. A madárdaloskert.hu-n lehet (vagy legalábbis lehetett) venni műkarvalyt. Megveszed, kiteszed és a rikácsolók világgá mennek. Én ezzel a móddal őrzöm a meggyet meg a cseresznyét a seregélyektől és bevált. Ha nincs műkarvaly akkor lehet venni karvaly-héjja röpkép-matricát amit az állatkertekben az üvegfelületekre ragasztanak, hogy az üvegen ne törjék össze magukat a madarak. No, ilyenből veszel kettőt, szerzel 2 db 1x1 méteres áttetsző plexidarabot, ráragasztod a röp-kontúrokat és valami botra applikálva kirakod őket egymásra merőlegesen. Hatás garantált.
Amúgy ha azok a madarak amolyan gerincborzoló köszörülést hallatnak és dojcse-módra sárga feketék, nagyon valószínű, hogy frissen szárnyra kelt sárgarigókhoz (aranymálinkó) van szerencséd. Igen, a dallamos "huncut a biró" mellet ilyen zsezsegő sersegést (jobban nem tudom leírni) is képesek hallat. Mindegy, műkarvalyra fel és tuti világgá mennek.