Úgy kezdődött hogy Móriczka visszaütött tipikus esete. Az előzményeket nem látjuk, azt kivágták vagy fel se lett véve, de azt te sem gondolod komolyan, hogy ez valami olyasmi volt mint amikor a macska egyszer csak leveri a kávéscsészét az asztalról, mert ott volt..?
Látom te valami alternatív unvierzumban élsz, ahol biztos volt valami oka annak, hogy ekkora paraszt/véglény egy sofőr.
Engem az elmúlt 1 évben kb. 5 ember dudált le / szólt be vagy lökött fel majdnem, csak azért, mert az úton haladtam vagy álltam én is a piros lámpánál, ő meg mögöttem. Miért? Csak. Mert ő az alfahím, ő az autós köcsög, ő faszomtudja mi, de azt hiszi, hogy övé az út...
Két történet:
- Az egyik C kategóriás állampolgár - vasággyal volt 60 kiló, dohányos girhes 50 körüli honpolgr, szakadt kisteherautóval - kiszállva kisteherautóból powerkodott és jött felém. Ekkor elővettem a hátizsákból a 2,5 kilós láncot. Hogyhogynem egyből nem volt olyan fontos... . Semmit sem csináltam. Álltam a Soroksári és Ipar utca osztályzósávban, ő meg mögöttem, én érkeztem előbb a lámpához, ami eleve piros volt. Mai napig nem értem, hogy mi baja volt. Kiszállt anyázva és jött felém. Az volt a baja, hogy nem tudott megelőzni, hogy előbb érjen a piros lámpához...? Persze a lánc előszedése után visszaszállt és zöldnél elment. Ő volt a legnagyobb gyökér eddig holtversenyben egy másikkal
- Érdekes anomália lehet ezen a helyen, mert a másik eset a Nagykörút és Mester u. sarkán volt a híd felé kanyarodva, egy köpésnyire. Bringás megállóhely van a kanyarodósáv végén, a lápa előtt. Odamentem, hosszú piros. Vár. Közben érkezett mögém pár autó, de nem sok, este 8 tája volt már. Végre zöld, átmegyek, balra át a híd fel. Mögöttem jön autó, villog minden baja van. Aztán nem is híd felé ment, jobbra le. Csak előtte - nem tudom, hogy direkt vagy béna fasz volt - de balról lekoccolta a kormányomat és majdnem elestem. Aztán lent állt meg a soroksári előtt. Nagyon gondolkoztam rajta, hogy faszom odamegyek és tarkónbaszom a huszonévesnek látszó taknyot, mert azért mindennek van határa. Legközelebb majd megöl valaki arkcoskodva? Kizárt, hogy az ütközés hangot ne hallotta volna meg...
Ez csak kettő példa volt. De találkoztam egyirányú utcán legnagyobb lelki nyugalommal végigmenő kamionost - úgyis ő a legerősebb - személyautóval is. És még neki állt fentebb, hogy nem mentem fel a járdára.
És ilyen gyökerekkel van teli az út és vezet tonnás járműveket úgy, hogy egy szutyok rollerre sem engedném.
Persze normálisakkal is teli az út, de az olyan mint a boldog házasság, észrevétlenül zajlik.
A videón meg egy sima lakótelepi közúti veszélyeztetés alapesete (komoly sérülés úgy látszik nem volt), max. 3 év böri, legalábbis Magyarországon, ha elsőbűntényes meg sértetti közrehatás is volt, elsírja magát a tárgyaláson stb., akkor is max. 1-1,5 év felfüggesztett lenne belőle szerintem.
Ha valakit szántszándékkal fejbesimogatsz egy 2,5 kilós lánccal, ott azért lesz kézzelfogható következmény, nulla vagy minimális enyhítő körülménnyel, minimum STS, de ha rossz napod van emberölés kísérletéről és 5 évtől induló de akár 15 évig terjedő kényszer-pihenőről beszélünk.
Akkor a jog meg szarjon sünt. Mindkét esetben szándékosság van, de az egyik esetén felfüggesztett, csak mert
közút meg jármű, de ha lánc és "simogatás" akkor a súlyosabb?
Áll a padlón.
Fellöknek egy tonnás járművel SZÁNDÉKOSAN és enyjebenyje...? Ha meglegyintem lánccal, akkor emberölési kísérlet...? A szándékosan autóval fellökés az miért is nem az...?
Komolyan mondom, ez kb. mint a damu rolandos stand-up vicc, ahol azon poénkodott a művész, hogy damu asszonyverésért kapott 6 évet, stohl buci meg részegen elütésért valami 10 hónapot, aminek a felét ülte le. Erre mondta szarkasztikusan KAP, hogy damu ütötte el volna részegen Timikét részegen és akkor csak 10 hónap...
Remélem érted a párhuzamot.
Mindkettő szándékos - fellökés és "simogtás", de mivel az egyiket forgalomban követi el szándékosan még nem is súlyosbító körülmény...? Pedig a végeredmény pont ugyanaz lehet, mintha nehéz és kemény szerszámot használsz. 1 db merev hulla.
Néha kurvára nem értem a jogot...