Erre számokat kérnék, mert ez így magánvélemény...
Maradjunk a franciáknál. Egy év munka, egy év munkanélküli segély.
https://mno.hu/velemeny/a-leszakado-franciaorszag-2391611
De biztos vagyok benne, hogy milliószám lehetne találni hasonló eseteket
bárhol.
És, ha nem telik biztosításra, akkor meg kiszámláznak milliókat? Mert az a módi egyes országokban. Még az életmentés sincs ingyen, utólag legombolják rólad. Szép dolog úgy élni, hogy egy súlyos baleset után magáncsőddel indulsz...
A világ legprosperálóbb országai között, rengetegben magánegészségügyi ellátás van.
Érdekes, ott valahogy megoldják.
Ezen a sztereotípián mosolygok. A néhány legnagyobb egyetem ilyen, ami világhírű. A krém tetejét látod, nem az átlagot. És aki nem a top 1%, az IJ...?
Ha a jobb egyetemek tudnak önfenntartóak lenni, akkor talán a többieknek is el kéne
indulni ebbe az irányba, nem?
Be. És nézd az arányokat. Pár éve már oda jutott el a tandíjas rendszer egyes területeken, hogy közgazdaságtanilag nem volt értelme felsőoktatásba menni, mert a diákhitel visszafizetése akkora terhet ró rá egyes csoportokra, hogy kb. 20 év munkaviszony után lesznek pozitívban, ha minden jól megy...
Akkor nem mennek a felsőoktatásba. Ez két dolgot eredményezhet.
1. Nincs szükség ennyi diplomásra.
2. Ha mégis, akkor majd jelentős fizetésemelésre kényszerülnek a cégek.
+1. Esetleg a cégek majd csinálnak saját oktatási intézményt, munkalehetőséggel.
A lényeg, majd a piac megoldja.
Amúgy fordítsuk meg a kérdést. Magyarországon sok felsőoktatási intézmény, olyan
tudást ad, ami már, lehet akkor is elavult volt amikor oktatni kezdték. Pl. itt
is írta valaki a fórumon, hogy alumínium gyártásban a 70-es évek technológiáját
oktatják. Egyetemi "képviselőktől" hallom, hogy az egyetemeknek nem az a feladata,
hogy a piac számára embereket képezzenek ki. Akkor mi a k**** anyátok a feladatotok???
El tudod, ezt képzelni magán egyetem esetén? Senki nem járna oda, ha nem kapna
hasznosítható tudást. Így meg jó ellehet üldögélni a langyos szarban, mert nincsenek
elvárások az egyetemekkel szemben.
És ennek mi köze ahhoz, hogy ma milyen környezet van? 100 ezer éve jó volt a tábortűz is. Akkor legyen az a mérce? Anyám...
A másik fele meg az, hogy attól, mert valamivel meg lehet csinálni a dolgokat nem jelenti azt, hogy mással nem. Mint a tipikus hülye érvelés, hogy sztálin azért volt jó, mert lehozta a II. vh-t a módszereivel. Csak ebből nem következik az, hogy azok nélkül nem lehetett volna... Számtalan olyan ország van, ahol jó a közbiztonság és nem kell hozzá full diktatúra.
Tetszik érteni?
Te kezdtél el XIX. századozni. Én meg leírtam, hogy az emberiség egyik legjobb évszázada
volt. Nem is értem amit írsz.
De basszus ba*meg a full lebontás és átalakítás között azért hatalmas difi van...
Rendben. Mondd el, hogy szerinted, hogy kéne átalakítani és miért pont úgy.